מגוון מוצרים של סוגת לחג השבועות ומתכונים

אין ספק שאנחנו הישראלים אוהבים לאפות.

חג השבועות הוא זמן מצוין להפגין את אהבתינו ללישה, התפחה, קריצה, גלגול, קליעה, מילוי ואפיה ולעשות כבוד לתוצרת האדמה של חג הקציר.

לקראת חג השבועות, חברת סוגת מציידת אותנו במגוון של מוצרים מיועדים לאפיה וגם מתכונים שיעשו לכם חג שמח וטעים במיוחד.

קמח תופח – קמח לבן בהיר אשר מוסיפים לו אבקת אפיה.

אבקת האפייה מורכבת משני רכיבים: מלח בסיסי ומלח חומצי, אשר בסביבה רטובה ובחום מקיימים ריאקציה. ריאקציה זו משחררת גז המשמש להתפחת הבצק.

התאמת נתוני הקמח וסוג חומרי ההתפחה ייצרו מוצרי אפיה אחידים בתכונותיהם.

הנמכר במחיר ממוצע לצרכן 7.90 ש"ח לקילו.

מאפי יוגורט וגבינת קשקבל

אדיבות השף ארז קומרובסקי ל-'סוגת'


רשימת מרכיבים:

לבצק:

  • 3-4 כוסות קמח לחם "סוגת"
  • 3/4 כפית אבקת אפייה
  • 20 גרם שמרים טריים
  • 3/4 כפית מלח
  • 3/4 1 כוסות יוגורט כבשים

למילוי:

  • 200 גר' גבינת קשקבל כבשים מיושנת, מגורדת דק
  • 1 כוס בצל ירוק קצוץ דק

 

אופן הכנה

1. מחממים מראש תנור אפיה לחום של 250 מעלות, לפחות שעה מראש.

2. לתוך קערת המיקסר מכניסים את כל חומרי הבצק, תחילה את החומרים היבשים: 3 כוסות קמח, השמרים, המלח ואבקת האפייה ולאחר מכן את היוגורט. מערבלים ומוסיפים קמח לפי הצורך תוך כדי ערבול. מתחילים במהירות נמוכה ועוברים למהירות גבוהה, עד ליצירת בצק אלסטי. מכסים את הקערה בניילון ומשאירים את הבצק להתפחה למשך שעה.

3. מחלקים את הבצק ל-8 כדורים ומתפיחים עוד כחצי שעה.

4. מרדדים כל כדור בצק לעיגול בקוטר 15-20 ס"מ.

5. מכינים את המילוי וממלאים: מערבבים את הגבינה והבצל ירוק. מוסיפים מעט מלח אם צריך. מניחים כף גדושה מהמילוי במרכז כל עיגול בצק ומקפלים לחצי עיגול, כך שהבצק מכסה את המילוי. מרדדים דק בעזרת כך היד. מפזרים מעל עוד גבינת קשקבל כבשים.

6. מניחים את הבצק הממולא בתבנית מרופדת בנייר אפייה ואופים כ-20 דקות, עד שהבצק מזהיב.

סוכרלוז אותו משיקה סוגת בשיתוף עם כוהנת הגדולה של המתוקים בישראל  – קרין גורן.

בתמונה קארין גורן עם מנכ"ל סוגת ג'יל גמון

סוכרלוז הוא הממתיק המשמש כתחליף סוכר ומיועד לבישול, אפיה והקצפה. הסוכלרוז מאפשר לאלו שאינם יכולים לאכול מוצרים המכילים סוכר, כגון חולי סכרת, להנות מעוגות, קינוחים ומאפים שונים, באותה מידה וללא הבדל בטעם. אפיה עם סוכרלוז גם מפחיתה את הערך הקלורי. הסוכרלוז עמיד בחום וניתן להשתמש בו בכל בישול, אפייה וטיגון.

