פסבטיל "בשביל היין" עמק, גליל וגולן

בתאריכים 29.5.14-14.06.14 יתקיים, זו השנה החמישית ברציפות, בעמקים, בגליל ובגולן, פסטיבל "בשביל היין". לצד סיורים, טעימות ביקבים ושלל פעילויות, ייהנו המבקרים בפסטיבל ממגוון רחב של מסעדות בעלות שם, הצופות לנופו המרהיב של הצפון שייפתחו במתכונת מיוחדת של הטבות, אירועים, מבצעים וסדנאות לרגל הפסטיבל.

תעשיית היין בישראל, בעיקר בצפון אך לא רק, תופסת תאוצה בשנים האחרונות וסביבה מתפתחת תיירות יין, תיירות חקלאית, בתי ספר ליין, סיורי יקבים וכרמים, מרכזי מבקרים מפותחים, וחשוב מכל מגוון רחב של דמויות מרתקות שלמעשה יוצרות את ענף היין בגליל.

 

ל

לצמד המילים "בשביל היין" משמעות כפולה: האחת, הכרות עם שבילי היין, הכרמים, היקבים והאנשים, והשנייה- למען היין, לקידום הנוזל המשכר, שגדל בצפונה של מדינת ישראל עוד מתקופת אבותינו.

 

 יין מאז ומעולם השתלב נפלא עם קולינריה ומטעמים שונים, כאשר לכל מנה מותאם בקפידה יין  משובח.

להלן התרשמות מסיור הכרות עם חלק מהיקבים והמסעדות המשתתפים בפסטיבל:

חכם אחד אמר: "מי ששותה בערב – כל הערב שלו נראה טוב, מי ששותה בבוקר – כל היום שלו נראה טוב!" הקשבנו להמלצה והתחלנו את הבוקר ואת הסיור בטעימת יינות ביקב טוליפ.

ביקב טוליפ – יקב בוטיק משפחתי, בבעלות ובניהול משפחת יצחקי, הנמצא בכפר תקווה בסמוך לקריית טבעון, משלבים ייצור יין איכותי עם מטרה חברתית נעלה: שילוב בעלי מוגבלויות וצרכים מיוחדים.

ביקב מייצרים יינות איכותיים ויוקרתיים ביותר, וזאת בין היתר באמצעות שימוש בענבים מהכרמים הטובים ביותר, דרך שימוש בטכנולוגיות ותהליכי יצור מובילים ומתקדמים ביותר ועוד.

רועי יצחקי, בעלים ומנכ"ל יקב טוליפ: "אני שמח שתהיה לאורחי הפסטיבל הזדמנות ליהנות ממגוון רחב של יינות לבנים, במגוון סגנונות, מאזורים שונים בעולם. יינות לבנים מתאימים מאד לשתייה בחג השבועות ובקיץ הישראלי שלאחריו, ואני שמח שהביקושים והדרישה ליינות לבנים בקרב הקהל הישראלי הולכת וגדלה."

טעמנו יינות עם גבינות משובחות ממחלבת ברקנית – מחלבה משפחתית קטנה המתמחה מזה  36 שנים בייצור גבינות צאן. מחלבת הבוטיק נוסדה בשנת 1978 ע"י בני הזוג מיכל ואבינועם ברקין ממושב כפר יחזקאל שבעמק חרוד.

בין הגבינות שטעמנו היו גבינת סנט מור מצוינת,  ולנסיי עדינה, מרסלן וטורקיז, גירסה עדינה לרוקפור, גבינת השחת, עשויה מחלב עיזים וכבשים,התבור שהיא גבינה טורקית מחלב כבשים, מנצ'גו ספרדית -גבינה קשה ומעט מתקתקה מחלב כבשים ועוד..

המחלבה כשרה למהדרין בהשגחת מ.א. גלבוע.

מחלבת "ברקנית" , כפר יחזקאל. 04-6531431  050-4492799

עמוד הפייסבוק של  המחלבה: https://www.facebook.com/mbarkanit

יקב טוליפ יקיים ביום שישי, 30 במאי, בשעות 10:00-15:00 אירוע מיוחד, במסגרתו יארח יקבים שונים מהעולם בחגיגת יינות לבנים. במסגרת האירוע ייהנו המבקרים מטעימת יינות מגוונים ומעניינים ביותר, לרבות מיינות לבנים כמו ווייט טוליפ 2013 וווייט פרנק 2013 של יקב טוליפ, ממאפים של השפית נילי כהן מינץ וגבינות של מחלבת "ברקנית"– שיימכרו במקום, ובעיקר מאווירה ייחודית של חצר יקב עם נוף עמק יזרעאל ומוזיקת רקע, וממחירים נוחים ברכישת היינות לכבוד חג השבועות.

