חלה מקמח שמרים

חלה טעימה וקלה להכנה:

מצרכים:

0.5 ק"ג קמח שמרים
2 ביצים שלמות

1 חלמון 1 חלבון

1/2 כוס שמן לאפיה (השתמשתי ב"שמן לאפיה אפיולה אגוזים" של "עץ הזית")
2 כפות סילאן של שופרסל

0.5 כפית מלח
כרבע ליטר מים

לציפוי:
1 ביצה טרופה
1 כוס שומשום מעורב שחור ולבן

 

אופן ההכנה

 

מומלץ להכין עם ילדים (אצלי ילדים עשו את רוב העבודה). מדובר בפעילות משפחתית מהנגת התורמת לגיבוש משפחתי ולמוטוריקה של ילדים.

מערבבים בקערה:

2 בייצים שלמות ו1 חלבון

מוסיפים 2 כפות סילאן של שופרסל, וחצי כוס שמן לאפיה בטעם אגוזים של אפיולה.

 

חצי כפית מלח.

מוסיפים כ500-700 גר קמח שמרים של אסם.

לשים ידנית טוב טוב ומניחים למנוחה של כשעה מכוסה בניילון נצמד.

 

מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים, יוצרים מכל חלק "נקניק" וקולעים צמה אחת גדולה.

 

מתפיחים את החלות עד להכפלת הנפח.
מחממים תנור ל-200 מעלות.
מברישים בביצה טרופה ומפזרים שומשום.


אופים עד שהחלה משחימה.

חשוב: להשגיח על החלה שלא תשרף כמו אצלי למרות שילדי ובעלי חיסלו אותה באותה באותו יום גם ככה.
 

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה מתכונים. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.