פאסיפיק

אני מאוד אוהבת את חוף הים של תל אביב. יש משהו מרגיע בים, בגלים, בבריזה ובאווירת החופש, ואם אפשר לשלב כל זאת עם מסעדה טובה, השמחה כפולה…

לכן, שמחתי להיות מוזמנת לארוחת בלוגרים והתרשמות מתפריט הקיץ של מסעדת פאסיפיק במלון קראון פלאזה בת"א, הנמצאת ממש מעל קו החוף ובסמוך למרינה.

מחלונות המסעדה הפנורמיים נהנתי להשקיף על הים:

ההגשה במסעדה היא בסגנון SHOW COOKING ההופכת את האורחים לחלק מהחוויה: המנות במסעדה מוכנות לעיני הסועדים, כאשר ניתן לקבל הסברים בזמן ההכנה מאביעד בן שבת, שף המסעדה.

השף אביעד, ששב מטיול ארוך במזרח הרחוק, שם נשם, טעם ולמד את המטבחים המעניינים והמגוונים, רקח תפריט ביסטרו בלבוש אסייאתי אקזוטי עם מנות מהרחובות היפים של המזרח.

בהכנת התפריט של פסיפיק מתגבר אביעד על מחסום הכשרות הלא פשוט והוא מכין מנות מדהימות וכשרות מהמטבח האסיאתי.

חשוב לציין את העיצוב המוקפד והיוקרתי של המסעדה ושל השולחנות:

כאשר השמש התחילה לשקוע, הצטרף אלינו אבי לוי, מנכ"ל המלון, ולאחר נאומו הקצר, עברנו למנות הראשונות:

סלט ויאטנמי מיקס ירקות ברוטב מיסו עלי גפן, בוטנים בתוספת קוביות דניס מצופות בפולנטה וצרובות (44 ש"ח)

קומבינציית הסושי שנחתה על שולחננו, לא הייתה מביישת מסעדות המתמחות בסושי וכללה: טונה אבוקדו, ריינבו, ספייסי טונה, סשימי טונה וסנדוויץ סושי מדהים בטעמו, עשוי בטמפורה, ואשר לא מופיע בתפריט.

אני ממליצה על פלטת סושי זו לשולחן אירוח עסקי: כך כל אורח יכול לבחור את הסושי האהוב עליו- ומי לא אוהב סושי!

מנה מיוחדת של ניוקי תפו"א בצבעיים טבעיים ירוק (עשבי תיבול) וסגול (סלק) ממולאים בסלמון ברוטב חלב קוקוס ולימון (60 ש"ח)

קרפאצ'ו סלק – פרוסות סלק עם מיץ לימון, פסטו ושמן זית (38 ש"ח).חבריי הבלוגרים מאוד התלהבו מהמנה, אך לי אישית היה חסר מעט תיבול.

בין כוס יין ושיחה מהנה עברנו למנות העיקריות:

התחלנו ממנה אותה היינו צריכים להרכיב בעצמנו: קוריאן בברביקיו 

(58 ש"ח). על העלים מניחים אורז ומעליו נתחי סינטה מושרים במרינדה קוריאנית. שילוב רענן של אנדיב עם נענע וכוסברה שדרגו את המנה.

ספייסי צ'יקן קוביות חזה עוף עטופות בטמפורה, מטוגנות ומצופות מיונז, לצד סלט מיוחד תפוח שרלוט ווסאבי (56 ש"ח)מטוגנות ומצופות ספייסי מיונז לצד טוסט סיני וסלט מטוגנות ומצופות ספייסי מיונז לצד טוסט סיני וסלט אפל שאלוט ווסאבימטוגנות ומצופות ספייסי מיונז לצד טוסט סיני וסלט אפל שאלוט ווסאבימטוגנות ומצופות ספייסי מיונז לצד טוסט סיני וסלט אפל שאלוט ווסאבי  

קארי אדום תאילנדי, מנה ריחנית ויפה החזירה אותי לימים בהם טיילתי בתאילנד (98 ש"ח). אביעד ציין שמדובר בקארי תאילנדי ולא הודי, בהמשך להמלצת הלקוחות להשתמש בנתחי סינטה אשר הוקפצו עם עגבניות שרי, שעועית ירוקה וחציל בתוספת רוטב ראקי תאילנדי ואורז.

סטייק פילה בקר בגריל עם אורז תאילנדי מוקפץ, קימצ'י ורוטב סצ'ואן (125 ש"ח)

מנה אשר זכתה בתחרות השפים של רשת קראון פלזה, בה נבחנו המנות לפי עיצוב, איכות חומרי הגלם וכמובן רמת הבישול.

 

ואז עשינו מעבר מאסיה לאירופה:

פילה סלמון מיסו עשוי בדיוק במידה הנכונה במרינדה מתקתקה של מיסו ומירין, אפוי בתנור בתוספת פירה וסלט (85 ש"ח). מאוד אהבתי את הרכות של הדג ובפירה לא הרגשתי את ההגבלה של הכשרות.

 ברווז פקין – רצועות ברווז אפויות בתנור בתוספת רוטב שזיפים קר, שערות מלפפון וטורטיה (108 ש"ח)

המנות הראשונות והעקריות הוגשו בליווי יינות:

יין לבן מיקב קדש ברנע  המתאים במיוחד למנות ראשונות ודגים

ויין אדום מיקב BRAVDO המתאים במיוחד למנות עיקריות בשריות.

הכרמים והיקב נמצאים ליד המושבה כרמי יוסף בשיפולי הרי יהודה בואך ירושלים. חלקת השרדונה נטועה באדמת גיר פעיל בערוץ נחל היורד מתל גזר מערבה. עוד מימי מלכות שלמה הייתה ידועה אדמה זו בהתאמתה הרבה לגידול ענבי יין משובחים.

צילום ששת

שלושה קינוחי פרווה הפתיעו לטובה והוכיחו שגם קינוחי פרווה יכולים להיות טעימים (35 ש"ח):

קינוח שהוגש לראשונה והושק באותו ערב היה שיערות קדאיף וחלווה:

פסיפיק ברולה

כנאפה אגסים

במסעדה ניתן ומומלץ לערוך אירועים פרטיים ועסקיים (ערבי חברה, ערבי מחלקה, פגישות עסקים). בכניסה למסעדה קייים אולם פרטי בו ניתן לערוך איורע עד 44 סועדים. מחיר הארוחה נע בין 210-245 ש"ח כולל יין ומיים מינרליים חופשי.

פאספיק. רחוב הירקון 145, מלון קראון פלזה תל אביב, 03-5201169

מודעות פרסומת

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.