ספר מתכונים החדש של רות סירקיס

רות סירקיס כבר די הרבה זמן מהווה קונצנזוס ככהנת המטבח הישראלית וכולנו גדלנו על ספרי בישול ומתכונים שלה.

גם הפעם, לקראת החגים, מחדשת רות עם ספרה "ארוחות חגיגיות – מאכלים ביתיים, קלים ובריאים".

הספר החדש  מיועד לכל מי שמתכונן לתקופת החגים הבאה עלינו לטובה ויכול לשמש כמתנה נהדרת למארחים.

כדי להקל את משימת ההכנות לחג מציעה סירקיס בספר מתכונים טעימים וקלים למדי להכנה שמתאימים לארוחות חגיגיות כמו דגים ממולאים – גפילטה פיש.

למרות שיוצא לי לבשל די הרבה, עדיין, במיוחד לקראת ארוחות חגיגיות או אירוח אני מחפשת מתוכנים מיוחדים או מסורתיים כי לא תמיד זכור לי איזה מרכיבים בדיוק נכנסים למאכל.

במאכלים המוצעים בספר יש ייצוג למסורת אך עם הרבה נגיעות עכשוויות.

יש מתכונים אתניים וגם מתכונים בינלאומיים שכבר הפכו לחלק מהמטבח הישראלי. המתכונים חודשו ועודכנו בעזרת הנגישות למוצרים שאפשר עכשיו לקנות ולכלי מטבח יעילים המקלים את החיים. המתכונים לוקחים בחשבון שהבשלנים הביתיים מתמודדים עם הרבה משימות ומטלות, לכן מוצעים גם מאכלים שניתן להכינם מראש ולאחסנם במקרר. ויש מאכלים עם שימוש כפול – שאפשר להגישם חמים או קרים.

חשוב לציין כי בספר ארוחות חגיגיות ניתנה תשומת לב רבה לצד הבריאותי של המנות. יש שימוש רב בירקות ובפירות, ודילוג על טיגונים.

במקום לטגן – צולים בתנור. יש גם שימוש במזונות עתירי ערכים תזונתיים כמו ירקות מחמשת הצבעים, דגים, קינואה, קייל, אורז מלא ועוד. ובסך הכול יש במתכונים הפחתה גדולה של שמן, קמח וסוכר – שרצוי להקטין את צריכתם מבחינה בריאותית.

בספר ארוחות חגיגיות יש שימוש בשפע של תבלינים המעניקים למנות טעם, ייחוד וחגיגיות. ג'ינג'ר טרי מגורר, מקלות קינמון, דבש, יין, פירות יבשים, מעט צ'ילי פיקנטי. כל אלה יוצרים מנות מעניינות, עם טעמים חזקים שישאירו לסועדים זיכרונות טובים.

על מנת להקל את ההתארגנות יש בספר ארוחות חגיגיות תריסר הצעות לתפריטי ארוחות שאפשר להרכיב מהמתכונים שבספר. כל המתכונים מלווים בעשרות צילומי צבע מרהיבים של המנות, מעשה ידיו של הצלם דן לב. לכבוד חגי תשרי ניתנים הסברים וצילומים של סימני החג – מיני המזונות שבאמצעותם מקדמים בברכה את השנה החדשה. וזה לא רק תפוח בדבש.

רות סירקיס, ילידת תל אביב, בוגרת האוניברסיטה העברית בירושלים, עוסקת שנים רבות בכתיבה גסטרונומית. פרסמה מאות מתכונים ומאמרי אוכל בעיתונות הישראלית והאמריקנית. לצורך עבודתה היא מרבה לנסוע ברחבי העולם, לבקר במסעדות, שווקים, בתי ספר לבישול, יקבים, מגבנות וכל מה שקשור לאוכל טוב. הספר ארוחות חגיגיות הוא הספר הששה-עשר שלה. בין ספריה הקודמים: מהמטבח באהבה, ילדים מבשלים, מהמטבח בהנאה, המטבח הסיני, מהמטבח בקלי קלות, מהמטבח בבריאות, מאסיה באהבה. כולם רבי מכר וכולם הפכו לחלק מהתרבות הישראלית.

96 עמ', 88 ₪

מודעות פרסומת

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.