 

בנוסף, תהיה לחובבי היין אפשרות ליהנות מיינות לבנים נוספים ואיכותיים מרחבי העולם: ריזלינג מגרמניה, וגוורצטרמינר מאלזס של מיזם היינות פיוז'ן; שרדונה וסוביניון בלאן של יקב Undurraga מציל'ה; וניו אייג' ונואסטרו לבן של יקב Bianchi מארגנטינה.

הכניסה אינה כרוכה בתשלום.

ביקור במרכז המבקרים: א- ו בין השעות 9:00 – 15:00 כולל בערב החג להסברים וטעימות יין. (קבוצות בתיאום מראש בלבד). מרכז המבקרים סגור בשבתות וחגים

לפרטים ותיאום ביקור מראש: ליטל 054-6660311/ 04-9830573

יקב טוליפ, כפר תקווה  למידע ולפרטים נוספים:  www.tulip-winery.co.il

עמוד הפייסבוק: https://www.facebook.com/TulipWinery

לאחר לגימה מהיין המשובח, אפשר להמשיך ולטייל באזור קריית טבעון או במושב בית שערים העתיקה שם ניתן להנות מתצפית יפייפיה על נוף העמק, לראות את פסלו הידוע של אלכסנדר זייד ואת קבר שייח אבריק.

 

יקב בוטיק "עמק יזרעאל" הוקם בשנת 2011 בקיבוץ חנתון, מתוך חזון לעשיית יין ישראלי עכשווי. יהודה נהרי יחד עם שלמה (מומו ) שמילוביץ' וג'קוב נר דוד, הגשימו את חלומם לפתח משהו חדש ועכשווי, הנותן מענה למה שקורה בעולם הקולינריה ועולם היין בפרט.

בתמונה יהודה נהר עם יינן היקב איר ארל

ביקב עמק יזרעאל לא עובדים עם הזנים המוכרים, אלא בוחרים זנים המתאימים באופן מיוחד לאקלים הטבעי של הארץ, כגון ארגמן ,קריניאן וסירה

על-ידי שימוש בזנים שרדונה גוורצטרמינר ,וריזלינג מתקבלים יינות הלבנים ויינות הרוזה המתאימים לקיץ הישראלי –  מרעננים, קלים  ופירותיים, במטרה ליצור יינות ישראליים חדשים, שמשתלבים באופן הטוב ביותר עם התרבות , מזג האוויר והקולינריה הישראלית העכשווית

 

בשנת 2012   היה הבציר הראשון של היקב ויוצרו 25,000 בקבוקים ובשנת 2013 הוכפלה כמות הייצור ל-   50,000 בקבוקים

בציר 2014 ממשיך בתנופת הגדילה ויגיע לכמות של 80,000 בקבוקים, כאשר לכל אורך הדרך נשמרת תפישה ייננית, שהתכונה המובילה אותה היא סקרנות ,חדשנות והקפדה על איכות בלתי מתפשרת.

 

במסגרת הפסטיבל , בתאריך 6.06.14 , יתקיים במרכז המבקרים של יקב "עמק יזרעאל" בחנתון אירוע  גבינות צאן ויינות לבנים.

היקב כשר למהדרין.

שעות הפעילות בימים ראשון עד שישי בין השעות 9:00- 16:00

לתאום | 04-8708700 כתובת אתר האינטרנט : www.jezreelwinery.com

 

ביקב "בזלת הגולן" – יקב בוטיק ראשון ברמת הגולן הממוקם במושב קדמת צבי, הבעלים והיינן הראשי יואב לוי מציע לטעום ממגוון יינות כמו שרדונה, מענבים משובחים הגדלים בחלקות הטובות ברמת הגולן, קברנה רזרב 2011 ומרלו.

יואב הוא חקלאי שהגיע ממרכז הארץ למושבה קדמת צבי ב- 1986, החל בהתססת גפניו ליין כתחביב: בתחילה עשה זאת במקלט הביטחון הצמוד לביתו, כשהיין מותסס במכלי מי החירום ואת רוב גפניו הוא מכר באותה התקופה ליקבים הגדולים .

השמועה על אותו קברנה סוביניון ייחודי עברה מפה לאוזן וכך הוקם בשנת 1998 יקב הבוטיק הראשון בגולן "יקב בזלת הגולן. היקב שוכן בסמוך לחורשה ולמקור נביעת מים ומשקיף על הכנרת. סוד קסמו של המקום טמון באדמת הבזלת הפורייה והעשירה, בתנאי אקלים מיוחדים לאזור ובתהליכי ייצור טבעיים וקפדניים..

במסגרת הפסטיבל מוזמנים המבקרים לטעימת יין וגבינות וצפיה בסרט במרכז המבקרים של היקב. הפעילות ללא תשלום.

