מגוון מתכונים עם רטבים קפואים של דורות

רוצים לשדרג מגוון מנות ולהוסיף להן טץ' מיוחד?

חברת "דורות" מהקיבוץ דורות שבדרום, המתמחה במוצרי שום ותיבול קפואים בארץ ובעולם, משיקה סדרה חדשה: רטבים קפואים לבישול ביתי  אשר ישדרגו לכם כל מנה.

הרטבים מהווים פתרון מצוין וזמין למי שרוצה ליהנות מארוחה עשירה, מזינה וטעימה אבל אין ברשותו את הזמן הדרוש לבישול ארוך, הרטבים הקפואים של "דורות" דורשים 5 דקות הכנה בלבד!

היתרון של עשבי תיבול מבית דורות שהם נקטפים, נקצצים מיד, נארזים ומוקפאים בתהליך ייחודי של הקפאה מהירה, השומר על טעמם, טריותם וערכם התזונתי לעומת מוצרי תיבול יבשים.

בסדרה ארבעה טעמים:

סצ'ואן להקפצה – מתאים למנות בסגנון אסייתי, נודלס, נתחי בקשר וירקות מוקפצים.

מתכון קליל ומהיר להכנת מוקפץ ספגטי עם ירקות:

מבשלים 300 גר' ספגטי כ-6 דקות לאחר הרתיחה

במחבת מטגנים עם 2 כפות שמן קנולה 1 בצל קצוץ + 2 גזרים חתוכים לקוביות או רצועות.מוסיפים 2 פלפלים חתוכים לרצועות דקות,1/4 כרוב קטן חתוך לרצועות דקות.

מתבלים בפלפל, מלח ו2 רצועות של דורות "סצ'ואן להקפצה" – רוטב ביתי קפוא מרכיבים טבעיים בלבד, ללא חומר משמר וללא צבע מאכל.

מוסיפים ספגטי ומקפיצים כ-5 דקות נוספות עד שהרוטב נספג בספגטי.

אפשר להוסיף  250 גר' קוביות עוף אותן מקפיצים מראש עם מעט שמן, 2 אצבעות רוטב ו-4 כפות מים.

עגבניות בזיליקום – מתאים לפסטה, לקציצות ולהעשרת תבשילי קדירה.

תבשיל צוואר עגל מובחר ממנו הכנתי תבשיל צוואר עגל לפי המתכון המקורי של השף עומר מילר.

מרכיבים:
לחמם בסיר לקדרה רבע כוס שמן זית
1 קילו בשר צוואר עגל
חצי כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
2 בצלים פרוסים לרצועות דקות
2 שיני שום שלמות
2-1 אצבעות מרוטב קפוא של דורות עגבניות בזיליקום
4-3 כוסות מי ברז
כף פפריקה אדומה מתוקה
כפית מלח
כפית פלפל
כמה כפות שמן קנולה לטיגון תפו"א וארטישוקים
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
2-3 ארטישוקים ירושלמיים חתוכים לקוביות (אני השתמשתי בארטישוקים קפואיים של שופרסל)
חתכתי 2 בצלים וטגנתי אותם בסיר קרמי עם רבע כוס שמן זית.
הבשר צוואר עגל חתכו לי כבר בקצביה אך חתכתי אותו שוב לקוביות קטנות יותר וצולים אותו בכל הצדדים בשמן זית.
מוסיפים מלח, פלפל, את הבצל, השום (נותנים לשיניים מכה קטנה כדי שיפתחו הטעמים בסיר).
נותנים לבצלים להשחים ולבשר להיצלות ללא מכסה כמה דקות.
במחבת עם שמן קנולה חם מטגנים יחד את קוביות תפוחי האדמה והארטישוקים הירושלמיים כ-20 דקות עד לקבלת צבע שחום בהיר (לא שרופים, כי הם עוד עומדים להתבשל).
מוציאים אותם ומניחים בנפרד על נייר סופג.
לסיר עם הבשר מוסיפים כעת את 2 אצבעות רוטב קפוא של דורות מעורבבים עם 2 כוסות מיים רוטחים (גם מים מהברז זה בסדר) עד לכסוי מלא.
מוסיפים כף פפריקה מתוקה, עוד פלפל ועוד מלח. מביאים את התבשיל לרתיחה ואחר כך מבשלים עם מכסה חצי סגור עוד שלוש שעות על אש נמוכה. מערבבם מידי פעם ובודקים שהבשר לא נדבק לדפנות הסיר.
לאחר שלוש שעות מוסיפים את תפוחי האדמה והארטישוקים שטוגנו. מבשלים יחד עוד כחצי שעה ומגישים חם.
אני הגשתי את המנה על מצע של אורז לבן.
שום ודבש – מתאים למנות עוף, ירקות שורש בתנור ודג סלמון.

מוסיפים 2-3 אצבעות של רוטב שום דבש מעורבבים עם רבע כוס מים רוטחים מעל חטיפות של עוף – ללקק את האצבעות!

פסטו – מתאים לפסטה, תפוחי אדמה אפויים, למריחה על טוסט ולהעשרת טעמי תבשילים שונים.

פילה פורל בתנור ברוטב פסטו.

מרכיבים ואופן הכנה:

10 פילטים של פורלים להפשיר ולהשרות במיים עם מלח כשעה

על אש קטנה להניח בסיר 3 אצבעות רוטב פסטו קפוא ולהוסיף 9 כפיות של שמן אבוקדו.

לבשל על אש קטנה כ-2-3 דקות עד שהרוטב יפשיר ויתערבב עם שמן אבוקדו

עד שהרוטב מתבשל,מניחים פילטים של פורל על נייר אפייה

הריח פשוט מדהים!

מורחים רוטב פסטו מוכן על פילטים של פורל

מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות לכ-20 דקות (תלוי בתנור) והפורל מוכן:

הרטבים הקפואים של "דורות" נוחים לשימוש מהיר, פשוט  ומדויק בשל האריזה המחולקת לארבע "אצבעות" – מנות תיבול המתאימות לארבע מנות אישיות (להכנת כמות משפחתית יש להשתמש באריזה שלמה, כלומר ארבע "אצבעות").

הרטבים הקפואים של דורות עשויים מרכיבים טבעיים בלבד, ללא חומרים משמרים וללא צבע מאכל.

משקל נקי 160 גרם. להשיג ברשתות השיווק.

מודעות פרסומת

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.