יריד יינות בוטיק 2012 בטרקלין

 כבר מזמן רציתי לבקר במסעדת טרקלין הממוקמת ברח' נחלת בנימין 41 בת"א, אך לא יצא לי מכל מיני סיבות, לכן שמחתי כשאר הוזמנתי לאירוע בלוגרים במסגרת  השקת יריד יינות בוטיק ישראלים המתקיים במסעדה בתאריכים 29/03 יום חמישי בשעות הערב ו30/03 יום שישי בשעות הבוקר.

 במסגרת היריד " בוטיק 2012"  אשר יתקיים בצמוד למסעדת הטרקלין, ברחבה של רחוב נחלת בנימין ובחצר הפנימית המקסימה של המסעדה, יתאפשר לקהל הרחב להגיע ולטעום יינות ישראלים שטרם הושקו וגם להיחשף ליקבי בוטיק ישראלים ייחודיים וקטנים.

 

מאחורי המיזם שיתקיים לראשונה השנה בנחלת בנימין, עומד הסומלייה יוסי בן אודיס, הבעלים של ביסטרו בשר ויין – הטרקלין.

 

יוסי, אשר נולד בחצור הגלילית, התחיל בגיל 12 לעבוד במחסן יינות בו התחילה אהבה שלו ליין ומאז החלום שלו היה לקדם יקבים קטנים לא מוכרים שנותנים עבודה לתושבי הפרפריה הרחוקה.

כבר בכניסה למסעדה הציעו לי לטעום מיין מבעבע , קליל (רק 6 % אלכוהול)  ועדין מיוחד "שפיץ" המוגש בבקבוק שמפניה קלאסי. שפיץ הוא פיתוח ישראלי חדש, המבוסס על יין לבן ויין אדום, במגוון טעמים. המשקה מתאים לשתיה יום-יומית, לאירועים וכבסיס לקוקטיילים.

את היין הציגה כרמי אשר עבדה 30 שנים בתעשיית היין.

בסדרה קיימים 2 סוגים: שפיץ-מוסקטינו–  יין לבן מוגז עדין, עם מתיקות נעימה, עשוי מענבי מוסקט אלכסנדרוני , ענב המוכר באיטליה בשם Moscatelloממנו מייצרים יין עם שם זהה. שפיץ – שפריצר– בארבעה טעמים, עשוי על בסיס יין לבן או אדום ודומה לשפריצר המוגש במדינות עם תרבות יין מפותחת כמו איטליה ((Proseccoעל מים מבעבעים, גרמניה  (Süssgespritzter) וגם צרפת (Blanc Pression).יינות  קלילים ומרעננים ומומלץ לשתות אותם כשהם קרים מאד, בכוס יין או בכוס של שמפניה

 

המשקה בא בטעמים: יין אדום ואשכולית אדומה, יין לבן וליים, יין לבן ואננס, יין אדום ותות שדה עם אפרסק.

 

"שפיץ" הוגש  בליווי של מנות ראשונות של מסעדת טרקלין: לחם מרוקאי טרי ומאוד טעים, מיקס של אנטיפסטי, קרפצ'ו סינטה ומנה הפייבוריטית: ארטישוקים עשויים בטבון עם גבינת סנט מוריץ, עגבניות כתומות ושום אפוי.

השני שהציג את היין שלו היה יעקב מיקב אסיף בארד  עם יין "אבנגרד": בלנד עשוי מ-5 זנים , יין די קשה לבניה, כייפי, פרחוני ומעניין, זכה באשכול הזהב ומדליית כסף בתחרויות היין. ביקב אסיף שואפים לגדל את המטאים באזור ארד אך כרגע מביאים חו"ג מירושליים ומצפה רמון.עלות: 85 ש"ח

 

הרבה יעקובים היו לנו הערב:) יעקב הבא שהציג לנו את היין אדום היה יעקב מיקב ראש פינה.

 

כרם יקב משפחתי אשר ניטע על ידי יעקב בלום בשנת 1999, כחלק ממשק המטעים המשפחתי, בחלקה ייחודית במפנה דרומי על קרקע מנוקזת ואבנית. הזנים הראשונים שניטעו היו קברנה סוביניון, מרלו, שיראז , קריניאן ומוסקט אלכסנדרוני . בשנת 2008 לאחר בחינת היין, התאמת הטופוגרפיה, המיקום והאקלים הייחודי לחלקה בוצעו שינויים בהרכב הכרם והורכבו הזנים פטיט ורדו , מלבק וסירה .

היין שיוגש בפסטיבל הוא שיראז שנת בציר  2008 יין אדום ייבש קליל עם מתיקות בולטת ברקע,  לא מסונן עם 35% אלכוהול. מחיר הבקבוק 40-60 ש"ח.

היין הגיע בליווי פטה כבד עוף עם ציפוי תאנים, תמרים ואגוזים עם ריבת בצלים מאוד טעימה וקבבוני טלה על סלסת עגבניות, חציל וקינמון.

