ורניקיס עם דובדבנים

ליד הבית בו גדלתי באוראינה היה עץ דובדבנים עסיסיים. כך, בכל חודש יוני, הייתי אוספת דובדבנים מהעץ והייתי מכינה ורניקס טעימים עם דובדבנים.

עברו שנים והדובדבנים אני יכולה לרכוש בחנות ירקות או בשוק. אבל מה עושים לא בעונת הדובדבנים?

בשופרסל מצאו פתרון בדמות לפתן דובדבנים חמוצים ללא גלעינים. הצנצנת מגיעה בתכולה של 680 גר' (350 גר דובדבנים לאחר סינון). הדובדבנים מגיעים מהונגריה -מדינה היודעה בדובדבינם האיכותיים שלה.

מצ"ב מתכון לורניקס קלים להכנה במילוי דובדבנים

חצי קילו קמח

כוס מיים רוטחים

1.5 כפות שמן

1 ביצה

1.5 כפיות מלח

100 גר סוכר למילוי

צנצנת לפתן דובדבנים חמוצים ללא גלעינים של שופרסל

מכינים בצק:

מערבבים קמח עם שמן ומלח. מוסיפים מיים רטוחים ומערבבים. מוסיפים ביצה ומערבבים שוב. מוסיפים טיפלה קמח ולשים בצק עד לקבלת האחידות.

שמים לחצי שעה לנוח במקרר.

מרדדים בצק על משטח עבודה מקוח בעובי של כ-2 ממ, קורצים עם כוס קטנה עיגולים מהבצק וממלאים בדובדבנים עם קצת סוכר.

מקפלים את העיגול מעל המילית ליצירת כיסון חצי עגול ומניחים לצלחת עם קצת קמח.

מבשלים במיים מלוחים כ-3 דקות עד שורניקי צפים.

אפשר לטגן עם קצת חמאה לקבלת קריספיות בטעם.

מבלים את הכיסונים עד שהם צפים במים ממולחים כ-3 דקות.

אני עשיתי ורניקס פרווה. מומלץ לטגן עם קצת חמאה וסוכר לקריספיות.

 

מודעות פרסומת

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.