כמו כן, אפיה עם סוכרלוז גם מפחיתה את הערך הקלורי.

 

באחד האירועים, קארין הצליחה להתמודד בכבוד עם משימת החלפת הסוכר בסוכרלוז וטעמנו מגוון קינוחים טעמים מעשה ידיה (בהם לא הורגש סוכרלוז כלל).

 

עוגת שוקולד עם חלווה (עם סוכלרוז)

 

עוגת שוקולד עם חלווה (עם סוכר)

גם בקרמבו עם שוקולד לבן ושוקולד חלב וברולדת שוקולד לא היה מורגש סוכלרוז:

הסוכרלוז עמיד בחום וניתן להשתמש בו בכל בישול, אפייה וטיגון. מטרת החברה היא להביא לתודעת הצרכנים, כי ניתן ליהנות מעוגות וקינוחים באותה מידה ולא להרגיש הבדל בטעם. אפיה עם סוכרלוז גם מפחיתה את הערך הקלורי.

הסוכרלוז נמכר בצנצנת פלסטיק 100 גר' במחיר 21.99 ש"ח.

רולדה שוקולד וקרם וניל לייט ללא תוספת סוכר


באדיבות קרין גורן ל'סוגת'

המשיקה את סדרת הסוכרלוז

 

באמת שאי אפשר לבקש יותר: עוגה דלת שומן וקלוריות, ללא תוספת סוכר, שנראית ומרגישה כמו קינוח מושחת. וכן, זו לא טעות- בעוגה אין טיפת קמח, מה שאומר שהיא מתאימה גם לפסח ולאנשים שרגישים לגלוטן.

 

רולדה אחת 8 מנות (צריך תבנית מלבנית 33X27 ס"מ)

 

לעוגה:

3 ביצים

1/3 כוס אבקת סוכרלוז "סוגת"

2 כפות תחליף דבש או סילאן טבעי ללא תוספת סוכר

2 כפות קקאו מנופה

 

ל"איבוק"נייר האפייה:

מעט קקאו

לקרם:

200 גרם גבינת שמנת לייט 5% שומן

1 מעדן וניל דיאט 0% שומן ללא סוכר

2 כפות אבקת סוכרלוז "סוגת"

 

  1. במיקסר מקציפים ביצים, אבקת סוכרלוז "סוגת" ותחליף דבש במהירות גבוהה 10 דקות, לתערובת בהירה ותפוחה מאוד במרקם של מוס. מנמיכים את מהירות המיקסר, מוסיפים קקאו ומקציפים לאט לאיחוד.
  2. מרפדים תבנית מלבנית בנייר אפייה, משמנים ומפזרים עליו קקאו. משטחים את התערובת בתבנית ואופים ב-170 מעלות כ-15 דקות, עד שהעוגה ספוגית למגע.
  3. מפרידים בסכין את העוגה מדפנות התבנית. מכינים נייר אפייה חדש עם מעט קקאו והופכים את העוגה עליו. מפרידים את נייר האפייה המקורי ומניחים בצד לצינון.
  4. בינתיים טורפים גבינה עם מעדן ואבקת סוכרלוז "סוגת" לקרם אחיד ללא גושים. מורחים על העוגה ומגלגלים לרולדה. שומרים במקרר עד ההגשה.

סוד מתוק:

אם רוצים לגוון במלית, אפשר להחליף את מעדן הווניל במעדן בכל בטעם אחר, ובלבד שהוא יהיה ללא תוספת סוכר.

עוגת ריבת חלב ושוקולד לבן ללא תוספת סוכר

באדיבות קרין גורן ל'סוגת'

המשיקה את סדרת הסוכרלוז

 

עוגה רכה, מתוקה ונימוחה, עם ריבת חלב ושוקולד לבן ללא תוספת סוכר. את שניהם אפשר להשיג בעיקר בחנויות טבע גדולות (ולא בכל סופר…), אבל תאמינו לי ששווה להתאמץ.

