להכין דגים זה פשוט וקל!

אתחיל מגילוי נאות שבתור בשלנית מנוסה (מבשלת מגיל 8:) המאכל היחידי שלא הייתי מוכנה להכין זה דגים.

הסיבות לכך היו מגוונות: העקריות הן: אני לא סובלת ריח של דגים טריים, בתת מודע נראה לי שקשה להכין דגים ובאזור בו גדלתי לא עשו הרבה דגים.

רצה הגורל והוזמנתי לסדנת בלוגרים להכנת דגים מפולטים של חברת דגת הארץ עם שף קובי פרסול.

לחברת דגת הארץ פתרון פורץ דרך, המביא לכם את הדגים הטריים והמפולטים והאיכותיים ביותר ישירות לנקודת המכירה שאנו, הצרכנים, רגילים לעשות בהן קניות. דגת הארץ משווקת מגוון דגים טרים, מפולטים ונקיים באיכות מעולה, ארוזים במגשית בשיטה חדשנית השומרת טריותם.

מהיום לא צריך להתרוצץ בשווקים או לחפש סוחרי דגים – הדגים של דגת הארץ זמינים ברשתות השיווק. אפשר להתפנק עם ארוחת דגים טעימה ומזינה בלי כל הטרחה שהיתה כרוכה עד כה בדבר!

ודגים הולכים טוב עם יין:

 העמדה כבר מוכנה ואני עם חברתי סיוון הסתערנו על הכנת המנה עם יין אדום :

הרגשתי כמו במאסטר שף: מצד אחד צלמו אותי מכינה מנה:

צילום שוש

מצד שני קבלתי הערות מהמומחים:

צילום שוש

המשימה הייתה להכין פורל ברוטב פורטובלו, שמנת שום ויין אדום:

על השולחן עמדה צלחת עם 6 דגי פורל נקיים וחתוכים ל-4:

תיבלנו פורל בפלפל שחור גרוס:

 

במחבת רחבה וגבוהה חממנו 1/3 כוס שמן קנולה לחום בינוני.

הנחנו את הדגים מעל השמן וצלינו לדקה מכל צד.

בעזרת פלטה שטוחה ורחבה הוצאנו בעדינות את הדגים מעל תבנית שטוחה.

מעל אותה מחבת הוספנו  4 כפות שמן קנולה וצלינו להשחמה עדינה בצל בינוני קצוץ עם 2 ענפי הטימין וקורט פלפל שחור גרוס.

הוספנו 6 פטריות הפורטובלו החתוכות עם כפית שום כתוש וצלינו 2 דקות של ריכוך עדין של הפטריות:

הוספתי כוס יין אדום  (במתכון המקורי מופיע 2/3 כוס אני השתוללתי עם היין) והרתחתי תוך ערבוב עדין לריכוז של חצי מהנוזלים ל2 דקות לערך ברתיחה עדינה. שף קובי פרסול המליץ לי להוסיף קצת טימין ומלח.

הוספנו 2 מיכלים של שמנת המתוקה 38%, 4 קורט מלח סיוון ערבבה ברתיחה עדינה 2 דקות לתחילת הסמכה עדינה של הרוטב:

מעל פני הרוטב הנחנו את הדגים הצלויים עם צד העור כלפי מטה :

 

בשלנו כ4-5 דקות לערך ברתיחה עדינה של בעבוע עדין להסמכה של הרוטב. ובישול עדין של הדגים.

יצא מעולה:

אין כמו לטעום מנה מעשה ידנו:

כמו שאומרים נכנס היין יצא הסוד:)

 

בימים אלה מציעה חברת דגת הארץ 3 סוגים של מגשיות עם פילה דג ישראלי טרי – אמנון, באס ובורי, אותם ניתן לרכוש ברשתות המזון המובילות ברחבי הארץ וכחלק מהיערכות לקראת החג.

מגשית פילה דג טרי של דגת הארץ מכילה  400 גרם של פילה דג, נקי, מפולט ומוכן לבישול.

 

מחיר מומלץ למגשית 400 גרם:

אמנון –  39.90 ש"ח

בורי – 44.90 ש"ח

באס – 51 ש"ח

 

תודה מיוחדת ליונית שהביאה משלוח מנות לפורים שחוסל עד תום:

מודעות פרסומת

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה מתכונים, צרכנות. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.