חנוכה: פסטיבל ימי ענף הזית

בית הבד באבטליון
*הפעילות מתקיימת בכל מזג אויר

בית בד יהודי, כשר ואורגני שיושב על נוף עוצר נשימה ברכס שבין יודפת להררית. במקום מרכז מבקרים, סיורים מודרכים וטעימות משלל המוצרים המקומיים אותם מוכר בית הבד באבטליון.
במקום בית קפה חלבי, המגיש ארוחות בוקר וארוחות קלות בניחוח גלילי יווני. במהלך הפסטיבל יקיימו פעילויות ייחודיות לילדים ולמבוגרים כגון כבישת זיתים, פינות יצירה, גלריית ציורים של אמנים מקומיים ועוד.

"זיתים, עבר – עתיד" – תערוכה מעבודותיו של הצייר משה קסירר בבית הבד באבטליון.
27.10-30.11,
עצי הזית מהווים מוטיב מרכזי בעבודותיו של משה קסירר ומסמלים את השימוש בטבע לצרכי האדם ואת הקשר בין אדם ואדמה. קסירר חותר בעבודותיו לגילוי הסממנים הרוחניים הניסתרים בנופייה הראשוניים של ארץ ישראל. הזית, שמסמל שרידות, נצחיות, שלום והסטוריה תרבותית ענפה – מרכזי ביצירתו.

זמני פעילות: א-ו' 09:00 – 16:00, שבת סגור.
לפרטים נוספים: 046789521
www.avtalyonoil.co.il

www.facebook.com/avtalyonoil

בית בד גלילי – בית לחם הגלילית

פתוח בכל ימי הפסטיבל, הכי קרוב למרכז ! 50 דק מתל אביב

בית בד גלילי הינו בית בד בוטיק אקולוגי (קטן ומשפחתי) מזמין את הציבור לבקר במתחם מרכז המבקרים של בית הבד בכל ימות השנה ועורך סיורים מודרכים בבית בד. כולל טעימות שמן זית מזנים שונים וגבינות ייחודיות ממחלבת בוטיק מקומית.וכתישת שמן זית וגבינות אפשרית ומומלצת במקום!

לפרטים נוספים והרשמה לפעילות מראש: 054-4903157 ערן גלילי

מרכז המבקרים של חוות דרך התבלינים – בית לחם הגלילית

במרכז המבקרים בבית לחם הגלילית מוצעים בשבת ה-30 בנובמבר , מגוון פעילויות לכל המשפחה.

בשעה 11:00
סדנת הכנת תערובת הזעתר המסורתית: נמולל, נטחן, נערבב, נריח ולבסוף נכין פיתה עם זעתר גלילית חמה מהטאבון.
(בתשלום סמלי של 20 ש"ח)

בשעה 13:00
סדנת הכנת מתבל לשמן זית: נמולל, נטחן, נערבב, נריח ולבסוף נטעם עם שמן זית ופיתה גלילית חמה מהטאבון.
(בתשלום סמלי של 20 ש"ח)

בשעה 12:00
סיור בשדות- סוד קיסמו של עץ הזית
לעץ הזית תכונות מרפא יוצאות דופן, הרבה מעבר לשמן הזית, שמועילות לאדם משחר האנושות.
העובדה שלעץ הזית שורשים של אלפי שנים, מוכיחה שיש לו יכולת הישרדות טובה בזכות החומרים הטובים המצויים בו. בעלי הזית תכונות רבות המסייעות לשיפור איכות החיים ולהעצמת הבריאות.
את סוד קסמם של עלי הזית נגלה בהדרכה חוויתית בחוות דרך התבלינים, בית לחם הגלילית.
סיור מודרך בשדות התבלינים של החווה.
בסיור נלמד על התכונות הבריאותיות של הזית לחיטוי, הורדת סוכר, ניקוי כלי דם ולחולל עוד אינסוף פעולות טובות בגופנו. כמו כן נלמד אודות התבלינים הגדלים בחווה. ללא תשלום.
במקרה של גשם – תינתן הדרכה באולם סגור.

