מתכונים שווים לשבועות

הילדים שלי מאוד אוהבים מוצרי חלב ולכן, התפריט של ארוחות שלהם מבוסס בעיקר עם מוצרי חלב. כאחת שמבשלת ארוחות חמות לילדה ולא ג'אנק, אני מקפידה לגוון במנות אותן אני מכינה, לכן שמחתי להיות מוזמנת לסדנת בישול עם מוצרי חלב לקראת השבועות אותה ארגנו לידרס.

הסדנא העבירה בלוגרית אוכל אינס שילת ינאי מהבלוג "תיק אוכל". אינס, אשר הגיע אלינו מצפון, מבשלת מגיל 4 ומתמחה בעיקר באוכל איטלקי ומאכלים "נגישים" לילדים עם צרכים מיוחדים.

אינס טוענת שאוכל אמור להיות טעים, נוח לאכילה וכמובן בריא.

התחלנו מהכנת "שבלול גבינה אפוי" עם מילוי שכלל גבינה עם פילפלים קולים וחצילים. הילדים שלי לא היו אוכלים מילוי מסוג זה והייתי מחליפה אותו בגבינה בלי תוספות או גבינה לבנה עם גבינה צהובה מגורדת.

להלן המתכון המקורי:

מרכיבים:

1 כוס חלב

קילו קמח

5.2 כפות שמרים יבשים

כפית מלח

2 כפות שמן זית

1.2 כוסות מים פושרים

למלית הגבינה:

1 חבילה של גבינה לבנה 522 גרם

1 חבילה של גבינה למילוי דלת שומן ) טוב טעם, כנען וכו'(

5 חצילים קלויים קלופים / קישואם מגוררים / גמבה / כל ירק שהילדים אוהבים

3 שיני שום כתושות

3 כפות עלי בזיליקום קצוצים

מעט פלפל שחור ומלח

לציפוי: ביצה טרופה עם כף מים

ההכנה:

לשים יחד את חומרי הבצק, משאירים להתפחה, מחלקים לכדורים בגודל של קלמנטינה.

כל כדור מרדדים לעלה.

מורחים על כל שורה מלית גבינה אחרת לאחר מכן נוצרת כרוכית אותה מגלגלים לשבלול.

מכינים מאפה בצורת שבלול

מניחים על תבנית מרופדת מצפים בביצה ואופים בחום של 182-522 מעלות

מברישים בחלבון ביצה

מכסים במגבת לאחר האפייה.

טיפ של אינס להכנת בצק שמרים: לנוץ שלושה גפרורים עם ראשים כלפי מעלה בבצק – נוכחות הגפרורים עוזרת כנראה לבצק לתפוח.

מנה בריאותית להורים: סלט גבינות ברוטב יוגורט, טחינה וסילאן

מרכיבים:

לרוטב:

1 מיכל קטן של יוגורט טבעי

5 כפות טחינה

כפית סילאן

לסלט:

 122 גרם גבינה צפתית או בולגרית מגוררת דק

3 בטטות ו3 גזרים פרוסים דק בעזרת קולפן אותם אופים בתנור בחום של 522 מעלות עד

שהן משחימות.

7 עלי חסה גדולים

1 כוס של רצועות דקות של כרוב

 חצי כוס נבטים- אופציה לגיוון לא חובה

5 תפוחי עץ או אגסים חתוכים לרצועות דקות.

ההכנה:

מערבבים את הירקות עם הגבינה המגוררת, מגישים על צלחת מוארכת ומפזרים מעל את

רוטב היוגורט והגרעינים.

אחרי שטעמנו מנות ראשונות, עברנו להכנת מנות עיקריות , גם הן עם מוצרי חלב.

טורטליני במילוי גבינות על מצע של יוגורט וקרם עגבניות טרי (אינס הגדירה את המנה כמתאימה לילדים, אני הייתי ממליצה אותה למבוגרים יותר:)

מרכיבים:

לבצק הפסטה

3 כוסות קמח

1 כף שמן זית

כפית שטוחה מלח

3 ביצים

כף זעתר

הכנת הבצק:

על כל 122 גרם קמח, כפית שמן זית, חצי כפית מלח וביצה. לבסוף, מוסיפים את הזעתר.

