חברת אחוה, היצרנית המובילה בישראל של מוצרי חלווה, יוצאת במיתוג מחדש לאריזות הטחינה מתוצרתה ומשיקה טחינה גולמית רגילה וטחינה גולמית מלאה בעיצוב חדש.
באחוה מדגישים על האריזה את יתרונות הבריאות, טריות, רעננות וערכים תזונתיים גבוהים נוספים.
כשרות: בד"ץ העדה החרדית ירושלים (פרווה).
ניתן להשיג ברשתות השיווק והחנויות המובחרות במחיר מומלץ לצרכן של 10-13 ש"ח לאריזה שח 500 גר'.
מצ"ב מתכון לעוגיות טחינה:
280 גרם (2 כוסות) קמח
75 גרם (3/4 כוס) שקדים טחונים
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל
קורט מלח
2 כפות מים קרים
200 גרם (1 כוס) טחינה גולמית
לציפוי:
50-60 גרם שומשום
1. מחממים תנור ל-160 מעלות.
2. במעבד מזון עם להב פלדה מעבדים יחד קמח, שקדים, חמאה, סוכר, וניל ומלח לתערובת פירורית.
3. מוסיפים פנימה מים וטחינה וממשיכים לעבד רק עד שנוצרים גושי בצק.
4. מעבירים את גושי הבצק למשטח עבודה ומאחדים בידיים לבצק אחיד.
5. יוצקים עיגולים קטנים בגודל של אגוז מלך ומגלגלים בשומשום.
6. מניחים במרווחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
7. אופים במשך כ-12-18 דקות או עד שהעוגיות מזהיבות ונסדקות מעט.
8. מצננים לחלוטין לפני ההגשה.