קציצות אבוחצרה

אחרי שראיתי כל כך הרבה תגובות ותמונות של קציצות מגרות בעמוד הפייסבוק של יונית צוקרמן, בלוגרית ובשלנית מוכשרת.

התאמתי אותו לחך הפולני שלנו (פחות שמן, פחות תיבול, פחות ירק:)

הקיצר, הרסתי את הקציצות:)

להלן מתכון של יונית:

לקציצות:

  • חצי קילו בשר טחון טרי
  • 1 בצל גדול
  • 1 תפוח אדמה קלוף
  • 2 פרוסות לחם לבן או חלה (רק החלק הרך) שהושרו במים ונסחטו היטב
  • חצי חבילה פטרוזיליה אני השתמשתי בגבעול של סלרי קצוץ
  • מלח לפי הטעם (בערך כפית שטוחה)
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • חצי כוס אורז יסמין לא מבושל
  • אני הוספתי 3 שיני שום
לציפוי 
  • 1ביצה
  • בערך כוס וחצי – 2 כוסות סולת
לטיגון
  • שמן בגובה של כ-3 ס"מ (שחצי מגובה הקציצה יהיה בתוך השמן)
מצרכים לרוטב
  • שמן בכמות שמכסה את תחתית הסיר שמבשלים בו
  • כפית שטוחה פפריקה מתוקה
  • כפית אבקת מרק עוף
  • מעט מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • פלפל, מלח
אופן ההכנה 
  1. לשים במעבד מזון בצל, תפוח אדמה, לחם סחוט ופטרוזיליה, שום ולטחון יחד.
  2. להוסיף את התערובת לבשר הטחון וללוש היטב יחד עם התבלינים.
  3. להוסיף לתערובת את האורז ולערבב.

  1. להניח במקרר למנוחה של רבע שעה – חצי שעה.
  2. להכין קציצות בגודל שרוצים (אני הכנתי גדולות יחסית), לטבול בביצה, לגלגל בסולת ולטגן בשמן חם עד להזהבה משני הצדדים.

  1. להכין רוטב (מתכון בהמשך) ולבשל את הקציצות 40 דקות – שעה עד שהרוטב מצטמצם לגמרי ומסמיך.
הכנת הרוטב
  1. לחמם בסיר רחב ושטוח שמן.
  2. להוסיף פפריקה מתוקה, אבקת מרק עוף,מלח ופלפל שחור ולחמם מעט את התבלינים (פותח להם את הטעמים) תוך ערבוב.

  1. להוסיף מים רותחים, לטעום, לתקן טעמים ולהכניס את הקציצות לרוטב.
  2. לבשל על אש נמוכה כ – 40-60 דקות. לאורך כל הבישול להרטיב את הקציצות על מנת שהאורז שבתוכן יקבל את הרוטב ויבשל אותו.

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.