• בסיום הסיור נקרין את הסרט על היסטורית חוות דרך התבלינים "סודות התבלינים". מטבח טעימות ובו
ינתנו מתבלים לשמן זית, מתבלי גבינות ועוד.

במהלך השבת
במטבח הטעימות
טעימות זני שמן זית איכותיים מהגליל, טעימות של מתבלי שמן זית, זיתים מתובלים ועוד.
www.derech-hatavlinim.com

בוטיק זית רענן

מושב ברק, משק 45, משפחת אסייג
במשך כל ימיי הפסטיבל ותקופת המסיק ובתיאום מראש
*הפעילות מתקיימת גם בכל מזג אויר

מרכז המבקרים פתוח לקהל הרחב בו מתקיים סיור והדרכות בכרם הזיתים, הסבר על תהליך ייצור שמן הזית וסגולותיו. בנוסף מכינה המשפחה זיתים כבושים מן הכרם במבחר טעמים שונים.
בבוטיק ניתן לרכוש שמן זית טהור,זיתים כבושים, יינות שייכר מפרות,יין רימונים,טפנד זיתים מסוגים שונים וריבות קונפיטורות במיגון טעמים, וכמובן לטעום ממגוון מוצרנו המיוחדים.
הפעילות הנה לקבוצות כולל כיבוד וטעימות במחיר 10 ₪ למשתתף.

לפרטים נוספים:(רמה) 04-6499593
052-9270604/057-3679481

כפר קדם – מצפה הושעיה
ימי שישי, שעה 10:00 בבוקר

כפר קדם, כפר גלילי משוחזר ברוח ימי קדם, נמצא במצפה הושעיה.
כבר ברגע הראשון נכנסים לאווירה, כשכולם מולבשים בגלימות תנ"כיות (לילדים זוהי חגיגה של ממש), ומאמצים מקצועות ברוח התקופה. מי שרוצה, יכול להיעשות רועה צאן ליום אחד, לחרוש את אדמתו ולהכין מחיטה קמח (הדרכה במקום חובה). קטנים וגדולים יכולים להתנסות ברכיבה על חמורים, בחליבת עזים, בהכנת גבינה ובשאר מלאכות.
מיוחד לפסטיבל ענף הזית: פעילות בבית הבד: נמסוק, נכתוש ונעצור שמן זית. נטעם זיתים טריים ונסיים ברכיבה קצרה על גבי חמורים.
הפעילות כוללת לבוש והדרכה.
הפעילות תתקיים בימי שישי, בשעה 10:00 ובתיאום מראש בלבד.
עלות השתתפות בפעילות בבית הבד בכפר קדם: 60 ש"ח לאדם, בימי שישי בתיאום מראש
לפרטים נוספים ותיאום מראש: אביבית 04-6565511

בית הבד בדגניה א'

החנות ומרכז המבקרים פתוחים מדי יום מהשעה 9:00 ועד 16:00. שישי- 9:00-13:00 שבתות וחגים- סגור.

במלאת 100 שנים להיווסדה של קבוצת דגניה א' אשר בעמק הירדן, הוקם בחצר המשק בית בד מודרני ומשוכלל. בית הבד הוא חלק מתנופת פיתוח החקלאות בדגניה.
בית הבד עובד במשותף עם מעבדת שירות שדה משוכללת אשר בעמק הירדן, ובדיקות המעבדה כוללות: בדיקת שמן בגפת, חמיצות, פראוקסידים, פוליפנולים.
כל מנה (סט) עוברת בדיקת מעבדה, וזהו חלק מפרוטוקול העבודה של בית הבד.
בית הבד פועל באישור משרד הבריאות, איכות הסביבה והרבנות הראשית.
בית הבד שלנו הינו כשר למהדרין ועל כל מוצרינו תו איכות של מועצת הזית, ומדבקת כחול- לבן מטעם משרד המסחר והתעשייה
בבית הבד שלנו אוצרים את שמנם של מגדלים מסביבת "סובב כנרת" וכמובן את השמן של כרמי דגניה א' מהזנים הבאים: ברנע, סורי, קורטינה, פישולן ופיקואל.
לצד בית הבד פתוחה חנות המפעל ומרכז מבקרים.
בחנות החיננית והמיוחדת בה ניתן לרכוש את השמן המקומי שלנו, על שלל טעמו וניחוחו.
השמן בדרגת כתית מעולה והוא מופק מפרי המסיק האחרון. לצד השמן: שקד טבעי, תמרים, זיתים, דבש. הכל מתוצרת עצמית.
במהלך תקופת המסיק ניתן לצפות בפלא עצירת השמן בזמן אמת.
לאחר המסיק ניתן לצפות בסרט המתעד את תהליך הפקת השמן
ובנוסף אנו עורכים סדנת טעימות קצרה שמעשירה את הידע של אורחינו.
לפרטים נוספים: יעל ונעמה 04-6608641

