ברא צמחים

יותר ויותר אנשים מתחילים להתחבר לאורך חיים בריא. תחום פיטותרפיה (רפואת צמחים) תופס תאוצה בשנים האחרונות והולך כחלק בלתי נפרד מהטיפולים הרגלים אצל רופאים מומחים.

בשנת 1997 חוזר שרון קוצר, מומחה לרפואת הצמחים מלימודים באנגליה שם למד בבית ספר המוביל לרפואת הצמחים, ומקים יחד עם שותפו בקיבוץ עין השופט את קליניקה הטיפולית באמצעות הצמחים – "ברא צמחים" ("ברא" הוא שורש המילים "בריאה" "בריאות").

המרכז ביוקנעם נפתח לפני כשנה (משנת 2006 המרכז פעל בקיבוץ הזורע) ודוגל בחזון "בריאת דרכים חדשות במסע של בריאות צמיחה והתפתחות תמידית".

את הסיור ב"ברא" התחלנו בסיור בגן הרפואי שבצמוד למרכז המבקרים.

נורית מור, נטורופטית והרבליסטית קלינית, הסבירה לנו איך  אבותינו המציאו לרפא דרך הצמחים וחלקה טיפים לשימוש בצמחי מרפא.

בהמשך,ערכנו תצפית על מפעל בו מתבצע מיצוי צמחים בשיטות שונות וטעמנו מהמיצויים בשלבי עיבוד שונים.

למדנו, כי לכל הצמח יש פרוטוקול הכנה אישי עם אחוזי מים ואלכוהול שונים עם ריכוזים ביחס של מאחד לשלוש (ריכוז לא מדולל).המיצוי מאפשר מיצוי של כל החומרים הפעילים שיש בצמח תוך כדי השרייה באלכוהול ומים.

טבע, מסורת, מדע וטכנולוגיה – אלה השלבים שעברה רפואת הצמחים. בברא צמחים משתמשים ביותר משש מאות צמחים שונים ושלוש מאות טכנולוגיות.

בחברה, עובדים מול מגדלים בכל העולם המספקים חומרי גלם איכותיים ואת המוצרים שולחים לבדיקות מחמירות למעבדה.

איציק ברדה, סמנכל השיווק ונטורופאת, עדכן אותנו במוצרים החדשים שיצאו בחברה.

אחד מה הוא 'כורכומין אפקט' – הדור החדש ופורץ הדרך של תכשירי הכורכום, בעל טכנולוגיה ייחודית המגבירה עד פי 30 (!) את ספיגת הכורכומין בגוף, בהשוואה לתכשירי כורכומין אחרים.  בעל טכנולוגיית תרכובת הכורכומין פוספוליפיד (Curcumin Phospholipid Complex – CPC) הייחודית, המגבירה את יעילות הספיגה בגוף.

כורכומין אפקט מסייע בעיקרו לטיפול בדלקות שונות בגוף האדם, בהן דלקות מפרקים, דלקות במערכת העיכול, דלקות בדרכי השתן ועוד. לצד המענה הטיפולי בדלקות, לתכשיר הכורכום יתרונות רפואיים נוספים הקשורים לתופעות פיזיות שונות ואף נחקר כבעל פעילות אנטי סרטנית מובהקת ואף מסייע בהפחתת תופעות הלוואי של טיפולים אונקולוגיים.

כורכום עשוי מצמח כורכום רכיב פעיל עם ערכים נוגי הדלקת. הבעיה היא ספיגה בברא פתחו נוסחה לספיגה טובה יותר עם פוספוליפים. בחברה "עטפו" כורכום עם פוספוליטים על מנת שאחדור אל התה בצורה מהירה יותר ויחדור ישירות לכלי דם. כורכומין אפקט מיוצר רק בברא ומגיע בטבליה מאוד קטנה אבל התוצאות הן מאוד מהירות.

מוצר נוסף הוא "משקה אלו-ורה" המשמש כפעיל אנטי דלקתי בריכוז גבוה של אלוורה. בחברה הוסיפו לפורמולה צמחים כמו קמומיל וקלנדולה אשר הופכים את הג'יל למאוד פעילים.

"משקה אלו-ורה" מצויין לטיפול במערכת האיכול, אפטות, מומלץ לגרגר ולבלוע.

