חגיגת סנדוויצ'ים בברנרד

יש מקומות, לא רבים אמנם, שיש לך קליק מיידי איתם, סוג של אהבה ממבט ראשון. כך הרגשתי כשנכנסתי אל הברנרד, גסטרו-פאב שכונתי ברחוב רוטשילד בראשון לציון, נולד רק לפני כארבע שנים, אך נראה כאילו שכן על המדרכה של ראשון הוותיקה מאז ומתמיד.

מאז שפתח את שעריו ב- 2009 מתמחה ברנרד במגוון גדול ואיכותי של בירות – 26 סוגים שונים מהארץ ומהעולם, בכריכים איכותיים, הנעשים במעדניית דלי מדליקה במקום, בה מכינים נקניקיות תוצרת בית, מיישנים נקניקים ועושים ירקות בכבישה.

 

בכניסה פגשנו את יונתן, בן 32, אחד משלושת השותפים, שסיפר שהברנרד נולד כדוכן סנדוויצ`ים עם כמה שולחנות בחוץ. "בהתחלה הסתובבתי ברחוב הסמוך והזמנתי את העוברים והשבים לטעום מהתפריט שלנו".

בתמונה יונתן עם כלים מיוחדים לטיפ

"לאט לאט האנשים הכירו את המקום", המשיך יונתן, "המליצו עליו לחברים והמקום התחיל להתמלא בקהל מכל הגילאים (מ16 ועד 70+) ולהתרחב, גם מבחינה פיזית, והוספנו פרגולה ומקומות ישיבה".

צילום שי בן אפרים

ברנרד הזכיר לי ברים בחו"ל :בבוקר הוא מתמלא בסטודנטים שעושים שם עבודות וילדים שאוכלים ארוחת בוקר ובערב בבליינים שותי אלכוהול. אפשר להגיע גם בטרנינג עם כפכפי אצבע ולהיות מקובל.

יונתן, סנדוויץ` במשפחה, נולד עם אהבה לסנדוויצ`ים ומנסה להעביר את האהבה שלו לאחרים.

ואכן, מרגישים שהברנרד הוא מקום שבא מאהבה גדולה לאוכל ולאירוח, החל מהאוכל המצוין והלא יקר (עליו אפרט בהמשך), הצוות האדיב והחייכן, הלקוחות, שחלקם הפכו לחברים קבועים, ועד העיצוב המקורי והחמים, על פי טעמו האישי של בעליו, עם אוסף של תקליטים, תמונות, חפצים, כלים, פוסטרים משווקי פשפשים. וכמו אורחיו גם המקום עצמו מביא הטרוגניות של צבעים וריחות דבר שהופך אותו לאותנטי ומיוחד.

התחלנו מבירה  JEMS 8.8 טעימה וקלילה המיוצרת בפתח תקווה עיר מגורנו, אותה הביא איתן, אחד העובדים, וביקש שנרגיש כמו בבית או כמו במפגש עם חברים.

הרגשת החברוקים התחזקה, כאשר סיפרתי שאני חוגגת יום הולדת. תוך מספר שניות הגיעו צ`ייסרים ועוגה עם זיקוק ויום ההולדת שלי הפך לחגיגה אמיתית.

לפני שאפרט על המנות, חשוב לי מאד להדגיש, בייחוד בימים אלו של מצב כלכלי לא פשוט, כי המחירים בברנרד סבירים ביותר ומתאימים לכל כיס.

פתחנו עם כבד קצוץ "פולני" (19 ש"ח) בתיבול בלסמי ועלי רוקט עם בצל סגול קצוץ מעל. מנה ביתית פשוטה וטעימה המוגשת בצלחת יפייפיה. פשוט למרוח על הלחם ולהתענג.

קרפצ`ו סינטה מתובל היטב (33 ש"ח)

טחינה מעושנת למוות משושלת אבו עבדל טיזק -טחינה וחציל מעושן בגריל, דבש תמרים, זרעי עגבניות וצ`ילי חריף (29 ש"ח). תוספת רסק עגבניות הקפיצה ושדרגה את המנה בצורה בלתי רגילה.

לחם שום לצד שלושה ממרחים (16 ש"ח) מנה ענקית המתאימה בול עם בירה.

את הלחם אופים בברנרד במקום ואת הבשר מעבירים בישול בוואקום.

המשכנו עם טעימת כריכים (בחרנו כריכים בשריים) המוכנים במקום ותוך זמן קצר הגיעו לשולחננו חצאי כריכים ענקיים העשויים מחומרים טריים: ירקות עסיסיים וסלטים חתוכים במקום.

סנדוויץ` קצבים – כתף בקר, מיונז, חרדל, פסטו ועגבניה (35 ש"ח) וסנדוויץ` ראובני-פרוסות קורנביף חם, מיונז, חרדל אמריקאי, מלפפון חמוץ, בצל, עגבניות וחסה (38 ש"ח).

הכריכים הגיעו עם חמוצי הבית, גם הם כבושים במקום וטעימים מאוד:

קינחנו בקרם ברולה מעולה (32 ש"ח) ועוגת גבינה מתוקה במידה הנכונה (אותה לא צלמתי כי הייתי כבר שיכורה בשלב זה:)

לאלה שלא רוצים לצאת מהבית, בימים אלו משיקים בברנרד תפריט משלוחים חדש ובו מגוון רחב של כריכים, סלטים, מנות פתיחה מדליקות.

לסיכום: אחד המקומות הטובים בהם בילינו לאחרונה. חזרנו שמחים ומאושרים ובטוחה שנחזור באחד הימים וגם נמליץ לחברים.

העיצוב ההטרוגני והצבעוני, פסקול המוסיקה השמחה, תפריט האוכל יומיומי וטעים ותפריט הבירות האיכותי הופכים את ברנרד למקום של מפגש קבוע בין חברים וזוגות החוזרים אליו מידי יום בכדי לחגוג את החיים.

הברנרד

רוטשילד 77 ראשון לציון

ימים א`-ה` 11:00-01:00 ימי ו` 11:00-15:30 שבת 18:00-01:00

טלפון למשלוחים 03-6200107

מודעות פרסומת

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.