סופגנייה במילוי קרם קרמל לגאנש קפה

חג החנוכה נחגג במשך שמונה ימים. הדלקת החנוכייה המסמלת את מנורת בית המקדש שהגנה באורה על העם היהודי. טקס ההדלקה מלווה בשירי חג סביבונים וכמובן החשובה מכל הסופגנייה שכולנו ממתינים לה בקוצר רוח במהלך כל השנה עסיסית טעימה ובמילוים מפתיעים שמעניקים חוויה קולינארית משמימה!

לקרת החג המתקרב, מצ"ב מתכון באדיבות של שף רועי אגאי מרשת קפה גרג אשר בחר להעניק את המתכון המנצח של הסופגנייה המושחתת, כיון שיש בה כל מה שטעים בביס אחד קרם קרמל חמאה בציפוי גאנש קפה אגוזי לוז ופולי קפה. ההכנה קצת מסובכת למתחילים אבל ההשקה שווה כל רגע!

צילום אסף לוי

המתכון:

מרכיבים להכנת הסופגניות:

1קילו קמח

50 גר' שמרים

200 גרם חלב

180 גר' סוכר

5 ביצים

גרידת לימון מלימון אחד

גרידת תפוז, מתפוז אחד

10 גר' מלח

150גר' חמאה רכה

שמן לטיגון

מרכיבים להכנת קרם קרמל:

100 גרם סוכר

290 חלב

50 גרם חלמונים

25 גרם קורנפלור

15 גרם סוכר

מרכיבים להכנת גאנש קפה:

200 גרם שוקולד מריר

80 גרם שמנת מתוקה

כפית קפה נמס

מרכיבים להגשת הסופגניה:

פולי קפה שבורים ואגוזי לו"ז חצויים וקלויים .

אופן ההכנה הסופגניות:

משתמשים בוו הלישה: שופכים קמח לקערת המיקסר, מוסיפים שמרים ומערבבים שוב, מוסיפים חלב, סוכר, ביצים, גרידת לימון ותפוז ומערבלים הכל במהירות נמוכה.

מוסיפים מלח וממשיכים לערבל במהירות גבוהה עד קבלת בצק אחיד וחלק. מוסיפים חמאה ומערבלים עד שהחמאה נטמעת היטב בבצק.

מטפיחים עד שהבצק מכפיל את נפחו, ולאחר שהכפיל את נפחו מחלקים את הבצק ל-30 יחידות ומגלגלים לכדורים. משמנים את הכדורים למניעת התייבשות ומניחים להתפחה על מגש משומן עד שמכפילים את נפחם שוב. מכניסים לתנור למשך 15 דקות, מוצאים ומניחים 20 דקות בצד לקירור לפני המילוי.

מחממים שמן לטיגון בסיר. מטגנים צד אחד עד להזהבה, הופכים ומטגנים גם את הצד השני. ממלאים בריבה / שוקולד או בכל מלית שהילדים אוהבים. מפזרים למעלה אבקת-סוכר.

אופן הכנת קרם כרמל:

מניחים בסיר עם תחתית כפולה על אש נמוכה  ושמים  חצי מכמות הסוכר ומשטיחים

ברגע שהסוכר מתחיל לשנות צבע לחום בהיר מוסיפים את החצי השני של הסוכר ,

כאשר כל הסוכר נמס ומשנה את צבעו לצבע ענברי  מוסיפים את החלב החם תוך כדי ערבוב מהיר עם מטרפה (לא הכל בשלב אחד , החלב מבעבע ועלול לגלוש ) ,מבשלים עוד כמה דקות עד שאין גושים של קרמל והנוזל אחיד .

בקערת ערבוב טורפים את החלמונים הסוכר והקורנפלור היטב ,בעדינות יוצקים את מסת החלב(בשלושה שלבים ) על תערובת הביצים ומערבבים  עד לקבלת מסה אחידה .

מחזירים לסיר החלב ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב עד שהמסה מסמיכה  ומורידים מהאש ומקררים  לפחות 20 דקות ,ואז בהדרגה עם בלנדר מוט מכניסים את קוביות החמאה הקרה .

מקררים ומעבירים לשק זילוף

אופן הכנת גנאש קפה:

מרתיחים את השמנת המתוקה  ,יוצקים על השוקולד והקפה הנמס  מערבבים היטב ומקררים מעט

אופן הרכבת הסופגניה:

ממלאים כל סופגנייה בקרם קרמל ,טובלים כל חצי עליון של סופגנייה בגאנש ,ע"י ניער נפטרים משאריות גאנש ומפזרים מעל את פולי הקפה ואגוזי הלוז .

ברשת קפה גרג, בחרו להשיק לחג החנוכה סידרת סופגניות ייחודית במגוון מילוים המשתלבים בהרמוניה עם הבצק הפריך הנעשה באפייה בין הטעמים: הסופגנייה הקלאסית האהובה במילוי ריבת התות, סופגנייה מרעננת במיוחד במילוי גבינת פירורים וסופגנייה מושחתת במיוחד במילוי קרם קרמל חמאה בציפוי גאנש  קפה  אגוזי לוז ופולי קפה.

את הסופגניות ניתן לרכוש בסניפים של רשת קפה גרג ברחבי הארץ במחיר: 5 ₪  ליחידה מילוי ריבה, מילוי מיוחד – 7 ₪ ליחידה.

מודעות פרסומת

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.