חודש רוסיה בטיב טעם

טוב, זה לא סוד שאני במקור מאוקראינה, מדינת טעמים ואלכוהול איכותי!

קרובי משפחה וחברי מהצד שלי עדיין משתדלים לשמור על השורשים שלהם, אפילו שאנחנו בארץ יותר מאשר באוקראינה, וממשיכים לרכוש מאכלים ומשקאות מרוסיה ואוקראינה בחנויות המתמחות של "רוסים" או בטיב טעם.

החודש מדינה במיוחד בשבילנו, טיב טעם מארגנת "חודש טעמים מרוסיה" אשר במהלכו שמה הרשת דגש קולינרי על מטעמים ומעדנים מרוסיה, בהשקעה של כמיליון שקלים!

במסגרת חודש טעמים מרוסיה, תיערך פעילות ענפה המתמקדת בעולם הקולינריה הרוסי וחבר העמים, במסגרתה תציע טיב טעם את מיטב המותגים, מוצרי המזון והאלכוהול  הידועים והמובילים מרוסיה.

במהלך החודש יוצעו ללקוחות מגוון של: טעימות של מאכלים  ומעדנים דליקטסים רוסים בסניפים, ויקבלו הדרכה להכנה ובישול מאכלים מהמטבח הרוסי, מבצעים,  ומוצרים מיוחדים.

בנוסף, תערוך הרשת הגרלה יומית לזכייה בכרטיס טיסה למוסקבה לחברי מועדון (סה"כ 20 כרטיסי טיסה בשת"פ עם איסתה).

תעניק הטבות לחברי מועדון בהזמנת הצגה לתיאטרון גשר. 1+1 מתנה לרכישת כרטיס למגוון הצגות בתיאטרון גשר בקניה מעל 99 ₪.

לדברי רוני גרין מנהל המכירות ומועדון הלקוחות של רשת 'טיב טעם': "מטרת החודש הנחגג ברשת להציג לקהל הלקוחות את מטעמי המטבח הרוסי ולהציע ללקוחות חוויה קולינרית חדשה".

עוד ציין גרין כי: "טיב טעם הינה מובילת שוק בתחום הקולינארי וידועה ביכולתה הנדירה להביא את הקולינאריה המובחרת והטעמים הייחודיים מכל העולם לישראל. כחלק מהאסטרטגיה השיווקית של 'טיב טעם' ובמטרה לשמור על מובילות קולינארית נמשיך להוביל ולייצר מהלכי קונספט דומים המביאים את העולם לישראל."

קבוצת 'טיב טעם' הנמצאת בשליטת חגי שלום ופועלת בשתי חטיבות עיקריות : קמעונאות ותעשייה (ייצור). כמו כן, לקבוצה זרוע של ייבוא בינלאומי. הקבוצה כוללת גם את מעדני מזרע (100%). רשת הסופרמרקטים "טיב טעם" כוללת 30 סניפים ברחבי הארץ, מתפרסת על שטח של כ-45,000 מ"ר של שטח קמעונאי ,מעסיקה כ 1400 עובדים, ורשומה למסחר בבורסה (החל ממאי 2007). הרשת פתוחה 7 ימים בשבוע . בנוסף, מפעילה הקבוצה את רשת כלי הבית "דומו", הכוללת 5 חנויות בקניונים ו 6 חנויות "שופ אין שופ" בתוך סניפי טיב טעם.

מצ"ב מתכון של סטרוגנוף (לא כשר) , בעדיבות סבינה  ולדמן  עבור הרשת טיב טעם

רכיבים: 

300 גרם פילה בקר, חתוך לרצועות בעובים 2 ס״מ

1 כף גדושה של חמאה

1 כף שמן קנולה

1 בצל לבן קטן פרוס דק מאוד

רבע כוס מים

1 כוס פטריות שמפניון חתוכות לרבעים

2 פטריות פורטובלו חתוכות לשמיניות

חצי כוס פטריות אנוקי שלמות ( לא חובה)

רבע כוס מים

חצי כוס שמנת מתוקה

1 גביע שמנת חמוצה 29%

2 כפות חרדל דיז׳ון

2 כפות ברנדי או קוניאק

חצי כפית סוכר

2 כפות צלפים או מלפפון כבוש קצוץ דק

2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

מעט מלח ופלפל

הכנה:

מחממים סיר רחב מאוד. מתבלים את הרצועות בשר במלח ופלפל. מוסיפים לסיר את החמאה ושמן קנולה, מטגנים את הבשר בחום גבוהה מאוד עד להשחמה, כדקה מכל צד. מוציאים מיד מהסיר ומנמיכים את הלהבה. מוסיפים לאותו הסיר את הבצל עם המים. מערבבים היטב ומאדים את הנוזלים לגמרי. מוסיפים עוד כף חמאה ומטגנים על אש קטנה מאוד כ20 דקות, עד שהבצל מתרכך

 ומזהיב. מגבירים את הלהבה לגבוהה ומוסיפים עת הפטריות. מתבלים במעט מלח ופלפל וממשכים לבשל על אש גבוהה כ 20 דקות נוספות, עד שהפטריות מאבדות נפך ומזהיבות.

במקביל מערבבים את הנתחי בשר עם החרדל, סוכר וברנדי. ושומרים בצד.

מנמיכים ללהבה בינונית. מערבבים את השמנת מתוקה וחמוצה יחד ומוסיפים לסיר. מבשלים כ5 דקות. מוסיפים את הנתחי בשר ומבשלים 5 דקות נוספות. טועמים ומתקנים תיבול. מעבירים לצלחת הגשה ומפזרים מעל את הצלפים או מלפפון כבוש קצוץ ומגישים מיד.

 

מודעות פרסומת

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized, עם התגים , , , . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

2 תגובות על חודש רוסיה בטיב טעם

  1. ארקדי Israburger פורטנוי הגיב:

    כיף לקרוא אותך!

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.