פסטיבל טעם כינרת

חנוכה מתקרב ועימו הפסטיבל הקולינרי, "טעם כינרת" השמיני – חורף של טעמים בעמק הירדן המתקיים בתאריכים 6-16 לדצמבר 2012.

הפסטיבל מצליח להתחדש כל שנה עם שפע של אירועים ומגוון מקומות ופעילויות חדשות סביב הכינרת ובאתרים הקסומים של עמק הירדן.

כל אחד ימצא פה את מבוקשו, במיוחד לאור המיקום הייחודי בו נערך הפסטיבל: הכינרת וסביבתה. כאן בצל הרים רמים ובקעות מרהיבות, מתנוססת התפאורה המרהיבה של האגם התכול ונהר הירדן הזורם לצד חורשות של צפצפות, כמו שנאמר, קסם על ים כנרת.

זה גם אחד מאזורי הארץ היחידים שמציע מזג אוויר נעים גם בחדשי החורף. בחבל ארץ היפה הזה, שעבר והווה מתמזגים בו, הוקמו במהלך השנים מסעדות, בתי קפה, מרכזי מבקרים וחוות, מהם נולד פסטיבל טעם כינרת.

במסגרת הפסטיבל, המסעדות ובתי האוכל יציעו מנות מיוחדות בדגש על יצירה קולינרית מקומית, ולצד אלו – כל המשפחה מוזמנת לשלל אירועים ססגוניים, סדנאות, שוק פתוח, בישול בטבע, מפגשי שפים ועוד המון הפתעות טעימות במיוחד. ..

השתתפתי בסיור בלוגרים להיכרות עם האטרקציות המחכות לבאי הפסטיבל

התחלנו מהפנינג חוויה כפרי בחוות עז עיז בישוב מנחמיה.

לפני 6.5 שנים רינת ואסף וגנפלד הגיעו למנחמיה מכפר סבא עם שני ילדים ושלישי בתנור (היום הם הורים לארבעה ילדים) והגשימו את חלומם: גידול עיזים ועשיית גבינות.

הרצון לגדל עיזים ולייצר גבינות הגיעה לאחר שרינת קראה כתבה בלאשה על שיטת אכילה נכונה ולאחר בדיקת הנושא בספרים, הגיעה למסקנה שחלב עיזים בריא יותר מחלב בקר ומטפל גם במגוון בעיות ומחלות.

המשפחה החליטה לרכוש את שטח החווה הנוכחי במנחמיה, שהיה שטח נטוש כ-22 שנים, ובעלת המשק הקודמת לא הצליחה למכור את הקרקע זמן רב.

מי שמגיע היום למשק, נחשף לדיר עיזים מטופח עיזים, אחיה של רינת מגדל גם 6 סוסים ומארגן רכיבה וטיולי סוסים.

במסגרת הפסטיבל ניתן להשתתף בסדנא כפרית (משך פעילות כ-3 שעות) הכוללת סיור בדיר (כל יום ב- 12:00 וב- 15 ), האכלת העזים והכנת כדורי לבנה. במחיר 48 ש"ח למשתתף מגיל שלוש ומעלה.

לאכול ארוחת בוקר הכוללת מנה מיוחדת קדרת נוקדים כפרית המוגשת בכלי חרס

בתוספת פוקצ`ות פריכות עשוית במקום

סלט ירקות טרי מתובל היטב

מחיר הארוחה לאורחי הפסטיבל: 44 ש"ח

שעות פתיחה שוטפות : כל יום 10:00-17:00

057-7292996

משם המשכנו אל קיבוץ בית זרע, לפעילות ב"מתוקאיה", שם המורכב מ"מתוק" ומ"איה" שמה של בעלת המקום.

במסגרת הפסטיבל מתקיימות סדנאות לקטנטנים מגיל 3 ולילדים גדולים יותר החל מגיל 6.

לאיה, מדובר בפרק ב` בחיים, אחרי שניהלה 6 שנים חדר לידה בבית חולים איכילוב, החליטה לשנות כיוון וללכת בעקבות האהבה האמיתית בחייה, יצירה בבצק סוכר. כך נוסדה מתוקאיה.

במהלך הסדנא ייצרנו בכייף דמות מגניבה היושבת על סופגניה, במיוחד לכבוד חג החנוכה.

וזה התהליך שעברה הדמות שלי עד שהגיע לשלמות (סתם:)

במקום המעוצב כמו בספר אגדות מתוקות, ניתן לרכוש ציוד נלווה ליצירה מבצק סוכר, מזכרות, יצירות מבצק סוכר, עוגות ועוד…להתפנק עם קפה, מילקשייק או עוגה:

מחיר הסדנא 43 ש"ח (הורה מלווה לא משלם).

אתר של מתוקאיה: http://www.metukaya.co.il/he/

"טיול טוב הוא טיול רטוב", אמר לנו אבי כאשר עלינו לשוט בספינה בנמל עין גב.

שטנו בספינה שיצאה מנמל עין גב, חוברנו לסירת דייג וצפינו בדייגי עין גב בעבודתם, תוך קבלת הסבר מקפטן דייגים ובסוף התכבדנו בסרדינים. חוויה ייחודית לכל המשפחה במחיר 39 ש"ח מגיל 5 ומעלה.