בחשפה הראשונה, מוטי בוהדנה ממושב צלפון שבאזור הרי יהודה, הציג את היקב נבות עם יין אדום יבש קברנה סוביניון בציר  2007 .

מוטי הגיע למושב צלפון בעקבות חזון אישי, והקים כרם בשנת 2003 עם הרבה עבודה קשה, מאמץ רב, יזע ולא מעט השקעה – להניח תשתיות מים, לטעת כרם, להקים יקב ולהפיק יין איכותי מענבי הכרם.

אחריו, הגיע תורו של דור הצעיר: היינן הכי צעיר בשם אלירן מיקב דדה על שם סבתא מרוקאית.

אלירן הציג יין אדום מלבק ברברה בציר 2008. האמת שזה היה היין הפייבוריט שלי באותו ערב. כרם מהכל נמצא ברכס כרמל ומייצר 3 סוגים של בלנדים. מחיר לבקבוק: 90 ש"ח.

האחרון שהציג את יקב "תל מרשה" היה אורן , יינן מלכיש בבקעת שפיר אשר הציג את יין MARESHA 2009.

ענבי יין גדלים באדמה ליד נחל גוברין ואשכולות נבכרים ידנים ומועברים ישר למיכלי התסיסה.

ניתן להשיג את היין במספר מסעדות בתל אביב.

 

האחרון שהוצג היה יקב שילה,  יקב גדול המייצר 70 אלף בקבוקים בשנה.

היין LEGEND שנת בציר 2009 נוצר לאחר מחקר הטעמים של צרכן הישראלי אשר מעדיף כבדות בטעם היין וטעם שנשאר הרבה זמן בפה.

היין הוגש בליווי מנות עיקריות: סטייק רוקה: רצועות של שייטל עם פלחי בצל ותפו"א קריספיים ורצועות של סינטה עם גימיק של המקום: צליה על האבן אשר הוצאה הרגע מהטבון.

 

ולקינוח קבלנו סורבה בטעמים פסיפלורה ותות, מלבי ומוס שוקולד:

לכל יקב המשתתף ביריד תהיה עמדה משלו בה ניתן יהיה לטעום ממגוון היינות של היקב ולקבל הסבר קצר על סוגי וזני היינות. בין יקבי הבוטיק המשתתפים ביריד: יקב אסף, יקב בן זמרה, יקב אסיף, יקב שילה, יקב ראש פינה, יקב דדה, יקב צ'ילאג, יקב מרשה, יקב בן דויד, יקב מאור, יקב אמפורה, יין שפיץ, יקב נבות ועוד. כל יקב מציג לא יותר מ-2 סוגי יינות.

תמונה הקבוצתית של כל החברי שהציגו במהלך הערב ובאמצע, דון קורליאונה: יוסי בן אודיס:)

עלות הכניסה ליריד הינה 150 ₪ אך באתר המסעדה או דרך חברת גרופון ניתן לרכוש כרטיס מוזל  ב- 75 ₪ לאדם בלבד, עלות הכניסה כוללת טעימה חופשית של מגוון היינות. בנוסף לקוחות שירכשו יינות הביתה במהלך היריד, יקבלו זיכוי של 50 ₪ במעמד הרכישה בחנות היינות ביריד החל מהבקבוק השני ו-50 ₪ זיכוי נוספים לרכישת מנוי למגאזין יין וגורמה.

בנוסף ליינות יהיו דוכנים של אביזרי יין ומים מינראלים של מותג המים evian. כמו כן ניתן יהיה ליהנות ממנות שונות מהמטבח של מסעדת הטרקלין כגון: פטה כבדי עוף בציפוי תאנים, תמרים ואגוזים וריבת בצל וג'ינג'ר, קבבוני טלה על סלסת עגבניות, מבחר נקניקיות איכות מהשרקוטייר אלן טלמור על כרוב כבוש ביין לבן. מחיר למנה: 25 ₪.

לדברי יוסי בן אודיס: "רצינו ליצור יריד המאפשר מפגש בין הקהל הרחב ליקבים ישראליים קטנים וייחודיים שלא נגישים ברמה היומיומית לקהל רחב, מאחר והם לא נמצאים עדיין בנקודות מכירה ובמסעדות. זוהי הזדמנות להגיע ולטעום יינות מיוחדים, לפגוש ייננים חדשים וליהנות מפסטיבל יין באווירה בלתי אמצעית ומחייבת".

 

לינק להזמנת כרטיסים מוזלים  : http://www.groupon.co.il/preview/EUB9NlyjDvGRxqJb3s9snQ==

 

להלן רשימת היקבים שיהיו בארוע + סיפור על כל אחד מהם

http://www.hatraklin.co.il/main.asp?article_id=24&cat=articles&sCat=article

יריד יינות 2012 נחלת בנימין

רח' נחלת בנימין 41, תל אביב (צמוד למסעדת הטרקלין)

יום ה' 29.3 בין השעות 18:00-23:00

ביום ו' 30.3 בין השעות 11:00-16:00

לפרטים נוספים והרשמה –  03-5660013

 

 

מודעות פרסומת

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה יין, מסעדות ואוכל. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.