למלית הגבינות:

 1 כוס גבינה גבינה למילוי דלת שומן ) טוב טעם, כנען וכו(

1 בצל קצוץ

עלי מנגולד, קצוצים ומאודים עם מעט מלח ופלפל בכמות של כוס לאחר האידוי.

לרוטב למשפחה של 4 נפשות:

3 מיכלי יוגורט קטנים

חצי כוס עירית/בזיליקום

4 שיני שום

4 עגבניות מרוסקות במעבד מזון

ההכנה:

הכנת הפסטה:

מערבבים את חומרי הבצק, מחלקים לארבעה חלקים ומעבירים כל חלק כמה פעמים

במכונת פסטה עד שהוא מגיע לעובי דק ) במכונה זה באזור מספר 3-2

חותכים את הבצק לריבועים של 2X2 ס"מ מניחים כפית מהמלית במרכז

מקפלים לשנים ומחברים את 5 קצוות המשולש שיצא יחד.

מניחים בסיר עם מים רותחים וכף מלח ומבשלים עד שהם צפים, אח"כ מסננים.

הכנת רוטב שני הצבעים: טוחנים יוגורט עם 5 שיני שום ועירית\ בזיליקום טחון, בתוכו עיגול

קטן של רוטב עגבניות טרי העשוי מ- 4 עגבניות מרוסקות עם 5 שיני שום ובזיליקום,

מגישים עם שלושה טורטליני במרכז.

פסטה גלילית עם גבינה בולגרית ומנגולד

מרכיבים:

1 חבילה של פסטה בצורה שאוהבים או פסטה ביתית )ראה מתכון טורטליני(

את הפסטה הקנויה מבשלים לפי הוראות יצרן או אם מכינים בבית מרתיחים במים עם

מלח כ- 7 דקות

לרוטב/לתיבול:

חצי כוס חלב

22 גרם חמאה

122 גרם גבינה בולגרית

1 חבילה של עלי מנגולד חתוכים גס מאוד – רק העלים הירוקים

4 עגבניות חתוכות לרבעים צלויות עשר דקות בגריל התנור עם מעט שמן זית.

שמן זית

מלח ופלפל

5 שיני שום פרוסות דק

4 כפות שקדים פרוסים או גרעינים קלויים

נענע טרייה בכמות של 35 כפות עלים ללא גבעולים לכל צלחת סועד

ההכנה:

מרתיחים את הפסטה ומסננים, מקפיצים את חומרי הרוטב יחד )מתחילים עם החמאה,

שמן הזית והעגבניות, מוסיפים את השום, המנגולד ולאחר מכן את החלב המלח והפלפל(,

להגשה: מגישים עם גבינה מעל – קשה או בולגרית דלת קלוריות, מעט שקדים פרוסים או

מאחדים בהקפצה את 5 החומרים יחד.

גרעינים קלויים ונענע טרייה.

קינחנו בבלינצ'ס גבינה ושמנת חמוצה (ניתן להגיש לצד תפוחים מקורמלים)

מרכיבים:

לבלינצ'ס:

5.2 כוסות חלב

5 כוסות מים

5 כוסות קמח

1/5 כפית מלח

4 ביצים

למלית:

522 גרם גבינה לבנה

552 מ"ל שמנת חמוצה

חצי חבילה של אינסטנט פודינג

6 תפוחים חתוכים לקוביות

1 כף אבקת סוכר

לתפוחים:

22 גרם חמאה

כפית קינמון

1 כף סוכר

ההכנה:

בלינצ'ס:

מערבבים יחד את כל המרכיבים בקערה, מחממים מחבת טפלון שטוחה משמנים מעט

ויוצקים חצי מצקת מהבלילה, מפזרים לגודל המחבת ע"י נענוע של המחבת כ- 5 דקות,

ומסירים מהאש, עורמים בצלחת בערימה.

בלינצ'ס כקעריות

הכנת הבלינצ'ס:

יוצקים כחצי מצקת מהבלילה למחבת החמה, תוך כדי פיזור שווה של הבלילה- מדובר

כשהדפנות מתחילות להזהיב ולהתרומם, והחלק העליון מקבל קרום, מסירים את

הבלינצ'ס מהמחבת- לא הופכים לצד שני כי הבלינצ'ס נכנס לאפייה ואנחנו רוצים אותו

מניחים בלינצ'ס על כל תבנית ובעזרת כף יוצרים שקע, ממלאים כל תבנית במלית.

