משקה המלאכים – ערק מלאכי

במיוחד בימי החורף הקרירים, בתור אחת שבאה ברית המועצות לשעבר בה אחד מאצמעי ה"חימום" היה וודקה, כייף להתחמם עם ערק בטעמים (המתאים יותר לצלע הנשי של צורכי אלכוהול, היות ולדעתי, נשים אוהבות יותר משקאות קלילים ובטעמים)..

ערק הוא משקה אלכוהולי השייך למשפחת משקאות אניס המיוצר בעיקר בירדן, לבנון, מצרים וישראל. מקור השם ערק בערבית ומשמעותו היא זיעה (בשל תהליך הזיקוק באידוי וטפטוף).

את הערק מייצרים על יידי התססה וזיקוק של ענבים או תמרים וטפטוף הנוזל הנוצר על זרעי או עלי אניס המיובשים המקנים לו את טעמו הייחודי.

בעמק פסטורלי, באיזור דרום מוסופוטמיה, משפחה שומרית שכל עיסוקה היה ייצור אלכוהול, ייצרה לראשונה את הערק בחביות.

תוך כדי יישון הערק, הריח ה"משכר" שנישא אל האוויר הדליל שמעל לעמק, משך אליו את מלאכי השמיים שלא יכלו לעמוד בפיתוי.

המלאכים ירדו והתיישבו על חביות הערק והפכו לחלק בלתי נפרד מתהליך הזיקוק – מגע שיצר את משקה המלאכים ומכאן שמו – ערק מלאכי.

הערק מגיע בטעמי אניס וקפה ועכשיו מצטרפים 3 משקאות נוספים:

  • ערק בטעם וניל

  • ערק בטעם בננה

  • ערק בטעם אספרסו

להשיג בחנויות האלכוהול המובחרות במחיר 84.99-89.99 ש"חלתכולה של 700 מ"ל (נפח אלכוהול 35 %)

את הערק מומלץ לשתות עם קרח או מיים קרים.

אנחנו נצאים בעונה של פרי הדר אשר באמצעות שילובם עם ערק ניתן לקבל קוקטיילים מגניבים :

קוקטייל עם ערק בטעם בננה אותו הכנתי

בבלנדר להניח קוביות קרח עם 3/4 כוס ערק

להוסיף 1/4 כוס מיץ לימון סחוט טבעי

אפשר להוסיף עלי נענע ולימון פרוס

בנוסף, הערק יעיל כתרופת סבתא לאלה שסובלים מכאיבים במיוחד באזור הבטן. מומלץ לשים על בד סופג ערק ולהניח על האזור הכאב.

מודעות פרסומת

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.