גספאצ'ו

 

על מסעדת גספאצ'ו הצמודה למלון הולידיי אין באשקלון שמעתי די הרבה, אך לא יצא לי לבקר בה, למרות שמדובר במסעדה הממוקמת 45 דקות נסיעה מאזור המרכז. לכן, שמחתי להיות מוזמנת להשקת תפריט ספיישלים לקיץ.

המסעדה משרה אווירה ביתית על המבקרים, בין אם מדובר בתמונות או באווירה של "מטבח פתוח", בו מוכנות המנות לעיני הסועדים.

תחילה הצצתי למטבח ונחשפתי למנות בתהליך ההכנה, ולעבודה המיומנת של השף שרון, אשר ניצח על המטבח באותו הערב.. (גיא פרץ, השף הראשי, בחר להעביר את הערב בחברתנו ליד השולחן..)

 

התחלנו את הערב עם פוקצ'ה פריכה  וטעימה בשמן זית, רוזמרין ומלח ים אטלנטי, בליווי מטבלי הבית עם שילובים מיוחדים, כמו עמבה עם טחינה, פלפלים חריפים וזיתים, ובליווי קוקטייל הבית המורכב ממלון, נענע וודקה שאינה מורגשת כלל

המשכנו עם שלושה סלטים קייצים ומרעננים, המתאימים לשומרים על הגזרה וכוללים מרכיבים בריאותיים :סלט פריקי  מחיטה מעושנת עם עשבי תיבול, פריקה, בצל ירוק, סלרי, זיתי קלמטה, עגבניות שרי  פטרוזיליה , לימון סחוט ושמן זית (38  ₪).

 סלק צלוי (חדש) מפלחי סלק מבושלים בתחמיץ בלסמי ושמן זית אשר הוסיף טעם משובח לסלק פשוט (28 ש"ח). מדהים מה אפשר לעשות מסלק! כמה פשוט ככה טעים!

טאפס עגבניות ואנשובי (חדש)  קונפי עגבניות שרי, זיתי טאסוס, בצלים, פלפל חריף, לימונים כבושים ונתחי אנשובי ( 32 ש"ח). סלט די פיקנטי עבור הקיבה הפולנית הרגישה שלי.  

 

עברנו למנות הראשונות:

קרפאצ'ו סינטה  – סלייסים דקיקים של סינטה משובחת בכבישה קרה של חומץ בלסמי, פלפל גרוס, מלח ים ושמן זית, לצד טבעות בצל סגול  (48 ₪): מנה מתובלת היטב ובעלת טעם משובח של סינטה.

סביצה דגי ים (חדש) –  דג ים טרי קצוץ על סכין בשילוב כוסברה, צנוניות, בצל סגול, לימונים ושמן זית (49 ₪) המנה הייתה מלוחה וחריפה מידי לטעמי והוגשה בצורה שונה מהרגיל, על צלחת הגשה במקום בכוסות. אני אישית הייתי מעדיפה לקבל את המנה פחות מלוחה ובכוסות אישיות ומוכרות.

המנה המוצלחת לדעתי מבין המנות הראשונות, ואשר הוזמנה בהדרן במהלך הערב הייתה: נתחי כבד אווז  בטעם אלוהי , צלויים בגריל ומונחים על צנימים פריכים, תאנים ביין  וריבת שרי ברנדי  (99 ₪) . מנה מדהימה של כבדי אווז נמסים בפה. מנה "מסוכנת" לא ניתן להסתפק בצלחת אחת : רוצים עוד ועוד…

המשכנו למנות העיקריות:

דג ברמונדי בגריל (חדש) ברמונדי שלם צלוי בגריל בעשבי תיבול ארומטיים (109 ₪): מנה מומלצת לאוהבי דגים (אני, אישית מעדיפה בשר למנה עיקרית)

מנה בשרית מדהימה נתח קצבים בגריל, בניוחוח פלפלת גרוסה מונח על פורטבלו מוקפצות, בצל סגול וציר בקר (115 ש"ח). בשר רך ומתובל היטב. השום מוסיף לטעמו המשובח (מזל שלא היה לי עם מי להתנשק בלילה:) 

 

אני מאוד אוהבת פרגיות מכל הסוגים והמינים, לכן, לא פלא שהמנות הבאות היו המועדפות עליי מבין המנות העיקריות : פרגיות בסילאן סטייק   פרגית  עסיסי צרוב בגריל (78 ש"ח), מוגשות ברוטב סילאן  ג'ינג'ר, אשר שדרג את טעמן , בתוספת תמרים ובצל ירוק מונחים על בטטה צלויה, ומנה נוספת, מיוחדת במינה, חרב פרגיות: נתחי פרגית ,פלפל  חריף ולימון משופדים על החרב (77 ₪ ) מנה מעוצבת יפה טעימה לא פחות.

ואז הגיעו קינוחים שחוסלו עד לפרור האחרון:

אני אהבתי במיוחד את קדאיף חלבה סלסלות קדאיף פריכות במלית גלידת וניל צרפתי ,חלבה מוקצפת ,פיסטוק גרוס, טחינה גולמית וסילאן ( 34 ₪). קינוח קליל וטעים לסיים איתו את הארוחה, הטעם פרווה לא הורגש בכלל.

סיגר פיצוחים  – סיגר פריך במלית מיקס פיצוחים בניחוח ציפורן וקינמון מונח על גלידת וניל צרפתי וריבת שרי ברנדי 34

סופלה אספרסו  סופלה שוקולד בלגי ברוטב שוקולד ואספרסו איטלקי 34 ₪ סופלה הזכיר לי יותר את עוגת שוקולד חמה ולא היה נוזלי מבפנים כפי שצריך להיות סופלה שוקולד.

 צ'ורוס (חדש) אצבעות צ'ורוס פריכות בניחוח סוכר וקינמון לצד גלידת וניל וסילאן (34 ₪ )      

 

בתמונה: משמאל לימין  סופלה אספרסו, קדאיף חלבה, צ'ורוס וסיגר פיצוחים.

לסיכום: מסעדה כשרה שהיה שווה לבקר בה, נותנת תמורה למחיר מבחינת איכות האוכל בשילוב עם אווירה ושירות אדיב של מלצרים.

    תודה לגיא על חוויה קולינרית מדהימה

יקותיאל אדם 9 – מלון הולידיי אין, אשקלון

לעמוד הפייסבוק של גספאצ'ו:

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה ביקורת מסעדות. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.