את המוצרים של "ברא" ניתן  להשיג בכל בית הטבע הפרטיים ועדן טבע מרקט, ניצת דובדבן.

בסדנת בישול, אותה העביר יגאל קוטין, אחראי על פעילות ארוודה במרכז, למדנו להכין ארוחה טבעונית מלאה טעימה ומזינה.

מצ"ב מגוון מתכונים אשר חלקם הכנו בסדנא.

ממרח שעועית לימה (בובס)

מצרכים:

4 כוסות של שעועית לימה מושרים במים לפחות ל 8 שעות

3-4 שיני שום או יותר, לפי הטעם

מיץ מלימון שלם, או לפי הטעם

3-4 כפות טחינה

חופן פטרוזיליה קצוצה

1 כפית פפריקה מתוקה

1 כפית כמון

מלח, פלפל שחור לפי הטעם

אופן ההכנה

מבשלים את השעועית כ-34 ד׳ על אש בינונית עד שהיא מתרככת. מסננים את המים מהסיר, שומרים את המים וכמה מהשעועיות ומכניסים את השעועית לבלנדר.

תוך כדי טחינה מוסיפים טחינה, כמון, שום מלח ולימון.

עוצרים ומתקנים תיבול וממשיכים לטחון עד שמגיעים למרקם הרצוי.

לקישוט, וגם לטעם, שופכים מעט ממי הבישול, כמה שעועיות שלמות, פטרוזיליה, שמן זית ופפריקה.

כרוב כבוש

חומרים:

1 ראשי כרוב לבן / אדום (ראשים בינוניים) טריים ואורגניים

1.2 כפות מלח אטלנטי

הכנה הבסיס:

הסירו את ליבת הכרוב (החלק הקשה) נסו לשמור אותו שלם.

הסירו 1-4 עלים עליונים של הכרוב, נסו לשמור אותם שלמים.

קצצו את הכרוב לחתיכות קטנות במעבד מזון או בסכין.

הניחו את הכרוב הקצוץ בקערה גדולה, שפכו המלח על הכרוב והחלו ללוש בחוזקה את הכרוב. הסוד בכרוב כבוש טמון ב"עיסוי" שאתם מעניקים לכרוב. הכרוב מוכן כאשר מתחיל להגיר נוזלים.

הניחו לכרוב לשבת בקערה כשעתיים.לאחר שעתיים הוסיפו את תערובת התיבול (לא חייבים)

מלאו צנצנת זכוכית בעלת מכסה אטום לחלוטין (על הצנצנת להיות מעוקרת היטב). דחסו את כסו את הכרוב בעלי הכרוב השלמים שהורדתם בתחילת העבודה. הניחו מעליהם את ליבת

הכרוב ככל האפשר, תנו למי הכרוב לעלות מעלה ולהציף את הכרוב.

הכרוב ובעדינות אך בעוצמה סגרו את מכסה הצנצנת כך שייווצר לחץ על הכרוב.

הניחו בחוץ במקום חמים ל 4 ימים והכרוב מוכן!

מתי מוכן? כאשר צבע הכרוב משתנה לבהיר יותר. טועמים – הטעם צריך להיות טעים ועדין.

כאשר מוכן – להוריד את העלים אשר הנחנו למעלה, להוריד את שכבת העובש אשר הצטברה. מסננים!

את הכרוב לשמור במקרר, נשמר כ 4 שבועות זהירות כאשר פותחים מאחר ובפנים נבנה לחץ כתוצאה מהתסיסה.

את המים אפשר לשתות! 1/1 כוס )114 מ"ל( שלוש פעמים ביום.

אפשר להשאיר את הכרוב למשך זמן רב יותר ואז התוצאה המתקבלת חמוצה יותר.

תוספות לכרוב כבוש:

ניתן להוסיף תוספות רבות לכרוב הכבוש החל מירקות, אצות וצמחי מרפא ותבלינים.

1 ואריאציות:

כרוב כבוש חריף

1 גזר חתוך ל"גלגלים"

6 שיני שום

1 גבעולי בצל ירוק קצוצים לחתיכות גדולות

1 כפיות כורכום

1 כפית פלפל שחור גס

1.2 כפית זרעי חרדל

חופן עלי דפנה

1 פלפל אדום חריף "צ'ילי" חתוך לפרוסות

הוסיפו את כל המרכיבים הללו אל הכרוב הכבוש.

