סדנאת בישול חלבית של משק צוריאל

"אפשר להציע לך כוס קפה עם חלב עיזים?" שאל אותי שף ברק חי חורש, השף המרכזי של חברה למשקאות, ברגע שנכנסתי ל"ארמון הקסמים שלו" או במילים אחרות מתחם הסדנאות בישול.

"בטח, בשמחה, רק בתנאי שאתה מצטלם איתי"

כמובן, שכוס קפה הוגש בליווי הסבר על סגולות בריאותיות של חלב עיזים אשר לפי דבריו, דומה לחלב אם..ועל זה בהמשך..

ההצעה לא הייתה מקרית,ברגע שראיתי מגוון מוצרי משק צוריאל וכמה מכונות קפה, הבנתי שמדובר בשת"פ מעניין: "קפה ג`ו", רשת הקפה המובילה בישראל ומשק צוריאל בשיתוף פעולה מיוחד, במסגרתו משיקה רשת קפה ג`ו קפוצ`ינו על בסיס חלב עיזים של משק צוריאל.

במסגרת הפעילות הצרכנים יוכלו ליהנות מאלפי כוסות קפוצ`ינו חלב עיזים במתנה, באמצעות סריקת קוד  QR  שיוטבע על גבי קרטוני חלב עיזים של משק צוריאל ובמודעות פרסום למימוש בסניפי קפה ג`ו ובסניפי קפה ג`ו ב"מנטה".

קפוצ`ינו על בסיס חלב עיזים מצטרף לתפריט משקאות הקפה הייחודיים של הרשת במהלך כל השנה ובחודש הקרוב יוכלו חובבי חלב עיזים ליהנות מהקפוצ`ינו באמצעות קופון מיוחד. חלב העיזים הינו קל לעיכול ועשיר באופן טבעי בוויטמינים ובסידן. 

שיתוף הפעולה המיוחד בין "משק צוריאל" לרשת "קפה ג`ו" ייושם בתפריט משקאות הקפה ברשת ג`ו כחלק מארוחות הבוקר המוצעות ברשת קפה ג`ו וכן יהיה ניתן להזמינו בנפרד.

לאחר הנשנושים של חומרי גלם לסדנא ולגימת כוס קפה הגיע זמן לעבודה. ברק חילק אותנו לשתי קבוצות שהיו צריכות להכין ממוצרי משק צוריאל מנה ראשונה, עיקרית וקינוח.

קבוצה שלנו הספיקה להכין שתי מנות סלט עלים ירוקים עם חמוצים ופאי רואים חלבי.

התחלתי להכין סלט עלים: חתכתי פטרוזיליה טריה,בצל ירוק והוספתי אגוזי פקאנים קצוצים.

שוש הוסיפה חתיכות של עלי כוסברה והדר הוסיפה חתיכות של גבינת קממבר.

וזאת התוצאה הסופית:

מנה נוספת אותה הכנתי הייתה פאי רואים:

מקלפים תפו"א מבושלים ומואחים אותם עם מזלג שלא יהיו גושים

מוסיפים עירית קצוצה דק חלב עיזים וגבינה של משק צוריאל

חותכים פטריות שמפיניון ומניחים בצלחות הגשה

מוסיפים  גבינת חלומי חתוכה לקוביות

חותכים סלמון מעושן ומוסים לצלחת

מכסים הכל עם בלילה של תפוחי אדמה:

החלטתי שחייבים צבעוניות במנה והוספתי פלפלים קלועים חתוכים לרצועות ומסדרים מעל תפו"א

ומעל גבינת קשקבל מגורדת:

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ-15 דקות עד לקבלת צבע זהוב:

בקבוצה השניה הכינו שתי מנות מגניבות: קאסדיה- פיטה במילוי גבינות ופסטה ברוטב אלפרדו

תוך כדי עבודה על פאי רואים הצצתי לכיוונו של שף ברק אשר הכין מגבינות כל מיני דברים מגניבים: קרמל גבינה בגרגירי סוכר חום, תבל גבינה ביין אדום (וגם את דפי הסיכומים שלי:),תיבל גבינות ועוד…

וזאת התוצאה הסופית:

לקינוח הכינו לנו שף ברק ושפית דנה מנה מיוחדת מגבינת חלומי מקורמלת עם סוכר חום, קצפת עשויה מחלב עיזים, שמנת ופודינג  ותותים, מעדן אמיתי!

בסוף הסדנא, בהרצאה של לימור בן חיים, דיאטנית ויועצת תזונה, למדנו על המחקרים שנערכו,מהם עולה כי הצרכן הישראלי מחפש אחר מוצרים עם ערכים פונקציונליים אך אינו מוכן לוותר על הטעם . כיום ישנה דרישה הולכת וגוברת למוצרי עיזים על בסיס יומיומי כאשר יותר ויותר צרכנים מבינים את התועלות שבמוצרים אלו.

בחלב עיזים יש כ-10% יותר סידן וחלבון בעל ערך תזונתי גבוה. מוצרי חלב עיזים מכילים עושר של ויטמינים ומינרלים חיוניים כמו ויטמין A, ויטמיןB2, ואשלגן. בחלב עיזים גורמי חיסון המועילים במניעת זיהומים ודלקות והרכב החלבונים והשומנים בו קל יותר לעיכול. שילוב של מוצרים מחלב עיזים בתפריט היומי מעשיר אותו ותורם לבריאות

 לסיכום: תודה לזוג המלכותי ברק ודנה ולמשק צוריאל על חווית בישול נהדרת!

מודעות פרסומת

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה סדנאות בישול. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.