בבלינצ'סים קטנים שייכנסו לתבניות קטנות.

גמיש., חוזרים על הפעולה עם שאר הבלילה.

אפייה: 182-522 מעלות, 52-32 דקות בערך.

מערבבים יחד את כל הרכיבים.

תפוחים מקורמלים:

מלית:

 

על מחבת רחבה ממיסים את החמאה עם כף הסוכר והקינמון, מוסיפים את התפוחים

ממלאים כף מלית גבינה בכל בלינצ'ס, מגלגלים, מניחים בתבנית משומנת מעט אופים כ-

ומקפיצים כמה דקות עד שהם מתרככים.

7 דקות ומגישים עם כף מלית תפוחים מעל.

 

מלאבי מרענן לימי הקיץ החמים

מרכיבים:

3.2 כוסות חלב

1/5 כוס קורנפלור

5.2 כוסות מים

3 טיפות מי ורדים

1 כוס סוכר

סירופ/ויטמינצ'יק

קוקוס קלוי

ההכנה:

מרתיחים את החלב עם 1.2 כוסות מים , מי ורדים וסוכר, מערבבים בנפרד את הקורנפלור

עם יתרת המים ומוסיפים לסיר, מערבבים היטב כל הזמן עד שמסמיך, מסירים מהאש,

מעבירים לכוסיות ומקררים, מגישים עם סירופ\ ויטמיצ'יק וקוקוס קלוי.

שלגוני יוגוקט ופירות

שלגונים בריאים שיכולים לשמש או כחטיף לקיץ או כארוחת ארבע מכיוון שהם מכילים

יוגורט, סירופ תמרים ופירות, נוסחה מנצחת ל"אוכל מזין שילדים אוהבים"

מצרכים:

5 מיכלי יוגורט קטנים

 5 כפות סילאן

פירות טריים )לפי הטעם( חתוכים לקוביות ומוקפאים – בכמות של כוס

כוסיות פלסטית חד-פעמיות – קטנות מאוד

ניילון נצמד ומקלות ארטיק

ההכנה:

מכניסים לבלנדר יוגורט, סילאן ופירות טריים קפואים וחתוכים לקוביות, וטוחנים יחד עם

היוגורט והדבש. מחלקים לכוסיות קטנות עוטפים בניילון נצמד ונועצים במרכז מקל ארטיק

שניתן לקנות בכל חנות יצירה.

תזונה מאוזנת היא המפתח לגדילה והתפתחות תקינה בילדים, וחשוב לספק את כל אבות המזון בתזונת הילדים.החדשות הטובות הן, במוצרי חלב יש נבחרת מנצחת של רכיבים תזונתיים: חלבון מלא, ויטמין B12, A מגנזיום, אבץ וסידן. מוצרי החלב מעשירים את התזונה שלהם בשלל רכיבים חשובים, ומאפשרים לנו להעשיר בקלות את התזונה היומית של ילדינו בזכות מגוון רחב של מאכלים ומתכונים שאותם ילדים אוהבים!

במהלך הסדנא הסבירה לנו, שרית עטיה, דיאטנית קלינית במועצת החלב על יתרונות החלב ומוצריו.

חלב ומוצריו תופסים מקום מכובד בפירמידת המזון:

המלצות לצריכת חלב ומוצרי חלב לפעוטות ולילדים :
גיל המלצות לצריכת חלב ומוצרי חלב
9 חודשים ניתן להוסיף לתפריט: מוצרי חלב ניגר )יוגורט, לבן( וגבינות חלב בכמות קטנה כחלק ממאכלים מורכבים )פשטידות, לביבות, מרקים, רטבים)
12 חודשים ניתן להוסיף חלב פרה 3% מפוסטר לשתייה
2-3 שנים 2 מנות של מוצרי חלב דלי שומן ביום לפחות
4-8 שנים 2.5 מנות של מוצרי חלב דלי שומן ביום לפחות
9 שנים ומעלה 3 מנות של מוצרי חלב דלי שומן ביום לפחות

מודעות פרסומת

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.