מצ"ב מתכון למעקודה. את ההשראה למתכון קבלתי מיונית צוקרמן מבלוג מעורב ועשיתי את ההתאמה שלי לחך הפולני:)
חומרים :
4 תפוא אדמה גדולים
5 בצים XL
רבע צרור פטרוזליה
רבע צרור כוסברה
מרק עוף, מלח, פלפל לבן, כורכום.
אבקת אפיה.
אופן ההכנה :
לשים את תפו”א בסיר ולבשל עד ריכוך. להוציא, לסנן, לקלף ולמעוך כמו פירה .
חשוב מאד לשים בסיר את תפו”א בקליפה ,ולא לקלף. כאשר אנחנו קולפים התפו”א סופח מים שאנחנו לא צריכים.
לתפו”א המעוך נוסיף פטרוזליה וכוסברה.
נשים תבלינים כך: כף אבקת מרק, חצי כפית כורכום, שליש כפית פלפל לבן וחצי כפית מלח ונערבב.
נוסיף את הבייצים ונערבב היטב.
יש כאלה שמקציפים ומוסיפים אני לא. אחרי הערבוב להוסיף אבקת אפיה. ולערבב שוב.
הוספתי פטריות מטוגנות עם בצל קצוץ
יוצקים לתבנית ואופים כ-45 דקות (תלוי בתנור) עד הזהבה.
גיוונים למעקודה :
אפשר להוסיף קופסא של אפונה וגזר
אפשר להוסיף רק גזר מבושל.
בחג אני נוהגת להוסיף 2 גזרים מבושלים חתוכים לקוביות..4 בצים מבושלות חתוכים לרבעים .וחזה עוף מכובס מפורר. טעים בטירוף !
אפשר להוסיף שקית כרובית קפואה שעברה רתיחה וסינון ומעיכה.ביחד עם חצי כוס קמח .שיספוג את הנוזלים שהכרובית מוציאה.
בקיצור, הגבול הוא השמיים, הבסיס הוא שלכם.