דלעת כפטורים במילוי חציל, כוסברה וטחינה בארכה

מתכון טבעוני קל להכנה וטעים בטירוף של דלעת כפטורים מולאת בחציל קלוי וטחינה של בארכה.

5-6 דלעת כפטורים קטנים, לקלף ולחתוך לחצי

להוציא את התוכן של הדלעת ולמלא אותו:

לקלף ולחתוך לקוביות קטנות חציל אחד ולמלא את הדלעת

לקצוץ דק צרור פטרוזיליה

להוסיף לחציל

לזלף בנדיבות טחינה של בראכה – טחינה משומשום מלא העשויה משומשום אתיופי מובחר ללא תוספת מלח

ולסיום, מסדרים בתבנית עם נייר אפיה משומן ומזלפים מעל רוטב צ'ילי מתוק

טיפ: מתבלים במעט פלפל ומלח וממליחים בסוף (כאשר המנה מוכנה על המנת שהירקות לא יצאו יבשים).

אופים כ15-20 דקות (תלוי בתנור) שחומם מראש ל180 מעלות.

מומלץ להגיש חם.

הידעת?

טחינה היא מקור טוב לסידן מן הצוחמ. שתי כפות טחינה גולמית מלאה של בארכה מספקות כ-20 % מכמות הסידן היומית המומלצת (עפ"י טבלאות ערכי ייחוס המפורסמות ע"י משרד הבריאות).

מודעות פרסומת

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.