בשביל לאכול במסעדה גורמה צרפתית אמיתית לא חייבים לטוס לפריז

בשביל לאכול במסעדה גורמה צרפתית אמיתית חייבים לטוס לפריז. אז זהו, שלא – אפשר פשוט להגיע לחיפה!

מאחורי הכניסה הצנועה למסעדת הנמל 24, השוכנת, כמה מפתיע, ברחוב הנמל 24 בחיפה, מסתתרת פנינה קולינרית שמעטות כמוה בישראל.

יש להגיד שהנמל 24 היא מסעדת יוקרה המחירים בהתאם, אך התמורה שמקבלים שווה כל שקל, כי מדובר בחוויה שתזכרו עוד זמן רב.

אלוהים, כך אומרים, נמצא בפרטים הקטנים וניכר שחשבו על כל פרט ופרט על מנת שהלקוחות ירגישו כמו בני אצולה, החל מכלי ההגשה המוקפדים והיוקרתיים, חדר היינות, העיצוב האינטימי והשירות המעולה- ויסאם, המלצר האדיב שלנו, הפגין בקיאות ושליטה מלאים בתפריט המורכב – יוצרים מהרגע הראשון אווירה וסגנון מעולם אחר, וזה עוד לפני שבכלל התחלנו לאכול…

אחרי ה-WOW הראשוני בכניסה למסעדה, ליווה אותנו ויסאם המלצר אל חדר זוגי פרטי, אינטימי ומאד רומנטי (רק חבל שהפעם הצטרפה אליי אחותי ולא בן זוגי שנשאר לשמור על הילדודס:-).

את הנמל 24 פתחו צמד השפים רן ראש וגיא אביטל, במטרה ליצור חוויה מושלמת עם נגיעות מהמטבח הצרפתי, האיטלקי והים תיכוני. רן ראש למד בצרפת אצל פול בוקוז, עבד והתמחה במסעדת שני כוכבי מישלן בריוויירה הצרפתית , ואף פתח מסעדה משלו בפאתי פריז.

אז קדימה מר מישלן, הגיע הזמן שתטריח את עצמך מפריז, קפוץ לחיפה ותפרגן לנמל 24 באיזה כוכב או שניים…

בערב בו התארחנו התקיימה במסעדה חגיגת יינות ספרדיים שהשתלבו באופן מושלם עם המנות

ויסאם המליץ לנו לפתוח את הערב עם יין לבן צעיר ספרדי Monte Blanco, בציר 2014 , יין צעיר וקליל המתאים למנת פירות ים ומשתלב היטב עם הטעמים.

הגענו מורעבות אחרי טיול בחיפה ופתחנו עם לחם רוזמרין לצד שני מטבלי חציל מעושן בטעם גן עדן ורסק עגבניות שהזכיר לי את הרסק אותו מכין בן זוגי בבית:) (14 ש"ח)

ריזוטו פירות ים וזעפרן בציר צדפות עם מגוון פירות ים איכותיים (טריות חומרי הגלם מורגשת היטב) עם מולים, קלמרי, שרימפס, עגבניות מיובשות, גבינת פרמז'ן ויין לבן ( 59 ש"ח). ציר הצדפות עטף את פירות הים והעניק להם טעם נפלא מבלי לפגוע במרקם ובטריות.

על האופן בו מעוצבות המנות מיותר להרחיב, אתן לתמונות לדבר במקומי….

יצירת אומנות כבר אמרנו?

המנה הבאה מורכבת בעצם מ-4 מנות קטנות: פילה טלה ודבלה במילוי כבד אווז, טורטליני אווז קונפי, קרם ערמונים ורוטב חמאב לבנה (74 ש"ח) מנת גורמה מושלמת המאפשרת לטעום משילוב של מגוון טעמים ברמה שלא ניתן למצוא בארץ ואולי גם בחו"ל..

פילה הטלה צרוב במדויק במידת עשיית מדיום, רך ועשיר בטעם, לצד תאנה מיובשת (דבלה) במילוי כבד אווז, בצל במילוי ערמונים וטורטוליני במילוי בשר אווז קונפי ובעיטור עלי אפונה, על מצע של קרם ערמונים, קרם אבוקדו רוטב בורדולז שמורכב מציר בקר ויין לבן וחמאה לבן.

