סופגניות אפויות קלות להכנה

מצ"ב מתכון לסופגניות אפויות פשוטות שניתן להכין בקלי קלות בבית. פעילות מגניבה ומגבשת עם ילדים בימי החורף הקרים.

3 כוסות מים או חלב פושרים

1 קילוגרם קמח שמרים של אסם

2 ביצים

1 אבקת אפיה

1 סוכר וניל

1 כוס סוכר

3 כפות שמן

אבקת סוכר לקישוט

ריבת תות שדה

מערבבים בקערה 2 ביצים עם סוכר ואבקת אפיה.

מוסיפים בהדרגה קמח ומים/חלב פושרים.

לשים עד לקבלת בצק רך, טיפלה דביק.

נותנים לבצק להכפיל את נפחו מס` שעות.

מכינים (אפשר עם ילדים) כדורים קטנים ומניחים על נייר אפיה משומן.

כך נראים הכדורים אותם הכינו ילדים, אבל לא לדאוג -יוצאים טעימים!

טיפ לטיפול בבצק דביק:

ממלאים קערה או צלחת במים וטובלים ידיים לפני טיפול בבצק.

מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים סופגניות  כ15-20 דקות (תלוי בתנור) על לקבלת צבע זהוב מלמעלה. חשוב לא לייבש יותר מידי!

בעזרת מזרק מיוחד מזליפים סירופ שוקולד בתוך הסופגניות וסירופ מייפל של שופרסל מעל.

אפשר להכין ציפוי שוקולד, מייפל או לפזר אבקת סוכר.

הסופגניות יוצאות פריכות וטעימות!

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

4 תגובות על סופגניות אפויות קלות להכנה

  1. לימור הגיב:

    שלום, מה גודל הסופגניות וכמה סופגניות יוצאות? תודה

    אהבתי

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.