שמן זית סבא חביב – מסורת ייצור שמן זית מאז 1913

בית הבד ומרכז המבקרים, כפר פרוד.
בלב הגליל, סמוך לחוות חנניה, שוכן בית הבד של סבא חביב, דור שלישי לייצור שמן זית גלילי איכותי.

במסגרת הפסטיבל נשיק השנה סדרה ייחודית של שמן זית משובח מעצים גליליים עתיקים בני מאות שנים. מהדורה זו הינה לכבודו של אבי המשפחה חביב ג'האשן שנולד לפני מאה שנים.
אתם מוזמנים ליהנות משמן זית בלדי משובח וממגוון פעילויות לכל המשפחה: סיורים בבית הבד / סדנת טעימות שמן זית/ פיתה דרוזית / שולחן טעימות ממבחר מוצרים גלילית / ייצור טחינה טחינה באבני ריחיים – השיטה המסורתית / פעילויות לילדים – ללא תשלום לאורך כל היום.
סדנא מונחית לשמן זית ע"י טועם שמן הזית הטוב בארץ: 11:00, 12:00, 13:00 – ללא תשלום/ מוגבל בכמות משתתפים
בנוסף, נגן גיטרה ינעים את זמננו בשירי ארץ ישראל לאורך היום

לפרטים נוספים: בכניסה לקיבוץ פרוד טל . 04-6991888, 052-8061144

הכניסה חופשית

** רוב הפעילויות יתקיימו גם במקרה של מזג אויר סוער – למעט דוכני המכירה.

בית בד גורן

בית בד גורן ממוקם על כביש הצפון מס 899 סמוך לעיירה שלומי וליד פארק גורן .
פתוח כל יום משעה 09:00 ועד שעה 17:00

בבית הבד מרכז מבקרים המיועד למשפחות וקבוצות ניתן במקום הרצאות וסיורים בתחום שמן הזית, תהליך ייצור שמן הזית וסגולות שמן הזית .
בית הבד זכה בשלוש שנים האחרונות במדליית זהב בתחרות בין לאומית. ובמקום הראשון בעולם בשנת 2011.
בבית הבד ניתן לרכוש 3 סוגי שמן זית,טחינה גולמית ,דבש טהור , ליקרים, יין אדום יבש, ומוצרי קוסמטיקה מיוחדים.

www.1111.022.co.il

טיולים מודרכים

חברת 'סאסאתור' בהדרכתו של אלי ספרן מפעילה טיולים מודרכים במיוחד לימי פסטיבל הזית.

30.11.13 ניפגש ב: 10:30, צומת חנניה [צ' שבע בפי העם]