2 תבניות אינגליש קייק

לעוגה:

2/3 כוס שמנת מתוקה (160 מ"ל)

1/3 כוס חלב (80 מ"ל)

1 כוס אבקת סוכרלוז "סוגת"

2 ביצים

1/2 כוס שמן (120 מ"ל)

1/2 כוס ריבת חלב ללא תוספת סוכר

2 כוסות קמח תופח (280 גרם)

1/4 כפית מלח

100 גרם שוקולד לבן ללא תוספת סוכר, קצוץ גס

 

לציפוי שוקולד לבן וריבת חלב:

1/4 כוס שמנת מתוקה (60 מ"ל)

150 גרם שוקולד לבן ללא תוספת סוכר

1/3 כוס ריבת חלב ללא תוספת סוכר

 

לקישוט:

מעט שוקולד לבן ללא תוספת סוכר, מומס

 

מכינים את העוגה ואופים:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בקערה גדולה טורפים שמנת מתוקה, חלב, אבקת סוכרלוז "סוגת", ביצים, שמן וריבת חלב (אם ריבת החלב נוקשה מחממים אותה קודם כמה שניות במיקרוגל, לריכוך).
  3. מוסיפים קמח תופח ומלח וטורפים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מערבבים פנימה שברי שוקולד לבן.
  4. מוזגים את התערובת לתבנית משומנת ואופים כ-30 דקות, עד שהעוגות שחומות וספוגיות למגע, וקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש. מצננים מעט ובינתיים מכינים את הציפוי.

מכינים את הציפוי, מצפים ומקשטים:

  1. בסיר קטן מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים על השוקולד הלבן ומערבבים עד שהוא נמס. מוסיפים ריבת חלב ומערבבים עד שהיא נמסה והרוטב אחיד. מצננים לטמפ' החדר (הציפוי יסמיך במהלך הקירור).
  2. מחלצים את העוגות הפושרות מהתבניות והופכים על צלחות הגשה (לפני הציפוי מומלץ לרפד את הצלחת בפסי נייר אפייה, כדי להגן מהטפטופים- ולשלוף את הנייר אחרי שהציפוי מתייצב).
  3. מוזגים את הציפוי על העוגות (הכי יפה למזוג אותו רק מלמעלה ולתת לו לזלוג לצדדים).
  4. מקשטים בשוקולד לבן: שמים את השוקולד המומס בשקית זילוף קטנה (או שקית סנדביצ'ים עבה שגוזרים לה את השפיץ). מזלפים פסים דקים על כל עוגה (תנועות מהירות הלוך ושוב, תוך כדי לחיצה קלה על שקית הזילוף). מניחים לציפוי להתייצב מעט לפני שפורסים ומגישים. שומרים במקרר ומגישים בטמפ' החדר (או מחוממת כמה שניות במיקרוגל).

סוד מתוק

שימו לב שהעוגות מתקבלות לא גבוהות במיוחד בגרסה ללא תוספת סוכר. אם מעדיפים, אפשר להכין עוגה אחת גבוהה ועוד 4-3 מאפינס מיתרת התערובת.

בצק סוכר המתאים לקישוטי עוגות אשר עלה למדפים לאחר עבודת מחקר ופיתוח שערכה סוגת בשיתוף עם חברת גילרו.

מצ"ב מתכונים של שפים מובילים עם מוצרים של סוגת במיוחד ברוח חג שבועות:

בצק סוכר משמש לציפוי, פיסול ויצירת קישוטים אכילים, כתחליף איכותי למרציפן או פונדאנט. לציפוי עוגות, עוגות יום הולדת, לקישוט קאפקייקס ופיסול דמויות שילהיבו את הילדים, שגם מוזמנים להשתתף בהכנה.

ניתן לרכוש בצק סוכר באריזות של 400 גרם במחיר 19.90 ש"ח.

 

 

מודעות פרסומת

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.