NOVA JOYA הרצליה פיתוח

אני מטורפת על אוכל איטלקי, ולכן ברור שלא יכולתי לסרב להזמנה למסעדת נובה ג'ויה ברחוב שנקר בהרצליה פיתוח, מה עוד ששמעתי מחבריי ביקורות חיוביות על המקום.

הערב התחיל ברגל ימין , כשלא הייתה שום בעיה למצוא חניה חופשית (כחול/לבן אחרי שעה 19).

עם הכניסה למסעדה מיד בולטים מדפים עמוסים במיני רטבים, חמוצים ושמנים בצבעים שהם חגיגה לעיניים ומעוררים תאבון:

את השף אליאב גולדנברג, פגשנו נותן הנחיות להכנת פיצות:

חשוב לציין שאת הבצק לפיצות ולפסטות מכינים ידנית במסעדה עצמה :

 

התחלנו את הארוחה מלימונצ'לו הבית

מנה ראשונה, אותה אהבתי במיוחד הייתה ברוסקטה יומית טרטופו – מנה זאת משתנה על בסיס יומי – מחית כמהין , ביצה, פרמז'ן ורוגולה (29 ש"ח)

פיאדיני תפו"א נחשב באיטליה כאוכל רחוב- פרוסות תפו"א עם קרם כמהין ואנשובי (38 ש"ח)

ארטישוק אלה רומנה– ארטישוק מטוגן בשמן עמוק בתוספת יוגורט עם שום ועירית (39 ש"ח)

טרטר מוסר ים –  מוסר ים על קרם של  חציל מושחר, אספרגוס, עגבניה ועירית קצוצה עם שמן זית ויוגורט (39 ש"ח). היה חסר תיבול במנה הזאת וטעמו של הדג הטרי הורגש היטב.

טרט בצל – בצל אפוי מקורמל בחמאת מרווה על מצה בצק עלים פריך מוגש עם קרם פרש ועירית (39 ש"ח).

מנה יפייפיה המזכירה בטעמה קינוח. הבצלים מקורמלים היו מתקתקים אבל מאוד טעימים בשילוב רוטב שמנת ועירית.

מכאן המשכנו עם מנות עיקריות, רובן מהתפריט האיטלקי המסורתי:

פפרדלה דניה על שם השפית האיטלקית דנה. המיוחד במנה הזאת הוא רוטב העגבניות. אליאב סיפר שמכינים את הרוטב מעגבניות מיובאות מאיטליה במיוחד ומבושלות כ10 שעות עד שמתקבל רוטב.

המנה בעיני הייתה עדיין פשוטה מידי ולא הצלחתי לזהות את טעמו המיוחד של רוטב העגבניות.

צילום שוש

כיסוני פסטה עם ערמונים "טורטליני ערמונים" מוגשת בצורת כיסונים במילוי נדיב של קרם ערמונים, חזה אווז מעושן וחמאת מרווה. בעיניי, המנה המומלצת מבין המנות העיקריות, עם שילוב מנצח בין מתוק ומלוח (68 ש"ח)

ריזוטו שרימפס – מנה מצויינת עם כמות נדיבה של שרימפס טרי ,מתובלת היטב בלימון, ירקות שורש, לימון, חמאה ועשבי תיבול (68 ש"ח)

צילום שוש

רגטוני פיסטוק – פסטה ריגטוני עשויה ידנית עם תוספת מקורית של פסטו ופיסטוק, זוקיני, שמנת ופרמז'אנו (54 ש"ח). מנה מיוחדת ומומלצת לאוהבי פיסטוקים:

אי אפשר לבקר במסעדה איטלקית בלי לטעום מהפיצות שלה. אז טעמנו משתי פיצות :

פיצת טרטופו – פטריות עם מסקרפונה, מחית כמהין, מוצרלה, פטרוזיליה ופרמז'אנו (56 ש"ח). פיצה מבצק דק אשר המוכן במקום:

פיצה ג'ויה קלאסיקו  עם רוטב עגבניות, מוצרלה עם ארוגולה, שבבי פרמזאנו ושמן זית (54 ש"ח). הרגשתי שאני אוכלת פיצה "בריאותית" מרוב עלים וירוק:)

קינוחים (39 ש"ח בתפריט)

הקינוח האהוב עליי היה דולצ'ה בננה מוס שוקולד לבן בדפי בצק פילו עם שבבי קשיו ובננה מקורמלת. מאוד אהבתי את הציפוי הקריספי שלו ואת השילוב המנצח של שוקולד לבן עם בננה.

טרמיסו  קלאסי היה אוורירי ומתוק במידה נכונה

עוגת שוקולד בשם "ספציאל דה שוקולטו" עם 70% קקאו , תפוז מסוכר במילוי רוטב אספרסו. מומלצת לאוהבי שוקולד ועוגות שוקולד קלאסיות.

 

צילומים: שוש 

 בתמונה משמאל לימין טרמיסו, דולצ'ה בננה וספציאל דה שוקולטו.

שף המסעדה, אליאב גולדנברג, הידוע בכינויו "ההר המוזהב" , סיפר לנו שהוא אהב לאכול מגיל מאוד צעיר וכבר בגיל 13-14 למד לבשל תוך הצצה לעבודה של אמו וסבתו במטבח הביתי. מיד לאחר הצבא התחיל לעבוד במסעדת אמזון בת"א, המשלבת אוכל יפני, ספרדי ואיטלקי, המשיך בקייטרינג הידוע "פרי ארץ" והקופי בר ביד חרוצים.

לאחר מכן, עשה הפסקה, טס לצפון איטליה, שם סידר לעצמו סטאז' לחצי שנה במסעדות המתמחות בפסטה טריה. כבר בשלב זה של חייו, החליט אליאב להמתקצע באוכל איטלקי.

מה שאליאב אוהב באוכל האיטלקי זה הקסם בפשטות שלו.

 

 

לסיכום: תענוג אמיתי לאוהבי מטבח איטלקי, פיצות ופסטות איכותיות.

 

סניף הרצליה: אריה שנקר 9, הרצליה פיתוח, א'-ש', 12:00 עד אחרון הסועדים.

מודעות פרסומת

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה ביקורת מסעדות, ביקורת מסעדות ובתי קפה. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.