הטרקלין ארוחה מהסרטים

כאשר יוסי בן אודיס, הסומלייה (מומחה יינות) והבעלים של מסעדת "טרקלין" התל אביבית הזמין אותי ואת בעלי ל"ארוחה מהסרטים" במסעדה, כמובן ששמחתי, כי לאחר הביקור הקודם שלי במקום (להלן הקישור לסקירהhttp://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2282012 ) ידעתי שמדובר במקום איכותי ביותר.  אז התארגנו על בייביסיטר  והתייצבנו במסעדה.

כאמור, מהיכרותי עם יוסי ועם טרקלין, ידעתי שצפוי לנו בילוי טעים ומהנה, אך החוויה הקולינרית המיוחדת במינה אותה חווינו, עלתה על כל ציפיותיי וכאן אני רוצה לשתף אתכם בה.

אתחיל בכך, שלא מדובר בארוחה רגילה במסעדה, אלא באירוע מיוחד שאורך 3 שעות (שחולפות במהירות רבה…) המשלב אוכל נהדר, קולנוע והומור. בפירסום מבטיח יוסי להעניק לאורחים חוויה אותה יזכרו כל החיים, וזה פשוט נכון!

אני כותבת רשומה זאת כ-3 ימים אחרי האירוע ועדיין מתרגשת..

אז אתחיל מההתחלה…

הגענו ל"טרקלין" הנמצאת במבנה משוחזר ויפה של אחד הבניינים הראשונים ברחוב נחלת בנימין בתל אביב.

את הערב פתחנו על הבר עם כוסות שפיץ-מוסקטינו– יין לבן מוגז עדין, עם מתיקות נעימה, עשוי מענבי מוסקט אלכסנדרוני, ענב המוכר באיטליה בשם Moscatelloממנו מייצרים יין עם שם זהה המזכיר שמפניה, ושתינו ל"חיים" לכבוד ימי ההולדת והנישואין שלנו (שאגב מרוכזים כולם בשבועיים…).

לאחר שהגיעו יתר המוזמנים, נכנסנו לחדר האירוח והתיישבנו סביב השולחנות הערוכים בטוב טעם מול בר היין המושקע:

ומול מסך טלביזיה:

המלצריות החמודות והאדיבות דאגו מיד למלא את כוסות היין, הפעם ביין של יקב צ'ילאג, ולהגיש לנו את מנת הפתיחה: מרק בצל וטוסט טעים במיוחד, בסגנון צרפתי.

תוך כדי אכילת המרק, נכנס יוסי לחדר והתחיל להנחות את הערב. יוסי שהתגלה כבחור מרתק, מלא חן והומור, סיפר לנו קצת על עצמו, על משפחתו ועל ילדותו בחצור הגלילית ועל הדרך שעבר עד שהגיע להקמת המסעדה ולהגשמת חלומו.

ואז הגיע פתרון החידה הראשונה: מה הקשר בין מרק הבצל שהוגש לבין הסרט "ג'ולי וג'וליה" שהוקרן אחריו ? בסרט מסופר על ג'וליה, אשת השגריר האמריקאי בצרפת, שהחליטה לכתוב ספר בישול, מבלי שהיה להרקע כלשהו בבישול. היא מגיעה לבית ספר מפורסם לבישול ולומדת את רזי הבישול, עד שהיא עוברת את השפים הידועים ביכולותיה. במקביל, מספר הסרט את סיפורה של ג'ולי הבלוגרית , אשר מפרסמת 350 מתכונים ב365 ימים. בקטע  סרט מצחיק ג'וליה חותכת ערמות של בצל על מנת ללמוד לחתוך – ומכאן הקשר למרק הבצל שאכלנו

 http://youtu.be/RiDktbskePg

סרטון פלאש

ומה הקשר בין יקב צ'ילאג לסרט? אורנה צ'ילאג, הייננית הראשונה, שטסה לאיטליה ולמדה 4 שנים תורת היין, חזרה לארץ ופתחה יקב ביהוד אשר מוכר היום לאיטליה יין אדום משובח שלה.

המשכנו לסצנה מהסרט הגרמני  "המטבח של מרתה"

בה הופיעו המנות הבאות, הדומות למנות שהוגשו לנו, בהבדל קטן: את מנת הפסטה בסרט החליפה מנת  פטה כבדי עוף בקרסט של תאנים תמרים לצד ריבת בצל ביין, עם לחם הבית המרוקאי- טעים ופריך ואפוי בתנור.

 

קרפצ'יו סינטה- בשמן זית וחומץ בלסמי

אנטיפסטי ירקות קלויים- מיקס ירקות קלויים בתחמיץ איטלקי


כרובית באיולי פסטו- אפויה ומוגשת במיונז פסטו ביתי

בהמשך ראינו קטעים קומיים של החמישיה הקאמרית, מוני ובראבא, אסי וגורי וישראל קטורזה- כולם בנושא אוכל ומסעדות

 

ואז עברנו להודו עם שני קטעים: הסרט "אדונית התבלינים" בו נטי היפהפיה, בעלת מקדש התבלינים, מטפלת באנשים בעזרת התבלינים, וקטע של החמישיההקאמרית על זוג שנכנס למסעדה הודית, בה כל המנות כוללות קארי.

סרטון פלאש

בזמן הסרט הוגשה מנת צ'יקן קארי על מצה של אורז בסמטי, מנה מצויינת, מתובלת היטב בתבלינים הודיים מסורתיים

ואז הגענו לגולת הכותרת של הערב: סטייקים בליווי סרט "רטטוי"

סטייק רוקה – נתחי שייטל צלויים המוגשים על סלט רוקט, תפ"א ובצל צרוב

את נתחי השייטל צלינו על אבן חמה מהתנור (פטנט מקורי של המקום):

סטייק קצוץ – מסינטה ואנטריקוט של פרה עשויים מבשר טרי מיושן במקום, בתוספת רטטוי ירקות- ממש  כמו בסרט 🙂

 

במהלך כל הארוחה נמזג לכוסות יין משובח ללא הגבלה, מה שהוסיף למצב הרוח המצוין. כמו כן, ניתן לבקש במקום יין בירה איכותית או וודקה אריסטוף או ויסקי סקוטי ווילאם לאוסון.

קינחנו במנה מתוקה, תוך צפיה בסצנה מהסרט "שוקולד": 3 כדורים של מוס שוקולד-  משוקולד בלגי  70% קקאו, סורבה על סלט פירות, ומלאבי ביתי- שמנת, מקלות וניל,סילאן ואגוזים מסוכרים, מלאבי הכי טוב שאכלתי בימי חיי!

ללקק את אצבעות!

 

לסיכום, מדובר בערב נפלא ומיוחד שנזכור עוד זמן רב, ועם הקופון בגרופון (185 ש"ח לאדם): http://www.groupon.co.il/deals/tel-aviv-iw/hatraklin/1498856 אני חושבת שגם משתלם ושווה כל שקל.

מומלץ לחגיגות ימי הולדת, ימי נישואין, בר/בת מיצווה מהסרטים, אירועים מיוחדים ואירועים של ועדי עובדים.

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

כתיבת תגובה

אתר זו עושה שימוש ב-Akismet כדי לסנן תגובות זבל. פרטים נוספים אודות איך המידע מהתגובה שלך יעובד.