שנה חדשה אורך חיים חדש באדיבות הולמס פלייס

כמו רוב הנשים בגיל העמידה (אלה שעברו 40:), אני עסוקה יותר ויותר בתופעת ההשמנה שקשורה לתהליך חילוף החומרים איטי יותר. לרוב,אני לא סופרת קלוריות ומשתדלת, ללא הצלחה בינתיים, לא להכניס קלוריות מיותרות לגוף…

מתברר, אם מורידים פרוסת לחם משתיים לאחת, או מורידים בגודל העוגה, אפשר "לחסוך" די הרבה קלוריות ובשילוב פעילות גופנית להגיע להישגים.

שנה חדשה היא הזדמנות מצויינת לערוך חשבון נפש ולהחליט החלטות חדשות שיהפכו את השנה הבאה לטובה יותר מהקודמת. אנו מתכננים לשתות הרבה ולאכול ארוחות מסודרות במהלך היום, להתחיל סוף סוף להתעמל, להפחית בכמות השומן ולאכול פחות כדי לרדת במשקל.

רונית טואף, דיאטנית קלינית ומנהלת תחום תזונה והרזיה ברשת הולמס פלייס, מנדבת טיפים והמלצות איך לתרגם את היעדים לעשיה אמיתית.

ההבדל העיקרי בין מי שרוצה לעשות שינוי למי שבאמת עושה שינוי הוא פשוט: העשייה. רק אם נגדיר לעצמנו מטרות ברורות, נוכל לתרגם אותן לעשייה אמתית. כך, במקום להחליט לשתות הרבה, נגדיר לעצמנו מספר מסוים של כוסות ביום. במקום להחליט שנאכל מסודר, נקבע מספר ארוחות ביום בשעות מוגדרות היטב, ובמקום להתחיל להתעמל נקבע לעצמנו מספר מוגדר של דקות לפעילות אירובית בשבוע.

היעדים הכמותיים יאפשרו לנו לבקר את עצמנו באמת, ולראות עד כמה אנחנו מצליחים לעמוד בתכנון המקורי.

אימון תזונתי, המתבסס על העלאת המודעות, העברת ידע, מתן משימות ובקרה אישית עוזר לרבים לא לעלות במשקל ואף לרדת במשקל בתקופות של ימים "מיוחדים". אחד הכלים העיקריים צוות הדיאטניות בהולמס פלייס משתמש הוא מתן כלים  "לבחירה הטובה ביותר"  נעשה דרך העלאת המודעות לתרומה הקלורית של בחירת המזונות, עד כמה יש לבחירת המזון (סוג וכמות) השפעה משמעותית על סך הקלוריות היומיות של כל אחד ואחד, הלקוחות נחשפים לחיסכון הקלורי המשמעותי כאשר הם מקטינים כמויות מזון, מעדיפים להימנע ממזונות על בסיס שמן ומיונז ונמנעים ממשקאות ממותקים.

איו מזון שמותר לאכול ללא הגבלה או מזון שאסור לאכול – לא מחפשים מזון דיאטטי ולכן אין סיבה לדחות את תהליך השמירה אחרי החגים. להפך כותבים את כל המאכילים המיוחדים המוגשים בחג ויחד מנסים לתכנן מה תהיה הבחירה הטובה ביותר עבור כל אחד.

דוגמא :

אפשר כך

ואפשר גם אחרת….

2 פרוסות חלה

תפוח שלם בדבש

2 כפות שקדי מרק (תוספת למרק )

מנת דג + פרוסת בקר

מנת כבד קצוץ

מבחר סלטים עם מיונז, חומוס, טחינה,

פרוסת עוגה "משובחת"

160 קק"ל

100 קק"ל

200 קק"ל

400 קק"ל

250 קק"ל

210 קק"ל

300 קק"ל

פרוסת חלה

2 פלחי תפוח בדבש

כפית שקדי מרק _תוספת למרק)

מנת דג או עוף/בקר

כף כבד קצוץ

סלט ירקות + רוטב שמן

1/2 פרוסת עוגה "משובחת"

80 קק"ל

40 קק"ל

50 קק"ל

150 קק"ל

200 קק"ל

50 קק"ל

100 קק"ל

250 קק"ל

סך  קלוריות כ – 1620 קק"ל

סך קלוריות כ – 890 קק"ל

"חיסכון קלורי" מתבטא בפער בסך כ 730 קק"ל. ועדיין לא החשבנו את כל הארוחה: ייו, שתיה, תוספת למנה עיקרית,מבחר קינוחים…………….

צוות הדיאטנים הקליניים ברשת עבר הכשרות מקצועיות בתחום השינוי ההתנהגותי, ויכול לסייע לכל אחד לקבוע את המטרות הנכונות לו, ולעמוד בהן.

מה חדש במחקר?

לקראת השנה החדשה מצ"ב כמה תקצירים נבחרים של מחקרים שנערכו בתחום התזונה.

  • אימון ממושך עלול להוביל למחסור במינרלים, ובהם אשלגן, נתרן, סידן ומגנזיום. המחסור מתבטא בכאבי שרירים ובפגיעה ביכולת האימון. חשוב להחזיר את המינרלים החיוניים לאחר האימון.
  • תפריט עשיר במלח מוביל לעלייה של עד 5% בנפח המים שבגוף, או עד 3.5 ק"ג לאדם השוקל 70 ק"ג. לכן, כדאי להפחית בכמות המלח.
  • התמדה בשלושה אימוני כוח מדי שבוע יכולה לשמר משקל של כ-3 ק"ג שריר, ומעלה את חילוף החומרים בכ-50 קק"ל ביום.
  • צריכת מוצרי חלב דל שומן מורידה את לחץ הדם הסיסטולי, אך אינה מורידה את לחץ הדם הדיאסטולי.
  • ישנו קשר הפוך בין עלייה במשקל לבין שעות שינה: שעות שינה פחותות מובילות לירידה ברמות הורמון הלפטין שקשור לתחושת השובע, ולעלייה ברמות ההורמון גרלין, שמוביל לתחושת רעב.
מודעות פרסומת

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.