סדנת בישול פסטה ברילה

את ההכרות שלי עם מותג ברילה עשיתי לראשונה לפני כשנה במסעדת התרנגול הכחול בה בישלתי יחד עם השף הבינלאומי של ברילה רוברטו בסי והשף הידוע שאול בן אדרת.

באותו ערב למדתי המון משני השפים הגדולים מה שעזר לי להתמודד עם ההפתעה שהמתינה לי במתחם מבשלים חוויה בראשון לציון.

מדובר במקום מגניב בו כל אחד שנכנס יכול להרגיש כמו שף מקצועי:

את השף יניב פרתם,השף של בית הסדנאות "מבשלים חוויה", פגשתי לראשונה בדיוק לפני שנה באחד הטקסים. מכל הקהל הוא דווקא בחר בי ולא הפסיק "לרדת עלי". עובדה שכאשר ראיתי אותו ישר נזכרתי בזה…

הוא כמובן לא זכר אותי כי הייתי צעירה יותר, יפה יותר ובלי משקפיים:) לאחר נאום קצר מלא צחוקים ודחקות, יניב הכריז על תחרות בין 2 קבוצות שהוא חילק אותנו לפי "מראה עיניו" תרתי משמע..

יניב הסביר לנו שהוא בחר להעביר את הסדנא בצורה של תחרות ובישול עצמאי של הבלוגרים על מנת שנחווה כמו שצריך את חווית הבישול. הוא יכל לעמוד ולהסביר וללמד אבל אין כמו לחוש במראה עיננו וידנו. בלי שום קשר, לכל קבוצה הוצמד שף, במקרה שלנו שני שפים מקסימים בעלי שם איטלקי שאני לא זוכרת (אני גרועה בשמות) אשר הפעלתי אותם מצויין במהלך כל הערב (לא סתם יש לי תואר שני במנהל עסקים:)

היינו אמורים להכין מספר מנות כולל קינוח אשר מרכיב העיקרי שלהן הוא פסטה ברילה. כל המרכיבים היו מונחים בסמוך לשתי עמדות הכנה:

לקחתי על עצמי משימה להכין סלט פסטה מוקפץ בנוסח סיציליאני. ישר נגשתי לעבודה. אני מסכימה עם ססמה שקראתי על הקיר:" העולם מריע למעשים ולא למחשבות"…

המתכון לסלט סיציליאני הוא פשוט כמו רוב המנות שאני אוהבת להכין:

 

לקצוץ דק דק: בצל אחד ולטגן על המחבת עם מעט שמן (השתמשתי בשמן אורז)

הוספתי  קצוצים : גזר אחד חציל אחד  קישוא אחד  גמבה (פלפל אדום אחד)

4 שיני שום

2 עגבניות אחת

רוטב פומדורו של ברילה -חצי צנצנת

פלפל, פפריקה אדומה

 להקפיץ במחבת כ-10 דקות להוסיף פסטה ברילה מסולסלת (השניה משמאל בתמונה):

(לבשל פסטה ברילה כ-6 דקות לפני שמתחילים עם ירקות).

 

צ'יק צ'אק והסלט מוכן. מוסיפים קצת עלים ירוקים:

סלט נוסף -קינוח היה אילתור של 5 דקות אחרונות, פשוט עשיתי יותר מידי פסטה ואצלי שום דבר לא הולך לפח!

על מחבת חיממתי 100 גר' חמאה

הוספתי פסטה מסולסלת מבושלת של ברילה

2 קופסאות של שמנת מתוקה להקצפה של שף הלבן (אחת 38% שניה 15%)

סוכר

כוס אגוזים קצוצים

כוס בוטנים קצוצים

קינמון

גבינת פרמז'ן (150 ג')

לבשל על מחבת תוך כדי ערבוב כ-5 דקות והסלט מוכן

את אדו הכרתי בעיקר דרך מדיה חברתית, בעיקר פייסבוק ולא תיארתי לעצמי איזה בשלן הוא! שנינו התחלנו בחיתוך של שום : אדו חתך במקצועיות רבה כל כך שאני מהתפעלות פשוט חתכתי לעצמי אצבע תוך כדי שאני מביטה בעבודתו.

   צילום אדו   

החוויה הייתה כמו במטבח המקצועי של "מאסטר שף" כאשר אנחנו גיבורים של הסדרה:

הריחות השטלתו במהרה על המקום. שף יניב ניצח על התהליך ובכל שלב של האירוע, כמו שף עזרא קדם, הודיע כמה זמן נשאר לנו..ממש מאסטר שף.

מודעות פרסומת

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה מסעדות ואוכל, סדנאות בישול. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.