תוך כדי שייט האכלנו שחפים.

במסגרת הפסטיבל ניתן להצטרף לשייט "נשוטה ונשירה" המיועד לכל המשפחה (גם זוגות ייהנו).

ואיך לחזור מהשיט ולא לאכול דגים? בטח לאכול דגים במסעדת הדגים בעין גב!

מסעדת הדגים עין גב עברה לפני כשנה וחצי מתיחת פנים עם השף חדש עוזי בן, ומציעה מגוון דגי כינרת וים בגריל, פסטות מובחרות וקינוחים מיוחדים.

במסעדת הדגים יוגש לאורך ימי הפסטיבל תפריט מיוחד הכולל: 5 סוגי סלטי שף ממגוון סלטי שף המוצעים במקום:

הסלטים מוגשים בליווי לחם הבית :לחם זעתר עם עשבי תיבול המזכיר בריוש ולחם שחור, הנאפים במקום ומזכירים עוגה במרקמם:

סלמון מוגש עם צנימים ושני רטבים ויניגרט ויוגורט:

חומוס עם טחינה עשוי במקום:

דגי ברבוניה ברוטב עגבניות פיקנטי:

סלט ירקות רענן מתובל בשמן זית:

משולשי סלמון קריספיים ועסיסיים בפאנקו

פילה מושט בציפוי פריך בשילוב שום אפוי ופלפלים קלויים:

פילה בורי ברוטב שמנת עם שום, עגבניות מיובשות:

והמנה הפייבוריטית שלי: שווארמה דג (נתחי מושט) עם בצל סגול, צנוברים וטחינה:

והדובדבן שבקצפת: מנת הפסטיבל המורכבת מכל מנות הדגים אותן סקרתי:

בתמונה מיכל, אחראית משמרת עם מנת הפסטיבל

קינחנו באומעלי :קינוח מיצרי: מאפה בצק עלים עם תפוחים וצימוקים, בתוספת שמנת חמוצה, קוקוס וקינמון:

דואר אלקטרוני : fish@eingev.org.il

טלפון: 057-9444101

04-6658036 04-6658008
סיימנו את הסיור בצדה השני של הכינרת עם קינוחים מושקעים במסעדת רוברג במושב לבנים.

מדובר במסעדה משפחתית כשרה ששוכנת ביישוב לבנים, צפונית לטבריה, וצופה למרחבי הגליל והגולן. האב הוא השף אילן רוברג שבישל בכל העולם. תמי, בתו הבכורה, היא שפית קינוחים מוערכת, ושאר בני המשפחה מקדישים אף הם את זמנם ומרצם למסעדה.

במסעדה טעמנו ממגוון קינוחים מיוחדים כמו סורבה גויבה, סורבה סילאן וטחינה, טראפלס, קראמבל תפוחים ואגוזים, פחזניות בשוקולד

כמיטב המסורת של מסעדת רוברג, במסגרת פסטיבל, את הארוחה בת 14 מנות ילוו בנגינתם ילדי עמותת `המוזיקאים של המחר`, עמותה הפועלת לטיפוח מצוינות של מוזיקאים צעירים בגליל.

כל ההכנסות מהערב קודש לקידום העמותה.

הפרויקט "המוזיקאים של מחר" מיועד לילדים עם כישרונות מוזיקליים מצפון הארץ, אזור עם קשיים כלכליים ותרבותיים ( חצור הגלילית, צפת, טבריה, המושבה מגדל, קיבוץ אורטל וכו`)

הפרויקט נוסד בספטמבר 2006 על ידי הכנר והמנצח, פרופ` מקסים וונגרוב וע"י הכנרת ד"ר אנה רוסנובסקי, לשעבר כנרת סולנית בתזמורת הפילהרמונית הישראלית ומורה באקדמיה למוזיקה בירושלים, שנים רבות.

מטרת הפרוייקט הינה איתור והכשרת מוזיקאים צעירים, נגני כלי קשת ופסנתר, ברמה המקצועית המקובלת בעולם.

המייסדים שמו לעצמם כמטרה להתגבר על המגבלות והמכשולים שמציבה הפריפריה לפני אותם נערים ונערות ולפני הוריהם, ולאפשר לתלמידיהם לקבל הכשרה בנגינה על כלי המיתר והפסנתר, הדורשים רמת מיומנות גבוהה ביותר.

מחיר הארוחה: 420 ש"ח לזוג (מארגנים הסעות לקבוצות).האירוע מתקיים ביום ג` 11.12

מסעדת רוברג ביישוב לִבנים (20:30)

04-6715656, 054-9789582

לפני שחזרנו למרכז, התרשמנו מהנוף המדהים מהמרפסת של המסעדה:

אני ממליצה גם לתושבי המקום וגם לאורחים להשתתף בפסטיבל "טעם כינרת" וליהנות ממיטב תוצרת העמק ומטעמיו.

אתר הפסטיבל: http://www.kinneret.info/

מודעות פרסומת

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.