מסעדות כדיתא וכרמים של השף סהר רפאל

ביקורי האחרון במסעדת כדיתא במושב תימורים היה לפני כחמש שנים. לאחרונה הגעתי לביקור נוסף וגיליתי, שמאז עברה המסעדה מתיחת פנים, הן מבחינת העיצוב והן מבחינת התפריט.

מחלונות המסעדה נשקפים שדות פלחה ונוף כפרי, עיצוב הפנים לשם הניגוד והעניין עוטף את הסועדים במקצב עירוני תוסס ובקווים בהירים ונקיים בסגנון רטרו עכשווי. במקום מצאו מגוון אפשרויות של מקומות ישיבה, מפינות אינטימיות- רומנטיות ועד לאזורים המותאמים לקבוצות גדולות.

מה שנשאר ולא השתנה היא האווירה הביתית והחמה, אותה מעניק לאורחים השף הצעיר (בן 36 ) סהר רפאל, שהוא גם השף של מסעדת כרמים, במושב סגולה הסמוך. לפני כ-6 שנים השתתף השף רפאל בתחרות הבישול "המטבח" עם עזרא קדם וזכה במקום הראשון. רפאל עשה את צעדיו הראשונים בתחום הבישול בגיל 22, במסעדה בקריית מלאכי, ובהמשך עבד במלון הנסיכה באילת , במסעדת אידי פירות ים ודגים ובמסעדת דון ג'וסני בארה"ב. האהבה לבישול מגיעה כנראה עוד מסבו, שהיה רס"ר מטבח בצבא וסבתו, הבשלנית בחסד, אשר ניהלו מיני בר אירועים בקריית מלאכי.

בקורב יצא לאור "רק דגים", ספרו השני של רפאל, הכולל כ60 מתכונים (ספרו הראשון "המטבח של סהר" יצא בשנת 2009).

על מנת להתרשם מהמסעדה, אני נוהגת "להתגנב" למטבח הפתוח לעיני אורחי המסעדה, ולצפות בעבודת השף. כך עשיתי גם הפעם, ופשוט נהניתי לראות כיצד השף מכין את המתאבנים, שהוגשו בקבלת הפנים.

מלצרית יפייפיה נכנסה עם מגש שעליו טוסטוני סרדינים עם קרם ארטישוק  ואנשובי ביתי

כדורי ארנצ'יני ממולאים בבשר טלה על מצע פסטו וטחינה

שיפודונים מנתח אנטריקוט משובח משופדים עם פטריה

את הארוחה העיקרית טעמנו בכרמים, אחותה הגדולה של כדיתא במושב סגולה אשר ציינה השנה 11 שנים להווסדה ומשיקה לכבוד האירוע, תפריט עסקיות ערב במחיר של 111 ₪.

מבעד לחלונות העצומים של המסעדה אפשר לראות את שדות הפלחה, עצי הנוי ומטעי הזיתים מסביב. בתוך אווירה כפרית קסומה, מוצעום לסועדים תפריטים עשירים ומגוונים, החל מארוחות בוקר עסקיות וקינוחים, שיוצאות היישר מהמטבח המהוקצע, בניצוחו של השף סהר רפאל, ולצדם רשימת יינות משובחים.

התחלנו מלחמי הבית- פוקצ'ה עם מתבלים ולחם כפרי, בליווי "יין החודש", יין אדום מירון של יקב הרי הגליל בציר 2009. במסעדה מגוון רחב של יינות איכותיים ועצם הבחירה ביקב הרי הגליל מצביעה על הבנה ביינות.

פטריות בגריל מוקפצות ברוטב של חמאה,שמנת, יין לבן וטימין על מחבת לוהטת

סלט שורשים עם אגוזי מלך מסוכרים, רוקט וחמוציות. הרגשתי בתיבול גם רוטב תפוזים, שמוסיף טוויסט מעניין לירקות טריים.

קרפצ'ו סינטה פיסטוקים ופרמזן רג'יאנו מתובל היטב

מוצרלה פרסקה מומלח עם מלח גס, המוסיף סיומת טובה לכל ביס

חציל קלוי עם גבינת פרובלונה איטלקית איכותית, פרמזן רזיאנו

ריזוטו פטריות ושמן כמהין

פירות ים, שרימפס וקלמרי בתוספת גרגירי חומוס, פלפל חריף על מצע קוסקוס. במנה זו מורגשת במיוחד השפעתם של המטבח העירקי והמצרי אותם ספג סהר בבית)

המנות העיקריות התחילו לזרום לשולחננו:

שרימפס ברוטב שמנת, רוקפור ותאנים

דג דניס עם גבינת פטה

רביולי עגבניות לבה וקונפי ארטישוק

טרילוגיה של אנטרקוט פילה בקר וכבד אווז המוגש על דוקסל פטריות

על הקינוחים אחראית הקונדיטורית אפרת ריכטר, ואתחיל מהמיוחד שבהם: קן קדאיף במילוי קרם שוקולד לבן ורוטב פירות יער

עוגת גבינת שוקולד מיוחדת

עינוגי שוקולד וקצפת- בראוניז שוקולד עם מוס שוקולד לבן מעל

לסיכום: מחפשים מסעדה טובה לעצור בדרך לחופשה בדרום או לארוחה רומנטית זוגית? כדיתא היא תשובה לאלה ששומרים כשרות וכרמים היא אחותה הגדולה המספקת חווית בילוי ייחודית הנשענת על תפריט שהוא צבעוני ומרתק ובה בעת גם מוקפד ומדויק.

מודעות פרסומת

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.