נטייל בנופי חורש ירוק, נצפה למרחבי הגליל, נראה תהליך יצור שמן זית בבית בד, נבקר במוזיאון כפרי , ננשום אויר הרים וניסע בכבישים יפה נוף.
מצומת חנניה ניסע אל הר אדיר שעל כביש הצפון [899], נעלה לתצפית מרהיבה אל הגזרה המרכזית של גבול ישראל לבנון, המקום מהוה אנדרטת זיכרון לנופלי מלחמת לבנון השנייה. מהר אדיר ניסע אל מערת הפער,ממוקמת במרכז של עמק ללא ניקוז חיצוני המכונה דולינה- תופעה גיאולוגית ייחודית. ממערת הפער נמשיך אל קיבוץ סאסא, נערוך ביקור במוזיאון הארכיאולוגי המקומי על שם אברמיק רשקס וניראה שרידי בית כנסת עתיק בן 1500 שנה. מסאסא אל הכפר הדרוזי חורפיש שם נערוך הפסקת צהריים.
נבקר בבית בד וניראה את תהליך יצור שמן הזית, נעלה אל הר זבול וניכנס ל נבי סבאלן- מקום קדוש לדרוזים,מהר זבול נעשה תצפית אל הר מירון והישובים למרגלותיו.

הערות: משך הטיול כ-4 שעות, יתקיים בכל מזג אויר, יתכנו שינויים. הטיול מתבצע ברכבים פרטיים.
מחיר; 40 ₪ לרכב, יש לבצע הרשמה מראש ותיאום עם המדריך.
הדרכה; אלי ספרן, "סאסאתור", קיבוץ סאסא.
הרשמה מראש בטל; 04-6988528 פקס; 04-6918858 050-5511868
[asatour@ksasa.co.il]

סלאמה

שבת 30 בנובמבר

סלאמה הוא כפר בדואי בגליל המערבי בתחומי המועצה האזורית משגב. בכפר יש כ 3000 תושבים , הכפר מצוי בסמוך לנחל צלמון, שבו מסלול טיולים מרהיב העובר ליד עצים עתיקים, טחנות קמח עתיקות, ומים זורמים.

לרגל פסטיבל הזית – מפגש באלדיוואן – מרכז האירוח הבדואי סקירה קצרה אודות אורחות החיים הבדואיים, טיול במסיק הזיתים ובמטעים אירוח בדואי כמיטב במסורת עם הרצאה וסדנאות על התרבות הבדואית.
יש אפשרות לינה באוהל בדואי – בתיאום מראש
לפרטים והרשמה מראש לסיורים זיאד 052-2846515

"מכורזין העתיקה לכורזים החדשה"

סיורים מודרכים ולינה משפחתית מכורזין העתיקה לכורזים החדשה עם דולי עירון, מורת דרך וחוקרת תולדות ארץ ישראל מומחית לטיולי הורים וילדים.
סיפורו של בית הבד בכורזין העתיקה,המסיק והשימוש בשמן.יונה עם עלה של זית ,הסיפור המקראי ועוד .
בתום הסיור פינת פיתות על הטאבון ולינה כפרית בצימרים "מבט לכנרת" בכורזים.
עלות הסיור לאדם: 45 שח .
מותנה בהרשמה מראש באתר : www.mabatlk.com/ או בטלפון דולי עירון: 0546580110

רימוני הגליל – טיול ג'יפים ייחודי לפסטיבל ימי ענף הזית

את הטיול נתחיל בחניון העליון של מבצר המונפורט (ליד מצפה הילה). נעלה על הג'יפים וניסע לכיוון שמורת נחל בלטון. השמורה אשר מיקומה הוא בנחלת שבט אשר, שבט אשר סמלו הוא עץ הזית, מלאה במטעי זיתים עתיקים וחדשים. ניסע בטיול שטח אתגרי ומיוחד, נגיע לעץ הזית העתיק בן מאות השנים, נעשה חנייה לצורך תצפית נוף וכיבוד של פיתה, לבנה שמן זית וזיתים. נשמע שם את סיפורו של שמן הזית הסורי שלמעשה הוא צורי (שמקורו בצור), נשמע אגדות על גזעו החלול של הזית ונמשיך במסלול עד לחזרה לרכבים הממתינים בחניון.
משך הטיול: שעתיים
מינימום אנשים ליציאת ג'יפ: 7
מחיר לאדם בג'יפ: 110 ₪
לפרטים נוספים ותיאום מראש: גלית אבירם 050-4444364 04-9524566
galit@rimoney-hagalil.com

