אביגדור לופט אירועים בתל אביב

ברחוב בן אביגדור בשכונת מונטיפיורי המתחדשת, יצא לי לבקר בעבר בעיקר משתי סיבות: הראשונה היא תיאטרון תמונע, והשניה חניה סמוכה למקומות הבילוי באזור.

הפעם, הביקור שלי היה מסיבה אחרת: לאחרונה נפתח במקום לופט אירועים חדש, המתאפיין בעיצוב אורבני נקי ובמטבח פתוח בניצוחו של השף רן שמואלי.  

 

אביגדור, אשר קיבל את שמו מרחוב בן אביגדור בו הוא שוכן, ממוקם במבנה תעשייתי גדול, אשר שימש בשנות ה-50 של המאה הקודמת כמפעל ליציקה. החלל הרחב בעל התקרה הגבוהה, עוצב בקווים נקיים ואלמנטים מתועשים ומאפשר גמישות רבה בעיצוב ותכנון האירוע. במקום הותקנו מערכות הגברה ותאורה מקצועיות לריקודים ולהופעות. למבנה חצר אורבנית היקפית, ובנוסף, חצר גדולה המשמשת כאזור קבלת פנים או מסיבה. 

 

הבר הענק מנוהל על ידי הצוות המקצועי והייצוגי של ספיריט-בר.

האחראים ליוזמה העסקית הם השותפים: ערן תדמור וגילי קצנלבוגן, שקיבצו לטובת המיזם את טובי השמות בתחומים הרלוונטיים: על הפן הקולינארי הופקד השף רן שמואלי, שמבשל ומגיש מתוך המטבח הפתוח, ומספק חוויה ייחודית של טעמים, ריחות, צלילים וצבעים ברמה שירות ומקצועיות של מסעדת שף.  

 פנים המתחם ופרטי הריהוט האקלקטיים עוצבו ונאצרו על ידי דן טרוים, במקום נערכים אירועים פרטיים ועסקיים עד 350 איש, בכל שעות היום ובכל ימות השבוע כולל שישי שבת.

 

באביגדור מוגש אוכל מקומי או כפי שהשף רן שמואלי מגדיר אותו "בלי 500 שכבות וכמהינים, אלא מתנובת הארץ הזאת" . כל המנות ששמואלי יוצר עוברות דרך הפילטר האישי של הצוות.

שמואלי מוסיף: " האוכל אצלנו יותר טרי מאשר בבית, כי בבית מבשלים בדרך כלל פעמיים בשבוע. אנחנו עובדים כאן עם מטבח פתוח כדי שיראו שאצלנו אין סודות. פה אין דגים קפואים או גבינות לא איכותיות עם שמות יפים, אלא שקיפות מלאה והצגה פרונטלית של האנשים המעולים אותם בחרנו לייצג אותנו על הסירים. אנחנו מאמינים באוכל נקי ולא עמוס. לא רטבים כבדים. מבחינת הטריות אין אצלנו פשרות. אנחנו תמיד נכין את הכל במקום, מול עיני הסועד, גם אם נצטרך להעמיד על האש עשר מחבתות בו זמנית בשביל זה".

סרטון פלאש

התחלנו את הערב עם מנות פתיחה:

קריספי טפיוקה מוגש עם גואקמולי וסשימי דג ים


 

ברוסקטה חמימה של טרטר פילה בקר, צלפים גדולים ובצל סגול

מרק סלק קר מוגש עם פסטו שמיר, טפטוף שמנת חמוצה וסיגר גבינות

תוך כדי צילמתי תהליך הכנה מרתק במטבח הפתוח לעיני קהל:

בהמשך נחשפתי לעמדת הכנה של שני סלטים צבעוניים ומיוחדים:

ניסואז שמואלי – דג ים כבוש, ביצים סקוטיות מטוגנות, לוביה, סהרוני בייבי חסה, תפוחי אדמה סגולים, רוטב ניסואז

מדובר בתהליך הכנה מעניין של בייצים סקוטיות:

 

בסופו של תהליך מתקבל סטל צבעוני יפייפה:

סלט סברס טרי, עלי ארוגולה, גבינת פטה ושמן זית

הסלטים הגיעו בליווי פוקצ'ות שיוצאות טריות ופריכות:

 

וכמובן, הענות לסלטים אשר חוסלו במהירות הייתה גדולה:

צילום: יח"ץ

אחד השפים העביר במקום סדנה להכנת אנלוטי. לא היה לי מספיק אומץ להכין, אז הסתפקתי בצפיה פאסיבית וצילום התהליך:

 

 

בסוף יצאה מנה יפייפיה של אנלוטי במילוי תירס וכמהין קרם בצל וסלט חם של שעועית ירוקה ובצל חרוך:

מנה נוספת אותה טעמתי הייתה פילה ברמונדי צרוב על העור, מוגש על "בטחה בסילק" – שעועית לבנה ברוטב מנגולד, קריספי במיה, על הדג – סלסה קצוצה ביד של עגבניות, זעתר, לימון כבוש, זיתי קלמטה, שמן זית.

כאשר נפתח מסך של המטבח ובו הופיעו קינוחים, הרגשתי כמו באגדה:

נמסיס שוקולד מוגש עם קצפת וניל וטוויל שקדים – אישי

סברינה מוגשת עם קרם מסקרפונה ופירות יער – אישי

טירמיסו – גדול

עוגת שכבות מרנג וקרם קפה – גדול

סלט פירות + קציפת למון גראס

וזה מה שנשאר אחרי ההתנפלות:

לסיכום: מדובר במתחם אירועים גדול המגיש מנות טריות ברמה גבוהה אשר מכינים לעיני מבקרים – חוויה קולינטרית בלתי נשכחת!

תמונה שלי עם שף רן שמואלי

 

 

מודעות פרסומת

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה ביקורת מסעדות. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.