כרוב כבוש מטהר

3 גבעולי סלרי קצוצים

1 ראש שומר קצוץ

1 כף זרעי שומר foeniculum vulgaris

1 כפות אצות ים מרוסקות מסוג קומבו / קלפ .laminaria spp

1 כף זרעי סלרי apium graveolens

1 כף זרעי כוסברה coriandrum sattivum

1 כפות גרגרי ערער juniperus communis

הוסיפו את כל המרכיבים הללו אל הכרוב הכבוש.

הערות:

אפשר להשתמש במגוון של צמחים אחרים: קימל , פלפל, כמון, חזרת, עלי דפנה, עלי קארי,

אפשר להוסיף לתערובת ירקות אחרים – כרובית, סלק, גזר, לפת, שומר, צנון, קולרבי, סלרי…

נענע מיובשת, עלי סרפד, שכיזנדרה, פירות גו ג'י ועוד(

אפשר להוסיף חומץ תפוחים 1/1 כוס על ראש כרוב (מזרז את ההכנה)

שקדים מיובשים ברוטב טריאקי

מצרכים:

כוס רוטב סויה תמרי ללא גלוטן )חברת מיטוקו(

אפשר לנסות מיסו במקום רוטב סויה

כוס דבש

כמה כפות של שום

כמה כפות של פלפל צ'ילי קאיין

לערבב הכל.

שקדים מושרים:

להשרות שקדים במים לכמה שעות, לסנן

לערבב עם רוטב טריאקי

לשים במייבש מזון ל 11 שעות או בתנור על החום הנמוך ביותר (50 מעלות)

התוצאה: שקדים קלויים, ללא פגיעה בערכים התזונתיים או חימצון חומצות השומן וטעימים להפליא!

קינוח קקאו

1 תאנה יבשה/3 תאנים טריות/ 3 תמרים

1 כף צימוקים שחורים

1 כף גוג'י בריס

6 כפות שבבי קקאו/פולים

3 כפות אבקת קקאו

1 כפית תמצית וניל

קורט מלח

קורט אבקת צילי חריף

1 כוסות חלב שקדים/אורז/סויה או חופן שקדים עם 1 כוסות מים קרים

1 כף סירופ אגבה / סירופ מייפל

1 כפית מאקה

* בקיץ כדי להוסיף כמה קוביות קרח

להשרות את התאנים, תמרים, צימוקים, גוג'י, במים לשעה

להניח כל המצרכים בבלנדר לערבל הכל.

במידה ויוצא נוזלי מדי – יש להוסיף עוד שקדים או קשיו.

לחלק למנות להניח במקפיא לשעה.

סלט איטריות סובה, אצות ונבטים

מצרכים

חבילת איטריות סובה

חופן אצת ווקאמה ממושרת כחצי שעה במים

חופן אצת ארמה/ היז'יקי מושרת כחצי שעה במים

כמה צנוניות פרוסות דק

רצועות דקות של גזר

רצועות דקות של מלפפון

רצועות בצל ירוק

חצי חבילת נבטים מכל סוג שהוא )נבטי חמניה, נבטי ברוקולי, נבטי צנונית(

חופן שומשום מלא

חופן כוסברה טרייה קצוצה דק

לרוטב:

4 כפות סויה דלת נתרן

1 כפיות שמן שומשום

4 כפות מירין

כף טחינה גולמית %144 שומשום מלא

1 כפות מיץ לימון

זרעי שומשום לעיטור

אופציונאלי: מעט ג'ינג'ר טרי קצוץ, מעט שום קצוץ, גרעיני דלעת או חמנייה קלויים

הכנה:

מבשלים את האטריות, מסננים ושוטפים במי ברז. מסננים ומניחים בקערה

מערבבים בקערה את האטריות עם כל הירקות יוצקים על האטריות, מערבבים ומעבירים לצלחת הגשה

מערבבים את הרוטב בקערה קטנה מפזרים מעל שומשום וכוסברה קצוצה.

פרטים נוספים באתר: http://www.bara.co.il/

 

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.