מסעדת רוסטיקו מציגה את סגרת הדלועים

תמיד אהבתי את המטבח האיטלקי, עם מנות כמו פיצה או פסטה, עליהן יכולתי "ללכת על בטוח"

כאשר הוזמנתי למסעדת רוסטיקו לכבוד אירוע סאגת הדלועים המתקיים במסעדה בתאריכים 20-31.12, שמחתי לגלות בתפריט מנות מהמטבח האיטלקי המשובח, שבהמשך יחממו את הערב החורפי והגשום בו הגעתי למסעדה. 

 סגרה -הוא פסטיבל עונתי באיטליה כאשר בכל הכפר מכינים מנות המיוחדות לעונה ונפגשים לטעום אותן.

המסעדה עוצבה בהתאם לנושא החגיגה: דלעת בכל מקום אפשרי …

גם הנרות היו בצורת דלעת:

עשיתי סיבוב במסעדה וגיליתי כי חבריי שישבו על הבר הרגישו בנוח והיו שותפים מלאים למה שהתרחש במטבח:

התיישבנו ותוך כדי הסבר על המסעדה לגמנו מקוקטייל הבית אפרטיבה מנדרינה:

 

בין המנות הראשונות אהבתי במיוחד טעימה של קרם דלעת וערמונים –מרק עשיר של דלעת, ערמונים ופורצ`יני, מוגש עם שמן כמהין  (33 ש"ח למנה מלאה).

מרק קרמי וקטיפתי, נמס בפה עשיר בטעמים של דלעת צלויה, ערמונים ופטריות פורצ`יני. זילוף של שמן כמהין ארומטי ושברי ערמונים נתנו לו את הטוויסט האחרון והחשוב.

 מנה איטלקית אותנטית נוספת היא ברוסקטה "קפרזה" גבינת עיזים ופרוסות עגבנייה  ודלעת צלויות על ברוסקטה עם פסטו מתובל (43 ש"ח). 

מנה יפייפיה של פרוסות דלורית אפויה, גבינת עיזים ועגבנייה צלויה המונחות על ברוסקטה עם מיונז-פסטו, לצד סלט של ארוגולה, צנונית וגרעיני דלעת. כל מרכיב בשל עצמו היה טעים במנה, עליה אני ממליצה לחובבי הסנדוויצים.

מנה ראשונה נוספת ממנה התלהבתי הייתה פיצה זוקה גורגונזולה – פיצה ביאנקה עם דלורית וגורגונזולה, בעיטור מיקרו בזיליקום, צ`ילי וקצח (58 ש"ח) 

הפיצה, אשר נאפית בתנור האבן שבמסעדה, הייתה פשוט מצויינת! בצק דך ופריך. קרם כמהין השתלב עם פרוסות דקיקות של דלורית, גבינת גורגונזולה כחולה ומוצרלה די בופלו. עלי בזיליקום טריים, קצח וצ`ילי הוסיפו לטעמה המשובח. ממליצה בחום לכל מבקר במקום. 

 

פילה בקר ברוטב שמנת-פלפל עם ברוקולי ופירה כתום (119 ש"ח).

מדליוני פילה בקר היו מתובלים היטב וטעימים, צלויים למידת העשייה הנכונה מדיום, ברוטב שמנת-פלפל עדין.  הפירה הכתום של הדלורית ותפ"א היה מאוד טעים, והברוקולי ועגבניות השרי הצלויות הוסיפו לא רק לעיצוב היפייפה של המנה, אלא גם לטעמה.

מנה עיקרית נוספת  שלדעתי פחות הצליחה הייתה פילה דניס ועשבי תיבול, עם ברוקולי וגרטן (109 ש"ח)

שני פילטים של דג דניס טרי אפויים בתנור האבן בגרמולטה (מרינדת עשבים וזסט לימון), (היה כדאי להשאיר את הדג בתנור עוד קצת) מוגשים עם ברוקולי על קרם דלעת וגרטן דלורית-תפ"א.

הגרטן היה מצויין, התענגתי על כל חתיכה. 

המנות העיקריות הגיעו בליווי קנקן יין הבית:

 

פסטה ריגטוני עם דלורית, בייקון וצנובר ברוטב שמנת, רוזמרין ותרד  (68 ש"ח).

מנת חובה לאוהבי בייקון: פסטה ריגטוני  עשויה על דנטה ברוטב טוסקני עשיר של שמנת מעוטרת בצנוברים. קוביות דלעת צלויה ותרד בשילוב רוזמרין ובייקון פריך שדרגו את המנה והוסיפו לה ארומה משובחת. 

קינחנו במנת קינוח מיוחדת שכמובן, כוללת דלעת:קרמבל דלעת-בננה עם צנוברים וגלידת וניל  (37 ש"ח).

תמונת יח"ץ

שילוב הדלעת והבננה היה מעניין , בתוספת קרמל עם צימוקים וטופינג של פירורי שטרוייזל פריכים.

כדור  גלידת וניל וצנוברים קלויים הוסיפו לטעם הכולל.

הקינוח הגיע בליווי לימונצ`לו טעים:

לסיכום: אני ממליצה על מנות כמו פיצה או מרק גם לא במסגרת החגיגה. שמחתי לגלות כי ניתן להכין הרבה מנות מעניינות עם דלעת.

האווירה במסעדה הייתה חמימה ומקסימה, השירות מצויין וקבלנו תחושה של משפחתיות.

 אתר המסעדה: http://www.rustico.co.il/

 

מודעות פרסומת

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה ביקורת מסעדות. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.