קציצות אבוחצרה בסיר מדגם ארבל של סולתם רדד

לקראת חג הפסח אני אוהבת להתחדש בסיר בישול חדש. השנה, הכנתי בסיר חדש של סולתם רדד קציצות אבוחרצה לפי המתכון של של יונית צוקרמן, בלוגרית ובשלנית מוכשרת.

מדובר בסיר נירוסטה יפייפה של סולתם רדד מדגם ARBEL בקוטר 24 ס"מ (6.5 ליטר) – סיר מספיק גדול על מנת להכיל כמות נדיבה של קציצות התובלות ברוטב.

למה סיר של סולתם?

בגלל פיזור חום מירבי ואחיד, המאפשר העברת חום לכל נפח המזון ושומר על טמפרטורה לכל אורך זמן הבישול/טיגון.

גוף הסיר, ידיות ומכסה עשוייפ פלדת אל  חלד משובחת 10/18, המומלצת ביותר לשימוש בכלי אוכל לבישול ואיחסון המזון במקרר ומקנה עמידות גבוהה, בעלת חוזק מכני רב ובעלת פיזור חום אחיד וחסכני.ידיות אינן מתחממות ונוחות לאחיזה.

סיר מדגם ARBEL מתאים לשימוש במדיח, תנור, גז, חשמל, קרמי, אינדוקציה והוגן – במילים אחרות- ניתן לבשל בו על כל דבר!

להלן מתכון של יונית:

לקציצות:

  • חצי קילו בשר טחון טרי
  • 1 בצל גדול
  • 1 תפוח אדמה קלוף
  • 2 פרוסות לחם לבן או חלה (רק החלק הרך) שהושרו במים ונסחטו היטב
  • חצי חבילה פטרוזיליה אני השתמשתי בגבעול של סלרי קצוץ
  • מלח לפי הטעם (בערך כפית שטוחה)
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • חצי כוס אורז יסמין לא מבושל
  • אני הוספתי 3 שיני שום

לציפוי 
  • 1ביצה
  • בערך כוס וחצי – 2 כוסות סולת
לטיגון
  • שמן בגובה של כ-3 ס"מ (שחצי מגובה הקציצה יהיה בתוך השמן)
מצרכים לרוטב
  • שמן בכמות שמכסה את תחתית הסיר שמבשלים בו
  • כפית שטוחה פפריקה מתוקה
  • כפית אבקת מרק עוף
  • מעט מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • פלפל, מלח
אופן ההכנה 
  1. לשים במעבד מזון בצל, תפוח אדמה, לחם סחוט ופטרוזיליה, שום ולטחון יחד.
  2. להוסיף את התערובת לבשר הטחון וללוש היטב יחד עם התבלינים.
  3. להוסיף לתערובת את האורז ולערבב.

  1. להניח במקרר למנוחה של רבע שעה – חצי שעה.
  2. להכין קציצות בגודל שרוצים (אני הכנתי גדולות יחסית), לטבול בביצה, לגלגל בסולת ולטגן בשמן חם עד להזהבה משני הצדדים.

  1. להכין רוטב (מתכון בהמשך) ולבשל את הקציצות 40 דקות – שעה עד שהרוטב מצטמצם לגמרי ומסמיך.

הכנת הרוטב
  1. לחמם בסיר רחב ושטוח שמן.
  2. להוסיף פפריקה מתוקה, אבקת מרק עוף,מלח ופלפל שחור ולחמם מעט את התבלינים (פותח להם את הטעמים) תוך ערבוב.

  1. להוסיף מים רותחים, לטעום, לתקן טעמים ולהכניס את הקציצות לרוטב.
  2. לבשל על אש נמוכה כ – 40-60 דקות. לאורך כל הבישול להרטיב את הקציצות על מנת שהאורז שבתוכן יקבל את הרוטב ויבשל אותו.
  3. רשת 'סולתם רדד' המובילה ממשיכה להתחדש ולהפתיע – לכבוד חג הפסח, הרשת משיקה סדרת סירים חדשה, מיוחדת ואיכותית מדגם ARBEL, הכוללת מגוון מחבתות וסירים בכל הגדלים, החל מ-2.5 ליטרים ועד 14 ליטרים. לסירי ARBEL ידיות ומכסי נירוסטה, ותחתיתם עשויה שלוש שכבות המוצמדות בטכנולוגיית היצור מהמתקדמות ביותר בעולם,Impact Bonding (נירוסטה/אלומיניום/נירוסטה), המקנה חוזק מרבי לתחתית הסיר. שילוב אלומיניום בתחתי הסיר יוצר פיזור חום אחיד ואופטימלי ממקור החום אל כל שטח תחתית הסיר. התוצאה: בישול טוב יותר וחיסכון מקסימלי באנרגיה.

    טווח מחירי המחבתות בסדרה: 249.90-159.90

    טווח מחירי הסירים בסדרה (2.5-14 ליטר): 499.90-199.90

    לקראת החג, מציעה הרשת מגוון מתנות איכותיות לחג, החל מ-59.90 ₪ וכן מבצע קנה ב-300 ₪ ושלם רק 200 ₪!

מודעות פרסומת

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.