ערב העצמה נשית במסעדת נגילה

בלב ירושלים, בשכונת אבן ישראל, השכונה היהודית הראשונה שנבנתה במתחם הנחלאות בירושלים ב-1875, ובסמוך לשוק מחנה יהודה, נמצאת מסעדת נגילה, החוגגת בימים אלה שנה להיווסדה.

עוד לפני שארחיב על התפריט, אספר שנגילה היא מקום עם אופי, אווירה וסיפור מיוחד מאחוריה, כיאה למסעדה השוכנת באחת השכונות הקסומות של ירושלים.

נגילה, שנפתחה בשנת 2014, היא מסעדה משפחתית, טבעונית-צמחונית, הקרויה על שמה של גילה פולדס, בעלת המקום, והיא כולה על טהרת הנשים- המסעדה היחידה בישראל שעובדות בה נשים בלבד.

השפית היא חנה יסמין פוריה, 29, בתה של גילה, שהתחילה את קריירת הבישול שלה מספריה של רות סירקיס.

בנוסף להיותה בשלנית מעולה היא מציירת, מאפרת, רוקדת וגם שרה, כפי שגילינו בתחילת הערב.

שמואל המתוק ליווה אותה בשירה.

פתחנו את התאבון עם מזטים (קוביות קולרבי אפוי שמן זית ובזיליקום, חומוס, סלק, חציל קלוי, קוביות עגבניה וטחיה, עגבניות שרי, שמן זית ופסטו, גרגירי חומוס, פרוסות לימון ובצל סגול, לימון כבוש), המגיעים עם לחם הבית הפריך והעשוי במקום מקמח מחיטה מלאה.

הודות לקירבה לשוק מחנה יהודה, חומרי הגלם מגיעים, איך לא, טריים ישר מהשוק.

מהמנות הראשונות טעמנו קציצות ירק אפויות – קציצות ירוקות (מנגולד, כרישה וקישוא, קמח חומוס וטחינה), בליווי יוגורט עם סומק וקציצות של גילה – קציצות כתומות (בטטה, גזר, טחינה, קמח חומוס) בליווי טחינה ירוקה.

מרק בטטה וערמונים עם נגיעות ג'ינגר ומרק כרובית עם ארטישוק ירושלמי ועלי מנגולד

קיש בלקני עם מנגולד במילוי בטטה, פטריות, גבינת חמד כרישה ובצל.

מאפה קריבי אישי מבצק קארי פריך במילוי ירקות שורש, קישוא וצנוברים. מדובר במאפה טבעוני לחלוטין מקמח מחיטה מלאה.

סלט נגילה עם חסה, רוקט, ירקות, אגוזי מלך, תפוח, אגס וגבינת פטה עשויה במקום בוינגרט הדרים.

סלט קינואה מעוטר בסומק עם בטטה, שרי, בטטה, שרי, עלי רוקט, עשבי תיבול, חמוציות, אגוזי מלך וגרעיני דלעת בוינגרט

מהמנות העיקריות טעמנו רביולי בקרם דלעת אפויה עם שמנת, ארבע גבינות תימין ודבש.

תבשיל קרם קוסקוס מלא וקארי עם חומוס מבושל, עם תפו"א עם חלב קוקוס שנתן את הטאץ', חווס,  תבשיל קרם קוקוס בקארי מבושל עם תפו"א, חומוס, שעועית ירוקה, כרובית וברוקולי.

המבורגר טבעוני עם עדשים, שעועית ואגוזי מלך, מוגש בלחמניה ביתית מקמח מלא

מוסקת הבית הטבעונית עם חציל במילוי קציצת עדשים, טופו ואגוזי מלך מוגשת על אורז מלא

קינחנו בעוגת שוקולד טבעונית עם בננות אגוזי מלך ושוקולד בליווי גלידת קוקוס וגרגירי רימון

בנגילה תגלו, מעבר לאוכל הטעים, גם ערך תרבותי: ציורים של ניצול שואה בן 95 שתמונותיו מוצגות על הקירות.

גילה מחפשת כל הזמן הרצאות מעניינות ורוצה להפוך את המסעדה למקום מפגש של תרבות ובילוי. בחצר האחורית  מתקיימים בימי שישי ריקודים עם די ג'י.

מסעדת נגילה, רח משיח ברוכוף 7, ירושלים.

מודעות פרסומת

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.