עוגת שמרים מנצחת, קינוח גבינה ועוגת פיקניק

אתחיל מוידוי שלמרות שמטבח שלי מלא בכלים מתקדמים, אני עדיין עובדת בשיטה של סבתות בכל מה שקשור ללישה, ערבוב, הקצפה..לדעתי האוכל שמגיע דרך ידיים הוא בא עם נשמה..אבל..

כאשר הוזמנתי לסדנת אפיה לזוכות תחרות מיקסר "MUM" של בוש עם אלוף הקונדיטוריה מיקי שמו, וראיתי איזה פלאים בבצק או בקצפת יכול מיקסר לעשות (בעוגות שמרים מרגישים ממש את ההבדל בבצק ובמרקם של העוגה), שיניתי את דעתי…

בסדנא שילב מיקי את הדגמים החדשים בסדרת המיקסרים המובילה והאיכותית-  MUM 5- סדרת מקסרים משולבים ומקצועיים לבית, עוצמתיים במיוחד ושקטים להפליא.

קונדיטור הידוע מיקי שמו הדגים כיצד ניתן בעזרת המיקסרים החדשים של בוש, להכין בהצלחה ארבעה קינוחים מיוחדים ומנצחים.

מתברר שאמא של מיקי שעבדה כמוני בשיטה הישנה, רכשה לפני כחודש מיקסר של בוש ועבודה במטבח הפכה אצלה לקלה ומועילה יותר..

התחלנו ממשקה שוקולד חם קל להכנה וטעים בטירוף.

ליטר חלב, 300 גר' שוקולד מריר, 150 גר' שוקולד חלב, מקל וניל, 1/2 כפית מחוקה של קינמון.

מרתיחים את כל החומרים (למעט שוקולדים), מסירים מהאש, מקריים, מוסיפים שוקולדים ומערבבים עד לאחידות.מחממים לטפרטורת ההגשה ומעבירים אותו לכוסות קטנות (מומלץ זכוכית).

קינוח מקצפת ותותים

מדובר בקינוח קר, קליל להכנה ויפייפה אותו מכינים עם פירות העונה אותו ניתן להכין כעוגה (מוסיפים ג'לטין או עוד טיפה אינסטנט פודינג למתכון).

חותכים תותים לפרוסות בעובי כ1/2 ס"מ ומניחים בכוסות קטנות (ניתן לרכוש כוסות פלסטיק חד פעמיות) מומלץ במספרים אי-זוגיים.

מקציפים במיקסר 300 גר' שמנת מתוקה 38-42% (קרה על מנת לקבל נפח גדול יותר) + 50 גר' חלב עם כף של אינסטנט פודינג וניל עד לקבלת קצף אחיד.

 

בקערה נוספת מקציפים 250 גר' גבינה רכה עם 80 גר' (1/3 כוס סוכר). עם מרית מוסיפים תערובת שמנת לגבינות מ"הקל אל הכבד" ומערבבים עד לקבלת המרקם האחיד.

בתמונה מיקי מחמיא לי על המרקם של מוס גבינה. ניתן להוסיף כפית משקה אספרסו (100 מ"ל של המשקה).

חותכים קצה של שק זילוף (ניתן להשתמש בשקית של סנדוויצ'ים) ומזלפים את המוס לכוסות.

מניחים לשעתיים במקרר.

מלמעלה מפזרים שברי עוגיות אותן מכינים לפי המתכון 70 גר' (1/2 כוס) קמח (במקום קמח אפשר 20 גר' אבקת שקדים), 50 גר' סוכר, 50 גר' חמאה. מערבבים הכל במיקסר  2-3 דקות ואופים בתנור שחומם מראש ל160 מעלות כ12-15 דקות.

והקינוח מוכן!

מתכון לעוגת שמרים מנצחת אשר בעזרת מיקסר של בוש מקבלים מרקם מיוחד של הבצק.

הרעיון המרכזי הוא לקבל בצק במרקם הנכון (לכן צריכים ללוש את החומרים לבצק במיקסר כ-12 דקות).

