וודקה ואן גוך

בתור אחת שגדלה באוקראינה, מדינה בה יודעים לשתות והרבה, שמחתי לקבל הזמנה לסדנת הכנת קוקטיילים והשקת קולקציית הטעמים של ודקה ואן גוך. הסדנא התקיימה במסעדת כריסטופר ברמת החייל.

 ומה הקשר בין הכלים בתמונה הבאה לבין הקוקטיילים?  נדע בהמשך…

קצת כיבוד חלבי (גבינות וירקות) על מנת שלא נשתכר יותר מידי (הייתי ממליצה למארגני האירוע בפעם הבא לשים קצת בשר ומלפפון חמוץ לוודקה , ככה אנחנו הרוסים אוהבים לשתות אותה…)

טוב, בוודקה אני מבינה. עוד בהיותי נערה באוקראינה התנסיתי בוודקה איכותית, לרבות וודקה בטעמים.

התחלתי דווקא מכוס מיים על הבר:

אך הפעם היה מדובר בוודקה מיוחדת, וודקת פרימיום אמיתית.

זיו מנור, הברמן המומחה, התחיל את הערב מהכרות קצרה עם וודקה ואן גוך:

הוודקהמיוצרת במזקקות Dirkzwager בעיר סכידם בהולנד, הנחשבות מהמזקקות המובילות במדינה, ואשר מחזיקות במסורת אלכוהול משנת 1882.

מה שבעצם הופך את ואן גוך למוצר פרימיום הוא שמדובר בוודקה יותר נקיה ויותר מזוקקת, המחליקה בגרון ולכן גורמת לפחות תופעות של הנגאובר (חמרמורת בעברית…).

את ההכרות עם וודקה ואן גוך התחלנו מהוודקה היוקרתית BLUE

BLUE עשויה משלושה מקורות חיטה בינלאומיים שנבחרו בקפידה: צרפת, גרמניה והולנד.

 

 

את ה -BLUE ניתן לערבב בקוקטיילים וגם ליהנות ממנה נקייה.

הוודקה הבאה אותה טעמנו הייתה בטעם אננס, המכילה 35% אלכוהול ופרי אננס טבעי, ללא תמציות מלאכותיות או צבעי מאכל. כך נוצר משקה ייחודי בעל טעם אננס בולט, המעניק לשותים טעם אקזוטי ומיוחד. למספר דקות עצמתי את העיניים ודמיינתי את עצמי באי קריבי…

למרכז הבמה הוזמנה בחורה נחמדה אשר הכינה קוקטייל עם ודקה אננס:

Van Gogh   Tropical

המצרכים:

120  cc    Van Goghבטעם אננס

60  cc    Van Goghבטעם מלון

60    cc  סאוור    (מיץ לימון סחוט טרי ומי סוכר)

30  cc  סירופ בטעם ג'ינג'ר

30  cc  ריבת פסיפלורה

מיץ מנגו  קר מאוד

אופן ההכנה:

½ מכלי הקיבול של השייקר ממלאים בקרח, מוסיפים את  כול המרכיבים  משקשקים היטב

הצעת  הגשה:

מסננים את הקוקטיל ללא הקרח ל ½  כוס גבוהה קפואה

 

 

 לאחר מכן הגיע תורה של הוודקה בטעם מלון (הטעם האהוב עלי)

ולכן התנדבתי להכין קוקטייל:

בשלב זה היד הייתה עדיין יציבה והצלחתי להשליך לימונים אל תוך הכוסות….:

ומזגתי וודקה בטעם מלון (בהשגחה של זיו כמובן:)

 הגיע תורה של וודקה רימונים.

וודקה מתוחכמת ושונה בעלת טעם מאוזן של מתיקות ומרירות כמו הרימון עצמו. הטעם הייחודי של ואן גוך רימון מתקבל מהשריה של רימון ספרדי אדום עז בשילוב של פירות נוספים: תות, תפוז וחמוציות, המעניקים לוודקה את טעמה העמוק והמתוחכם.

