מסעדת ננה בר בלב של תל אביב

שכונת נווה צדק היא בעיניי השכונה היפה בתל אביב. כשאני מהלכת ברחובות ובסמטאות השכונה, בין הבתים המעוצבים, הגלריות והמסעדות, אני מרגישה שאני בכפר קטן ולא בליבו של הכרך הגדול והסואן, ממש קפיצה קטנה לחו"ל.

לפני מספר ימים הזדמן לי להגיע שוב לנווה צדק, הפעם כאורחת של מסעדת ננה בר, אליה הוזמנתי לארוחת בלוגרים.

לאחר יותר מעשור, ננה עברה מהפך עם הנהלה חדשה ומתיחת פנים עיצובית, המזכירה מסעדות בברצלונה, בה בקרתי לאחרונה.

בעיצוב של ננה הושקעה מחשבה רבה והיא מציעה אזורי בילוי שונים: בר, חלל מסעדה, חצר פרטית יפייפיה וחדר פרטי.

מסביב פרטי עיצוב אלקטיים, נברשות המאירות את ננה בזהב וכתום רומנטיים, ספות ואיזור ישיבה שיוצרים היכל אבירים מהחלומות.

על התפריט מנצח במרום שף הצעיר והצנוע יונתן בס אשר למד את רזי הבישול בארצות הברית ועבד בקופי בר ומסעדות מובילות בניו יורק.

התחלנו את הערב על הבר עם "גרנדה ורדה" או בעברית "הירוק הגדול", משקה קבלת פנים בסגנון איטלקי, מעט מתוק לטעמי. תוך כדי ישיבה על הבר ושיחה קצרה עם הברמן, התרשמתי ממגוון המשקאות אלכוהוליים ומבחר יינות במקום.

לאחר התידלוק על הבר, המשכנו לחלל המסעדה שם טעמנו מהתפריט החדש.

אז מה היה לנו שם?

את המנות הראשונות טעמנו בליווי יין VOUVRAY בציר 2011,  יין לבן מעולה, המגיע מעמק הלואר בצרפת.יין מעולה, החלטנו להשיג אחד כזה גם לקולקציה הביתית שלנו.

 

כבד קצוץ עם שמן זית ופטרוזיליה, המוגש על ברוסקטה עם שום קלוי מעל, צלוי על הגריל (43 ש"ח). מנת פתיחה מצויינת ומומלצת להתחלת הערב.

מולים בבירה ובייקון, המוגשים עם פטרוזיליה, שמן זית ופרורי לחם שאור, בליווי לחם קלוי (49 ש"ח). הטריות וריח הים הורגש בהם, אך היו קצת נאים לטעמי.

גבינת בורטו מוצרלה באפלו הייתה טעימה להפליא וגם תוספת של חציל קלוי עם סלסת צ`ילי וקונפי עגבניות הוסיפה לטעמה המשובח (45 ש"ח)

סלט עגבניות שרי אדומות, צהובות ושחורות עם קרוטונים, בזיליקום, אורגנו, סלסה, ריקוטה ורוטב פיסטו (מחית דומה לרוטב פסטו) (39 ש"ח). מדובר בסלט טעים ומתובל היטב, אם כי לדעתי מדובר במנה פחות מעניינת, המתומחרת גבוה.

לאחר שהתרשמנו מהמנות הראשונות, עברנו לטעום שתי מנות עיקריות.

אתחיל מהמנה המומלצת מבין שתי העיקריות: נתחי פילה בקר צרובים (מידה M) על מצע ירקות שורש צלויים בתנור וסלק אפוי (96 ש"ח). מנה מעולה, מבשר איכותי, רך וטעים, ובמידת צליה נכונה.

הסתקרנתי לטעום מפאיה פירות ים של ננה, מפני שאכלתי מנה דומה לפני מספר ימים באחת המסעדות בברצלונה. גם בננה בר הפאיה מוגשת על מחבת לוהטת, אך הפעם היא הוגשה בצלחת בגלל מחסור במחבתות.

הפאיה כללה שרימפסים וקלמארי עם ראשי קלמארי שהיו עסיסיים, מולים עם אורז ספרדי, אליו הוסיף השף אפונה ירוקה (אשר לא מופיעה במתכון המקורי)(84 ש"ח). כנראה היה קשה להרשים אותי אחרי טעימה של פאיה מקורית:)

קינחנו בשני קינוחים מעולים אותם מכין שף המקום יונתן בס בשיתוף פעולה עם קונדיטורית לימור אפרת.

כדורי מוס טרפלס שוקולד וטוויל קרמל (35 ש"ח)

קרם ברולה סמי פרדו עם רוטב פירות יער

 

לסיכום: מדובר בפינה קסומה של חו"ל במרכז תל אביב אליה מומלץ להגיע לערב רומנטי או אירוע חברים ולהנות מאוכל איכותי ממרכיבים טריים ומשובחים.

מודעות פרסומת

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.