היין כשר מבציר שנת 2004.

שעות פתיחה: א' – ו' 9:00 – 15:00,  שבת וחג: סגור (כשר)

 עלות סיור וטעימות: 25 ₪  לאדם.

יש לתאם הגעה מראש: 04-6965010

פרטים נוספים באתר: http://www.bazelet-hagolan.co.il/

 

 

יריד ומסיבת יין גולני ביקב אסף

אורן קדם, בן 31, בנו של אסף קדם, מייסד יקב אסף, סיפר על היקב. אורן חזר לפני שלוש שנים אחרי לימודיו בחו"ל על מנת להקים פרויקט "כפר היין".

יקב אסף נמצא במושב קדמת צבי ברמת הגולן, אל מול הנוף הפסטורלי של נחל ג'ילבון על כביש 91. היקב הוקם בשנת 2004 ע"י הוריו של אורן, אסף והדסה. אסף התחיל לעשות יין בשנת 1997

ליקב אסף 45 דונם כרמים המחולקים ל-12 חלקות ענבים שונות, כל חלקה בעלת אופי טעמים וארומות שונות ומגוונות. הכרמים גדלים ברובם בגובה 550 מטר מעל פני הים ו-2 מהחלקות גדלות בגובה 890 מטר. הכרמים כולם מטופלים אישית ע”י אסף קדם. היבול מכל כרם מופרד ועובר תהליך תסיסה בנפרד. כך משמרים את מאפייניו הייחודיים של כל כרם בנפרד.בחדר החביות  מתיישן היין ומקבל את הטעמים והניחוחות הנפלאים ב-45 אלף בקבוקים של יין אותם מייצר היקב.

היינות שטעמנו היו שנין בלן 2012 , המתאפיין בריחות של יסמין ופרי טרופי עדין. איזון נכון של חומציות רעננה וטעמי פרי, יין "4 עונות" היין מורכב מ 4 זנים שונים: פינוטאז', סירה, קברנה סובניון וקברנה פרנק, כאשר העיקרי והבולט בטעמיו הוא הפינוטאז' – זן ידוע ומוערך בדרום אפריקה.כל אחד מן הזנים הנפלאים האלה עבר יישון בנפרד והיין המועדף עלי עם נוכחות: קברנה סוביניון רזרב 2009, בהרכב זני 89%  קברנה סובניון. 11% קברנה פרנק.

בין אירועי נעילת  פסטיבל "בשביל היין 2014" יתקיים בתאריך 12.06.14 החל משעה 18:00, יתקיים ביקב אסף שבקדמת צבי, אירוע ייחודי בגולן. 

ברחבת היקב תוקם שדרת יקבי הגולן, כל יקב יציג את תוצרתו ויחלק טעימות. לצד דוכני היקבים יהיו דוכן גבינות ודוכני מזון נוספים. בשעה 21:00 האירוע יתגלגל למסיבת ריקודים סוחפת – "מסיבת יין".

על הצד המוסיקלי ממונה וירטואוז המרימבה וכלי ההקשה הבינלאומי זיו איתן, שינגן חי לאורך כל האירוע, עם תחילת המסיבה יצטרף אליו דיג'י מוביל וביחד ירקידו את הקהל עד השעות הקטנות.

זיו איתן מוביל בתחומו בביצוע מסיבות ריקודים – בנגינה חיה על עשרות תופים וכלי הקשה. איתן, מתמחה ביצירת מסיבה איכותית ואנרגטית, בעל כשרון מוזיקלי פנומנאלי וכריזמה בימתית כובשת, והוא מצליח לשדרג כל מסיבה למסיבת הוואו.
סרטון : http://www.youtube.com/watch?v=wAo_kjacdeI

מתי זה קורה? יום חמישי 12.6.14 בשעה 18:00

כניסה בתשלום: 50 ₪ הכוללים כוס יין + 8 טעימות

לפרטים תיירות גולן 04-6962885 או באתר http://www.tourgolan.org.il/tour/

באתר ספא ונופש על שפת הכנרת  מעיינות חמי טבריה ,יצא לי לבקר בעבר (על הביקור שלי ניתן לקרוא כאן). באתר מעיינות חמי טבריה ניתן לטבול במיים תרמו-מינרליים – המים הנובעים מעומק האדמה הם בעלי סגולות בריאותיות והתעשרו במהלך הזמן במינרלים ובמלחים כמו גופרית, קלציום, נטרון, ברום, אשלגן ועוד.

לפני כחודשיים נפתח באתר מרכז המבקרים של יקב לוריא.