 כידוע לרימון סגולות רפואיות רבות והוא מכיל ברזל, ויטמינים רבים ואנטי-אוקסידנטים.

צבעו העז של המשקה הופך אותו למשקה חגיגי המתאים לכל סעודה מפנקת ורומנטית.

חבר נחמד נוסף הוזמן להכין קוקטייל עם וודקה רימונים

 

Van Gogh   On the Beach

 

המצרכים:

120  cc    Van Goghבטעם רימונים

60  cc    Van Goghבטעם אסאי

60  cc  סאוור

30  cc  סירופ  בטעם תפוחים

30  cc  ריבת פירות יער אדומים

קלמנטינה סחוטה

מיץ אננס ליצי  קר מאוד

מיץ אוכמניות קר מאוד

אופן ההכנה:

½ מכלי הקיבול של השייקר ממלאים בקרח מוסיפים את כול המרכיבים ( למעט מיץ האננס)

הצעת  הגשה:

מסננים את הקוקטיל ללא הקרח ל ½  כוס גבוהה קפואה

משלימים עם המיץ אננס ליצי (במקרה שלנו זרמנו עם מיץ בננה)

ומקשטים עם 2 פרוסות תפוז המונחים על שפת הכוס

ואיך בלי קינוח?

 עכשיו מגיעה התשובה לחידה מתחילת הפוסט…

החברים יונית ואיתי הוזמנו להכין קוקטייל קינוח עם וודקה בטעם דאבל אספרסו:

ממש כיצירת אמנות בבקבוק – זהו שילוב של וודקה איכותית וקפה משובח שלא הרבה עומדים בפניו. כיום ואן גוך דאבל אספרסו נחשבת כוודקת הקפה הטובה בעולם.

טעמו הייחוד של הדאבל אספרסו מתקבל מפולי קפה קולומביאני משובחים שנבררו ונקלו בקפידה רבה.

הטעם שנוצר הוא של קפה אלכוהולי משובח, בעל מרקם עשיר. 

35% אחוזי אלכוהול ו-10 מ"ג קפאין מעוררים ומעשירים את חווית השתייה.

Granita

 

המצרכים:

1 מילקי  או מעדן הגולן בטעמי שוקולד ווניל

0.5 קילו גלידה שלושת השוקולדים

1/2 בקבוק ליקר קפה בוהם

60  cc  Van Goghבטעם דאבל אספרסו

¼ כוס סירופ שוקולד לבן

נס קפה בטעם אגוזים

אופן ההכנה:

½ מכלי הקיבול של הבלנדר שמים קרח

מוסיפים את כל המרכיבים  מפעילים את הבלנדר עד לקבלת מרקם של ברד

מוסיפים וודקה בטעם קוקוס וודקה בטעם דאבל אספרסו

גלידה בנדיבות:

כמה סיבובים טובים של ערבוב בבלנדר:

 

הצעת  הגשה:

יוצקים לכוס יפה קפואה ומגישים

 

ועם וופל בפנים, פשוט שחיתות!

לסיכום: שמחתי להשתתף בסדנא, להכיר וודקה איכותית, טעימה ומיוחדת וללמוד להכין קוקטיילים מעניינים . שתינו לא מעט, ולמרות שמדובר בוודקה עם אחוזי אלכוהול גבוהים, הודות לאיכותה הגבוהה, כלל לא סבלתי מתופעות לא נעימות של הנגאובר.

נ.ב: כמובן שחזרתי הביתה במונית…..    

 
מודעות פרסומת

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה אלכוהול, מסעדות ואוכל. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על וודקה ואן גוך

  1. elliotdonova112 הגיב:

    ניסיתי ובהחלט מעולה. רק זהירות, בגלל שהיא כל כך טובה לא מרגישים את האלכוהול ואז שותים יותר.

    אהבתי

להגיב על elliotdonova112 לבטל

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.