בקצרה, כל ביס הופך לתענוג משכר (ואני לא מגזימה..).

המשכנו בטעימת היינות עם היין הצרפתי paul mas – יין רוזה וינייה דה ניקול בציר 2014

בין מנה למנה התרעננו עם סורבה לימונצ'לו ונגיעות של שמפניה.

לעיקריות הזמנו גלילות מוסר במילוי פטריות ירדן ותרד על מדורת רוזמרין, טריו דלעת ורוטב זיתים מג'הול, המורכב מתמרי מג'הול וזיתי קלמנטה (125 ש"ח). גלילות הדג עם פטריות הירדן הטריות הגיעו בתוך סטימר מעץ, מעושן ברוזמרין שמוסיף לטעם.

לצד המנה ריזוטו אורז מעוטר בקרם דלעת, דלעת קצוצה, וקוביות דלעת מוצקת (שנראה כמנה בשל עצמה:)

פילה בקר עשוי במידת מדיום ברוטב בורדו, לצד תפוח אדמה מעושן ובטטה מתוקה אפויים במלח גס, ציר בקר ויין פורת (155 ש"ח)

לצד העיקריות לגמנו מן היין הספרדי קמינס דה פריאורט- יין אדום יבש בציר 2013

היין האחרון שטעמנו בערב הנפלא ושהזכיר לנו כי הארוחה מתקרבת לסיומה המתוק היה רון גויידו- יין ספרדי בטעם קרמי, מתוק וחזק, עשוי מענבים שהושרו שנים רבות.

גם הקינוחים מזכירים עבודות אומנות של ציירים ופסלים דגולים:

הרגשתי כמו עליסה בארץ הפלאות ורציתי לטעום מכל אחד מהקינוחים שבתפריט…

מסתבר שזה אפשרי: ניתן להזמין (גם במסגרת תפריט הטעימות) פטיפור אחד מכל סוג קינוח: פחזניה במילוי קרם פטיסייר, פאי לימון עם מרנג, טראפל שוקולד, מקרון במילוי שוקולד, בראוניז וברולה מפיסטוק על מצע של בראוניז פריך, כדור טראפל שוקולד (53 ש"ח) – חגיגה אמיתית של טעמים וחושים!

טעמנו גם את קרם הברולה פיסטוק עם חתיכות תפוחים מקורמלים וגלידת ליים וניל, בעיטור תפוח עץ מיובש עם כדור סורבה לימון מעל- כדאי להשקיע  – הקינוח שווה את זה (49 ש"ח).

אך גולת הכותרת, "אם כל הקינוחים" הייתה כדור שוקולד חלול במילוי מוס בשלושה צבעים, פירות יער וגרנד מרניייה (50 ש"ח) הכדור נפתח לפנינו וחשף את תוכנו הטרי, כשויסאם המלצר ממיס אותו בליקר תפוזים גרנד מרנייר קינוח מרשים בהגשה מהפנטת…הייתי חייבת לצלם סרטון

חלון פנימי (iframe)הגשת הקינוח המיוחד הזה היא תהליך משל עצמו:

הנמל 24 היא לא עוד מסעדה, אלא מסעדת גורמה אמתית לאנשים שאוהבים לאכול, מבינים באוכל וגם מוכנים לשלם עבור התענוג.

בימי שני עד חמישי, החל מהשעה 18 מציעים במסעדה תפריט טעימות: תמורת 230 ש"ח לסועד (לשני אנשים ומעלה), תוכלו להינות משלוש מנות ראשונות שמורכבות מפתיח, מתאבן , מנה ראשונה, מנה עיקרית וקינוח זוגי.

הנמל 24, חיפה • 04-862-8899

פרטים נוספים גם באתר: http://hanamal24.rest.co.il/he/home/default.aspx

עמוד הפייסבוק: https://www.facebook.com/hanamal24

מודעות פרסומת

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.