גידי סיידא, בן כורם אשר למד את אהבת האדמה מאביו יוסף איתו הוא מנהל את היקב, עוד בילדותו, החל את לימודי הייננות מיד עם שיחוררו מהשרות הצבאי. גידי אחראי על ניהול היקב וייצור היין יחד עם ייננים מומחים המלווים את תהליכי הייצור מרגע הבציר ועד לתהליכי ההתיישנות המתקדמים.

בתאריך 5.6.14 בשעות 18-22 יתקיים באתר "מעיינות חמי טבריה", על שפת הכנרת אירוע השקה חגיגי של מרכז המבקרים החדש והמשותף של יקב לוריא ואתר המרחצאות המפנק, "מעיינות חמי טבריה", להשלמת החוויה המענגת לגופנפש.

כחלק מאירוע זה,משיקים לראשונה את היינות החדשים מבית "יקב לוריא" (שירז 2012, רוזה 2013, קברנה 2012  וטרסה 2012)

מה בתכנית? קבלת פנים על כוס יין וטעימות ממטעמי השף של מסעדת "היגאה", השקת היינות החדשים – טעימות והרמת כוסיות. לאורך ההשקה, תנעים את זמננו הופעת מוסיקה מהפנטת מהארץ ומהעולם, בליווי הזמרת לילך עמנואל. וכמו כן תוכלו להנות מטעימת טיפולי גוף מפנקת ומשחררת , תחת כיפת השמיים וליד שפת הכנרת .

 "מעיינות חמי טבריה" המחודשים –  כשגוף ונפש מתמזגים, שותים לחיים!

הכניסה חופשית

יקב לוריא, מרכז מבקרים 04-6980105

אתר של יקב לוריא: http://www.lueriawinery.com/

 

מעיינות חמי טבריה, דרך המרחצאות 271, טבריה.

אתר חמי טבריה: http://hamei-tveria.co.il/

חווית טעם גלילית עם נוף בלי סוף במסעדת רוברג

בכל ימי הפסטיבל "בשביל היין" מציעה מסעדת רוברג תפריט טעימות מיוחד: ארוחת הטעימות המפורסמת משובצת ביין גלילי בשיתוף יקב הרי גליל. במהלך הארוחה יוגשו 4 כוסות יין אדום, לבן ורוזה של יקב הרי גליל בהתאמה לכל מנה. המסעדה כשרה. עלות הארוחה כלל היינות : 190 ₪ לאדם.

לפרטים והזמנת מקום: 04-6715656

 

גשם אמנם לא ירד החורף ברמת הגולן, אך ישנו מקום שגם בשנה שחונה כמו זאת, עדיין רטוב. מסלול טיול בג'יפים יביאו אתכם אל פינות החמד של חבל ארץ מיוחד זה. כאן מתקבצים על פני שטח קטן מאוד רוב נחלי הגולן הנשפכים לכינרת ויוצרים חבל ארץ ייחודי שאין דומה לו בכל הארץ: שפע מים זורמים, צמחית מים ונחלים ובעלי חיים המנצלים אזור מיוחד זה. צל, הליכה בתוך מים קרירים ומשיבי נפש הופכים את הביקור לחוויה שלא תשכחו.

ג'ימי לקח אותנו בטיול בין פלגי מיים, שטחים חקלאים ותצפיות מרהיבות.

הג'יפ עבר בקלות במיים של נחל מג'דרסה :

http://youtu.be/8ZmW3AP9oTY

http://youtu.be/J4bvAePmKOo

לפרטים נוספים ציפי וג'ימי ג'יפ, טל 052-4204222

יריית הפתיחה לפסטיבל "בדרך היין" תהיה ב-29.5  בכנס היין המקצועי אשר מייד לאחריו יתקיים, טקס הענקת יקיר ענף היין, ויריד היין הגלילי בגן הברון – בו ישתתפו 30 יקבים.

תעשיית היין בישראל ובעיקר בחלקה הצפוני תופסת תאוצה בשנים האחרונות וסביבה מתפתחת תיירות יין, תיירות חקלאית, בתי ספר ליין, סיורי יקבים וכרמים, מרכזי מבקרים מפותחים, וחשוב מכל מגוון רחב של דמויות מרתקות שלמעשה יוצרות את ענף היין בגליל.

המשרד לפיתוח הנגב והגליל, הרשות לפיתוח הגליל, משרד התיירות, הרשות לפיתוח כלכלי במגזרי מיעוטים משרד רה"מ, עמותות התיירות האזוריות, מועצת גפן היין, קק"ל, הרשויות המקומיות, היקבים ותיירני הגליל, הגולן והעמקים חברו יחדיו למיסוד אירוע שנתי סביב נושא תיירות היין המתפתחת והמשגשגת בצפון.

אודות הפסטיבל והאירועים : www.wine.galil.gov.il

רשימת אירועי הפסטיבל: http://wine.galil.gov.il/?p=3500

 

מודעות פרסומת

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.