מתכון לעוגת ספר תורה

"כי מציון תצא תורה "..קבלתי משימה להכין עוגה בצורת ספר תורה לבני אלעד.אחרי שמצאתי באינטרנט תמונה של עוגה נחמדה שנראת קלה להכנה, נגשתי למשימה.

את העוגה מרכיבים משלושה חלקים: עוגה אחת מלבנית (תבנית כ27 ס"מ) ושתי עוגות אפויות בתבנית אינגליש קייק.

מכינים עוגת שוקולד בסיסית לפי מתכון של קארין גורן מי שמעדיף עוגה גבוהה יותר יכול להכפיל את כמות כל החומרים פי 1.5 (להשתמש בכוס וחצי שמן, כוס וחצי סוכר וכו')

לעוגה:
1 כוס  שמן (240 מ"ל)
1 כוס סוכר (200 גרם)
4 ביצים
1 כוס אבקה להכנת שוקו חם (לא קקאו)
1 מיכל שמנת חמוצה (200 מ"ל)
1 כוס קמח תופח (140 גרם)

לציפוי:
1/2 כוס שמנת מתוקה (120 מ"ל)
120 גרם שוקולד חלב (אפשר להחליף חצי משוקולד החלב בשוקולד מריר, לטעם יותר שוקולדי ופחות מתוק)

אופן הכנה:

טורפים יחד את כל חומרי העוגה לפי סדר הופעתם במתכון.


יוצקים לתבנית ואופים בחום של 180 מעלות כ-30 דקות, עד שהעוגה יציבה וקיסם יוצא כמעט יבש לגמרי (עם פירורים לחים).

לאחר שכל העוגות מוכנות ואפויות, מרכיבים אותן בצורת ספר תורה:

מלבן באמצע ושתי רולדות בצדדים.

בתוך הרולדות מכניסים חצאי ביסקוטים.
בסיר על אש קטנה, מחממים שמנת מתוקה לסף רתיחה. יוצקים לקערה עם השוקולד וטורפים עד שהשוקולד נמס.
יוצקים על העוגה לאחר שהיא מתקררת מעט ומניחים לעוגה להתקרר לגמרי ולציפוי להתייצב.

מעצבים: באמצע, מזלפים עם שוקולד לבן צורה של ספר תורה בפנים עם אותיות מחמצוצים ורולדות בצדדים מעטרים בסוכריות צבעוניות

מודעות פרסומת

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.