מסיק זיתים עצמי במטע הזיתים והכנת זיתים כבושים

דבורת התבור בכפר תבור

משפחות שיגיעו לסיורים הרגילים שבאתר בנושא הדבש והמשי ,יוכלו להשתתף בפעילות מסיק הזיתים עצמי בתשלום נוסף.
יש צורך בהרשמה מראש.
הקטיף מתקיים בשבתות של חודש נובמבר בשעה 11:00או בשעה ,13:00
עלות המסיק וסדנת הכיבוש 80 ש"ח למשפחה. (אין מבצעי מועדונים על פעילות זו).
לפרטים נוספים והרשמה מראש: מלכה בן זאב 04-6769598, 050-5637645

בל עפרי – יקב עין נשוט -מושב קדמת צבי (רמת הגולן)

חוות התיירות בל עפרי -יקב עין נשוט ממוקמת במושבה קדמת צבי בגולן סמוך מאוד לקצרין ומציעה מגוון סדנאות ופעילויות מיוחדות לימי ענף הזית:
סיור באתר בל עפרי – יקב עין נשוט- החווה החקלאית משחזרת אורחות חיים מהתקופה התלמודית. היא בנויה ברובה מאבן בזלת וחומרים ממוחזרים. נבקר בפינת החי, בגורן, בבית הבד, בגת המשוחזרים. נחלוף על בארות המים והמסעדה הבנויה באותו אופן שאכר בנה את ביתו, נרד אל מרתף היינות שהיה בעברו בונקר סורי ונקנח בטעימות יין בגלריית התכשיטים
מסיק ויצירת שמן זית – מוסקים זיתים בכרם מביאים את הסלסלאות אל בית הבד המשוחזר. תחילה מתנסים בתהליך יצירת השמן "בבודדה" שהוא מתקן משפחתי ראשוני לפני המצאת בית הבד. לאחר מכן שמים את הזיתים במפרכת (הים והממל) . חמוריקה האתון או סומסום הפוני עוזרים לסובב את אבן הריחיים והזיתים הופכים לעיסה. כדי לחלץ את השמן העצור בעיסה אנו מכניסים אותו לעקלים ומביאים אותו אל בית הבד. כאן נלחצים העקלים והעיסה תחת הבד (הקורה) בעזרת בתולות בית הבד מצד אחד ומשקלות האבן מצד שני. בתהליך זה מזרזף לו שמן הזית לתוך הכד.
סדנת כבישת זיתים- נכנסים אל כרם הזיתים ומוסקים זיתים אל הסלסילות. דופקים אותם בעזרת פטישי אבן , מכניסים לתוך כלי עם מלח, לימון ושאר טעמים ולוקחים את מיכל הזיתים הכבושים הביתה.
סדנת אפיית לחם עטור בשמן זית וזיתים בתנור חומר- נכנסים אל גינת הירק ובוחרים עשבי תיבול: בזיליקום, אורגנו, רוזמרין ועוד.. לומדים לאפות לחם בית ומעטרים אותו בשמן זית וזיתים קצוצים. את הלחם מכניסים לתנור חומר ממש כמו פעם.
סדנת הכנת גבינת עיזים – לומדים להכין גבינה מהירה מחלב העיזים שחלבנו באותו היום בחצר. מכניסים את הגבינה לסלסלות והופכים מידי פעם. לאחר שניגרים מי הגבינה ,מזליפים עליה שמן זית וזעתר והיא מוכנה לאכילה והגבינה הינה תוספת מדהימה לכיכר הלחם שאפינו קודם.
הסיור למבוגרים המלווים עולה 35 שח' והוא כולל את טעימות היין מיקב
עין נשוט וטעימות גבינות "נועם". וכל סדנה בנפרד עולה 30 שח' למשתתף. מומלץ מגיל 3 ואילך. ניתן לבחור סדנאות במקום. לא חייבים לקחת את כל הסדנאות.
במקום מסעדה עם תפריט חלבי מעניין. מתאים גם לילדים. יש צורך לתאם הגעה למסעדה.
לפרטים נוספים ותיאום מראש: תמי 052- 8805026 בבי 052-2791457

מודעות פרסומת

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized, עם התגים . אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.