פוקאצה אבוקדו,פסטו כוסברה וחמניות

 

בסדנת שמן אבוקדו של שף יאיר פיינברג, למדתי להכין פוקאציות אבוקדו ופסטו כוסברה וחמניות

להלן המתכון ותמונות:

החומרים:

5 גר שמרים יבשים או 15 גר שמרים טריים (של שמרית -לשמור בפריזר)

300 גר מיים

500 גר קמח

5 גר מלח

30 גר שמן אבוקדו

ובנוסף: שמן לעבודה, שמן זית, מלח גס, רוזמרין, שום – לתיבול הבצק

אופן הכנה:

מערבבים את השמרים עם המיים. מניחים לנוח דקה. מעבירים לקערת לישה גדולה, מוסיפים את שער החומרים ולשים רבע שעה בעזרת וו לישה.מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומנפחים אותו בחדר כשעה, או במקרר עד למחרת. לשים שוב את הבצק, לישה של כשלוש דקות.

מחלקים את הבצק  ל-4 כדורים, ומעבירים למגש משומן. מכסים בניילון נצמד ומחוררים אותו. מתפיחים כחצי שעה. פותחים כל כדור בצק ידנית ומניחים את העלה על נייר אפיה. יוצרים בעלה, בעזרת קצות האצבעות,שקעים.

מתבלים במעט שמן אבוקדו במלח גס, עלי רוזמרין קצוצים ושום קצוץ או כתוש.

מברישים את הבצק בשמן מתובל.

אופים עד להזהבה בתנור שחומם ל-280 מעלות כ15 דקות (תלוי בתנור).

מודעות פרסומת

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized, מתכונים קלים לילדים. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.