תבשיל צוואר עגל

בסיור האחרון שלי בואדי ניסנס בחיפה, נכנסתי לאטליז ורכשתי בשר צוואר עגל מובחר ממנו הכנתי תבשיל צוואר עגל לפי המתכון המקורי של השף עומר מילר.
החלטתי לעשות ממנו תבשיל ולשלב שמן זית מהסדרה הזנית של בית בד ג'אשאן/
מדובר בהרבה עבודה אבל התוצאה שווה את זה!
מרכיבים:
רבע כוס שמן זית מהסדרה הזנית של בית בד ג'אשאן
1 קילו בשר צוואר עגל
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
2 בצלים פרוסים לרצועות דקות
2 שיני שום שלמות
2-1 כפות ציר בקר של קנור
4-3 כוסות מי ברז
כף פפריקה אדומה מתוקה
כפית מלח
כפית פלפל
כמה כפות שמן קנולה לטיגון תפו"א וארטישוקים
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
2-3 ארטישוקים ירושלמיים חתוכים לקוביות (אני השתמשתי בארטישוקים קפואיים של שופרסל)
חתכתי 2 בצלים וטגנתי אותם בסיר קרמי עם רבע כוס שמן זית של ג'אשאן (שמן זית איכותי ואמיתי עם תו תקן של מועצת הצמחים).
הבשר צוואר עגל חתכו לי כבר בקצביה אך חתכתי אותו שוב לקוביות קטנות יותר וצולים אותו בכל הצדדים בשמן זית.
מוסיפים מלח, פלפל,  את הבצל, השום (נותנים לשיניים מכה קטנה כדי שיפתחו הטעמים בסיר).
נותנים לבצלים להשחים ולבשר להיצלות ללא מכסה כמה דקות.
במחבת  עם שמן קנולה חם מטגנים יחד את קוביות תפוחי האדמה והארטישוקים הירושלמיים כ-20 דקות עד לקבלת צבע שחום בהיר (לא שרופים, כי הם עוד עומדים להתבשל).
מוציאים אותם ומניחים בנפרד על נייר סופג.
לסיר עם הבשר מוסיפים כעת את הציר בקר מעורבב עם 2 כוסות מיים רוטחים (גם מים מהברז זה בסדר) עד לכסוי מלא.
מוסיפים כף פפריקה מתוקה, עוד פלפל ועוד מלח. מביאים את התבשיל לרתיחה ואחר כך מבשלים עם מכסה חצי סגור עוד שלוש שעות על אש נמוכה. מערבבם מידי פעם ובודקים שהבשר לא נדבק לדפנות הסיר.
לאחר שלוש שעות מוסיפים את תפוחי האדמה והארטישוקים שטוגנו. מבשלים יחד עוד כחצי שעה ומגישים חם.
אני הגשתי את המנה על מצע של אורז לבן.
מודעות פרסומת

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

6 תגובות על תבשיל צוואר עגל

  1. shaza10 הגיב:

    מרשים ביותר, השקעת

    אהבתי

  2. אסנת מלאכי הגיב:

    היה נעים יותר בתמונות איכותיות

    אהבתי

  3. שושנה קירש הגיב:

    השף עומר מילר היקר , אז ככה בעיניך נראים החיים הטובים יא איש מרושע וחסר לב. מעז עוד לשים תמונה של העגל האומלל ומסמן בגוף שלו איזה חתיכות מובחרות מגופו השחוט והמדמם מתאימות לך. אולי מהצוואר העדין והיפהפה שלו. ניסית פעם ללטף ולחבק אותו באזור הזה , תגיד אה?! אז תדע לך שזה בדיוק כמו של כלב. יש לך כלב אוהב כלבים אולי או חתולים או אפילו סוס? אז תסתכל טוב טוב במבנה הגוף שלהם – אתה רוצה להגיד לי שאתה באמת לא רואה את הדמיון ביניהם?? החיים הטובים , עלק. יא גרגרן ללא תכלית ותועלת שאינו משאיר לבעלי החיים האלה איזו תוחלת.

    אהבתי

  4. יצחק הגיב:

    רצוי התאמה בין התמונות למתכון ארטישוק ירושלמי צורתו כמו זנגביל ולא ארטישוק תחתיות כפי שבתמונה

    אהבתי

  5. bb הגיב:

    שלום יולי לביא, יש ארטישוק ויש ארטישוק ירושלמי, יש להם טעם וצורה שונים. יתכן לתבשיל הנ"ל יתאים גם זה וגם זה.

    אהבתי

  6. מיכל הגיב:

    ארטישוק ירושלמי ותחתיות ארטישוק זה ממש לא אותו הדבר, לא אותו טעם, לא אותו המרקם.
    בכללי – ארטישוק ירושלמי זה בכלל לא ארטישוק

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.