חוות התבלינים בגלבוע

במסגרת טיול משפחתי, הוזמנו בשעות הערב למסעדת חוות התבלינים בגלבוע הנמצאת על ההר ומשקיפה על נוף מדהים.

מחלונות המסעדה וממרפסת העץ נשקף נופו של עמק יזרעאל, התבור, הרי הכרמל, צפת והחרמון. שבילי החווה מעוטרים בצמחי תבלין מסוגים שונים ובפסלים מעשה ידיו של יוסי בעל המקום. בחורף בוערת במסעדה אח עצים מחממת ובקיץ המקום ממוזג ומהווה מפלט קריר מהחום שבחוץ.

 

 

 

במסעדה פגשנו את אורן, אחד הבעלים, שסיפר לנו על הסטורית הקמת המסעדה:

משפחתו של אורן, אשר הגיעה מחבל ימית, הקימה את חוות התבלינים בשנת 1982 . לאחר שגידלו תקופה ארוכה ירקות אורגניים ומטע של תבלינים באיזור הגלבוע,  החליטו לשנות כיוון ולפתוח מסעדה כפרית אותנטית בה אמו של אורן משמשת כבר יותר מ-17 שנים כשפית.

 

יוסי, אחד הבנים של מייסדי המסעדה, אחיו של אורן, בנה את המסעדה במו ידיו ופנינה, אם המשפחה, נסעה לחו"ל ולמדה את הצד המקצועי אצל שפים במסעדות יוקרה בצרפת, ניו יורק ואיטליה.

בכניסה למסעדה מוצגים מדפים עם מגוון רחב של תבלינים.

 

מבנה העץ המיוחד, הכריות על הספסלים, כלי הקרמיקה היפים והצוות האדיב והחייכן, כל אלה מוסיפים לאווירה הביתית והחמה בה חשנו.

לאחר שהתרווחנו על הכריות הנוחות, התחלנו את הארוחה עם יין הבית אדום ייבש, בציר 2010 המורכב משני זנים קברנה סבניון ומרלו, המיוצר מענבים הגדלות בכרמים במקום ומספקים אותם ליקב תישבי הידוע.

עם היין הגיעו המנות הראשונות:

פוקצ`ה עם סלסת עגבניות, סלט גזר מתוק וטחינה – פוקצ`ה פריכה וטריה הנאפת בתנור במסעדה משוחה במלח ים ושמן זית בליווי מתבלים אשר גם הוכנו במקום מתבלינים מקומיים (17 ש"ח).

סלט החווה– סלט מרענן מעלי חסה אייסברג, תפוחי גרנד סמיט, אגוזי פקאן וקשיו קלויים, תפוחי עץ מיובשים, בוינגרט חומץ פטל תוצרת הבית (49 ש"ח).

אני אישית לא כל כך אוהבת חסה, אבל רוטב הבית אותו הכין אבא של אורן כבש אותי וחיסלתי סלט עשיר במרכיבים זה עד לפרור האחרון.

 

ארטישוק צעיר ומוצרלה באפלו – ארטישוק איטלקי, עגבניות שטח קלויות עם גבינת מוצרלה באפלו,זיתי טאסוס בפונדו קומבוזולה. גם בסלט הזה נהנינו מהתיבול המשובח, הטריות והרעננות (46 ש"ח בתפריט).

דגמנו משני מרקים מומלצים בימי החורף הקרים: מרק כתום עם גזר, בטטה, דלעת ונגיעות הדרים ומרק עגבניות עם אורגנו, עגבניות וירק. המרקים מוגשים בדרך כלל במעטפת בצק.

 

אחרי שהתלהבנו מהמנות הראשונות המשכנו למנות העיקריות:

מדליוני פילה בקר – נתחי פילה בקר רכים ועסיסיים על קרם כמהין, בציר ערמונים ובצלצלי פנינה. מוגש עם שומר קלוי (129 ש"ח).פילה הבקר היה רך ונמס בפה, וקרם הכמהין הוא פשוט מעדן.חוויה מושלמת, מנה ששווה כל שקל!

פילה סלמון בקירמול עדין – פילה סלמון טרי מתובל במרינדה של סויה ומירין, שמן שומשום ומיסו על מצע של ריזוטו פטריות, חלב קוקוס, פרמזן ועלי תרד צעירים (95 ש"ח).

פילה רך של סלמון עם טויסט של מרינדה טעימה להפליא, גם מנה זאת מומלצת ביותר לאוהבי דגים. הריזוטו נמס בפה, עשוי בדיוק כפי שריזוטו צריך להיות.

 

גם הילדים לא יצאו מקופחים וקבלו ארוחות ילדים "מנה צעירה" (50 ש"ח) הכוללת שניצל עם צ`יפס וכוס של מיץ ענבים.

 

אפילו אלונה התינוקת זללה להנאתה שניצל פריך רך, שחלקו נפל על הרצפה והוסיף לעבודתה של המלצרית החביבה, איתה היא התחברה במהלך הארוחה.

 

"ואו איזה פרנץ מניקיור"!

איפה עשית פן?

הילדים לא הפסיקו לשגע את המלצרית: מתי מגיעים הקינוחים?

קינחנו במגוון קינוחי הבית : קרם ברולה קלאסי (12 ש"ח), כנאפה איטליה במילוי גבינת מסקרפונה איטלקית (15 ש"ח),עוגת שוקולד קרה, מילפיי: דפי בצק עלים עם קרם הדרים ואלכוהול ופירות העונה (15 ש"ח), טרמיסו קרם מסקרפונה וקפה עם בישקוטים ברוטב אספרסו (13 ש"ח) והאהוב ביותר גלידת הבית: כדור גלידת וניל עם קדאיף, סילאן, חלבה, טחינה ופיסטוק (13 ש"ח)

הילדים ליקקו את הצלחות, במיוחד זאת של עוגת השוקולד:

הקינוחים הגיעו בליווי קנקן תה צמחים מגינת התבלינים אותו אני ממליצה להזמין לסוף הארוחה.

לאחר הארוחה במסעדה מומלץ לטייל על הר הגלבוע ולהנות מנוף מהמם בתצפיות הר ברקן וכתף שאול וכן להנות מפריחת אירוס הגלבוע (בעונת האביב) בשמורת האירוסים הנמצאת במרחק קצר מהמסעדה.

אטרקציות נוספות בסביבת חוות התבלינים: גן לאומי הסחנה, בית הכנסת העתיק בקיבוץ בית אלפא, גן גורו בקיבוץ ניר דוד, מוזיאון המשכן לאומנות בעין חרוד, טיולי ג`יפים, טיולי טרקטורונים, צימרים רבים ועוד.

ניתן לערוך אירועים משפחתיים ומסיבות ל 120-130 איש (כאשר הגענו למקום התקיימה בו מסיבת ברית משפחתית) או באולם האירועים ניתן לחגוג אירועי חתונה, ברית/ה, בר/בת מצווה.

 

לסיכום: מדובר בחוויה קולינרית מרגשת לאוהבי אוכל איכותי. אגב, דרך כביש 6 אפשר להגיע למסעדה תוך שעת נסיעה מהמרכז.

כתובת המסעדה: דרך נוף הגלבוע, כביש 667

לאתר המסעדה: http://www.herb-farm.co.il/

מודעות פרסומת

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה מסעדות ואוכל, תיירות. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.