מעקודה

מצ"ב מתכון למעקודה. את ההשראה למתכון קבלתי מיונית צוקרמן מבלוג מעורב ועשיתי את ההתאמה שלי לחך הפולני:)

חומרים :

4 תפוא אדמה גדולים

5 בצים XL

רבע צרור פטרוזליה

רבע צרור כוסברה

מרק עוף, מלח, פלפל לבן, כורכום.

אבקת אפיה.

אופן ההכנה :

לשים את תפו”א בסיר ולבשל עד ריכוך. להוציא, לסנן, לקלף ולמעוך כמו פירה .

חשוב מאד לשים בסיר את תפו”א בקליפה ,ולא לקלף. כאשר אנחנו קולפים התפו”א סופח מים שאנחנו לא צריכים.

לתפו”א המעוך נוסיף  פטרוזליה וכוסברה.

נשים תבלינים כך: כף אבקת מרק, חצי כפית כורכום, שליש כפית פלפל לבן וחצי כפית מלח ונערבב.

נוסיף את הבייצים ונערבב היטב.

יש כאלה שמקציפים ומוסיפים אני לא. אחרי הערבוב להוסיף אבקת אפיה. ולערבב שוב.

הוספתי פטריות מטוגנות עם בצל קצוץ

יוצקים לתבנית ואופים כ-45 דקות (תלוי בתנור) עד הזהבה.

גיוונים  למעקודה :

אפשר להוסיף קופסא של אפונה וגזר

אפשר להוסיף רק גזר מבושל.

בחג אני נוהגת להוסיף 2 גזרים מבושלים חתוכים לקוביות..4 בצים מבושלות חתוכים לרבעים .וחזה עוף מכובס מפורר. טעים בטירוף !

אפשר להוסיף שקית כרובית קפואה שעברה רתיחה וסינון ומעיכה.ביחד עם חצי כוס קמח .שיספוג את הנוזלים שהכרובית מוציאה.

בקיצור, הגבול הוא השמיים, הבסיס הוא שלכם.

 

מודעות פרסומת

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.