770 גר'  (5.5 כוסות) קמח

150 גר' סוכר 3/4 כוס

35 גר' שמרים טריים (3/4 שקית של שמרית) עם 35 גר' משפר אפיה  (מומלץ ב-1% מקמח להכליל 1 ק"ג קמח = 10 גר').

מעט קליפה של גרידת תפוז

כ-180 מ"ל תמצית וניל

כוס חד פעמים עם מים מהברז

לשים במיקסר במהירות איטית עד בינונית

מוסיפים ביצה XL גדולה ו175 גר' חמאה בטמפ' החדר.

לאחר 5-6 דקות של לישה בודקים את הבצק – אם הו יבש, מוסיפים עוד מים (מים ניתן להוסיך בכל שלב של התהליך. קמח ניתן להוסיף רק בהתחלה).

מוסיפים חצי כפית מלח בסוף ולשים עוד כדקה.

מתקבל כדור בצק כאשר הוא רך (עד סף דביק) וגמיש במרקמו.

מתפיחים כשעה ולאחר לישה נוספת עוד כשעה.

לאחר מכן, מרדדים את הבצק לעובי של כ0.5 ס"מ לגודל של עמוד A4.

מורחים עם קלף ממרח נוטלה או ממרח פרג (אותו גם ניתן להכין במיקסר)

מקפלים בעדינות . חותכים את הרולדה לחצי וקולעים צמות.

 

את העוגה מניחים בתבנית אפיה ואופים כ-30-45 דקות בחום של 160 מעלות.

עוגה לפיקניק אותה מיקי מכין לבתו הקטנה בת 6

לצורך הכנת העוגה משתמשים במיקסר עם וו גיטרה בו מערבבים

1/2 כוס קמח (70 גר')

200 גר' 1 כוס סוכר לבן

150 גר' חמאה מוממסת

כפית מלחכוס אבקת שקדים

מערבבים את כל המרכיבים כאשר בייצים וחמאה מוסיפים בסוף.

מעבירים את המסה הנוזלית לתבנית עגולה  (כ2/3 של התבנית)

בזמן שהעוגה נכנסת לתנור שחומם מראש ל160 מעלות ל45-50 דקות, מחממים בסיר מיץ תפוזים עם 120 גר' אבקת סוכר (2-3 כפות שלמות).

מצננים מעט ומזלים על העוגה.

קצת על המיקסרים בהם השתמשנו בסדנא

לאור ההצלחה, משיקה החברה מגוון מיקסרים בעיצוב חדש בצבעים וגוונים נוספים ומרעננים המוסיפים צבע ועניין למטבח הבית. המיקסרים יוצרו בהתאם לערכי המותג של בוש המבוססים על דיוק, אמינות וביצועים מושלמים, במינימום מאמץ ועם מיטב החידושים הטכנולוגיים.

הדגמים שבסדרה כוללים: מגוון אביזרים רחב ועשיר ההופכים את המיקסר למוצר אחד המכיל את כל מוצרי החשמל ההכרחיים במטבח : מעבד מזון, בלנדר, מסחטת מיצים, מטחנת בשר ועוד.

בין הדגמים החדשים: מיקסר MUM54I00מיקסר משולב מקצועי בצבעים של לבן וכתום – המיקסר רב עוצמה 900 ואט, הספק עבודה של 1.2 כ"ס, לחצן ייחודי להרמת זרוע, מערכת הפעלה ייחודית multi motion drive– המאפשרת קיפול בצק ומשפרת את איכות ההקצפה, קערת נירוסטה 3.9 ליטר, בורר בעל 7 מהירויות,

שלושה אביזרי לישה והקצפה:וו גיטרה/מקצף/ וו לישה, תיק לאכסון אביזרים, אחסון קל ומהיר של כבל החשמל, זרוע רב תכליתית בעלת מנגנון רחב של אביזרים, בקרת מהירות אלקטרונית, רגליות ואקום ועוד.

מודעות פרסומת

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.