לוואצה ואלכוהול – שילוב מנצח!

קפה משובח ואלכוהול איכותי תמיד הלכו יד ביד והחמיאו אחד לשני. קוקטיילים אלכוהוליים רבים נבנו סביב עולם הקפה או כאוריינטציה לעולם הקפה ותמיד מעניקים נופך יוקרתי לישיבה על הבר.

אלכוהול מביא לתחושה נעימה ושחרור מעכבות, ומאידך קפאין, המגביר את העירנות ונוגד חלק מהתסמינים הפחות נעימים הכרוכים בצריכת אלכוהול. לאלכוהול וקפאין יש אפקט משותף – העלאת רמת הדופמין  אשר מלוות בתחושה של נועם ואופוריה.

הוזמנתי לסדנת משקאות אלכוהול עם קפה אותה ארגנה חברת פאוזה מקבוצת מי עדן, החברה המובילה את שוק פתרונות הקפה לעסקים ולמגזר הפרטי בישראל, והמייבאת לישראל את מכונת הקפה LAVAZZA ומגוון רחב של מוצרים נלווים כמו: עוגיות, תה, כוסות, סוכרים ועוד.

מתברר שעם תמצית קפה ניתן להכין מגוון רחב של משקאות אלכוהוליים.

אדי ניומן, מוותיקי הברמנים הפעילים בישראל (24 שנים בתחום), הרכיב מתכונים מיוחדים עם קפה לוואצה של פאוזה בבר הוותיק נורמה ג'ין (שמה המקורי של מרלין מונרו).

להלן מספר מתכונים נבחרים:

אספרסוטיני אספסיאל:

חומרים:

45 cc וודקה וניל

30 cc ליקר קפה

60 cc תמצית אספרסו Intenso של לוואצה

גלידת קוקוס / גלידת וניל / גלידת וניל עם פקאנים

אופן ההכנה:

מקררים כוס מרטיני. מנערים בתוך שייקר ומסננים דרך גולפ לכוס המרטיני. לאחר המזיגה מוסיפים כדור גלידה גדול על הקוקטייל. לחידוד הטעמים, ניתן להוסיף סירופ תותי עץ וטימין על הגלידה.

גליאנו הוט שוט:

צילום חן גלילי

חומרים:

20 cc גליאנו

40 cc תמצית אספרסו  Crema dolceשל לוואצה

20 cc חלב מוקצף

אופן ההכנה:

מוזגים בשכבות לפי הסדר לכוס קורדיאל או שוט ומקשטים בשוקולד מגורר.

באטר הוט שוט:

צילום חן גלילי

חומרים:

20 cc באטר סקוטש

20 cc תמצית אספרסו Decaffeinato של לוואצה

20 cc חלב מוקצף

אופן ההכנה:

מוזגים בשכבות לפי הסדר לכוס קורדיאל או שוט ומקשטים בשוקולד מגורר.

אייריש קופי:

חומרים:

60 cc וויסקי אירי

100-120 cc תמצית אספרסו Delicato של לוואצה

1 כפית סוכר חום

3 כפות שמנת להקצפה

אופן ההכנה:

להקציף את השמנת. למזוג לכוס יין את הוויסקי, אחריו את הקפה ולהוסיף את הסוכר. לערבב ולהוסיף מלמעלה את השמנת המוקצפת. (במידה והשמנת יוצאת סמיכה, ניתן להוסיף דובדבן בקצה).


באותה צורה עושים גם איטליאן קופי עם סמבוקה או אמרטו, פרנג'ליקו וקמפרי, ללא החלב וללא הסוכר.

פרנג'ליקו הוט שוט:

צילום חן גלילי

חומרים:

20 cc פרנג'ליקו

20 cc תמצית אספרסו Decaffeinato של לוואצה

חלב מוקצף

אופן ההכנה:

מוזגים בשכבות לכוס קורדיאל ומוסיפים שוקולד מגורר למעלה.

קארחיו:

חומרים:

20 cc ברנדי ספרדי

קצת פחות משוט אספרסו Very B Magnifico של לוואצה

אופן ההכנה:

מוזגים את הברנדי לכוס אספרסו וסוגרים עם האספרסו. מוסיפים נגיעה של סירופ סוכר ומערבבים. ניתן להחליף את הברנדי באניס ספרדי או אייריש קרים.

 

מודעות פרסומת

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.