סופגניות במילוי ריבת חלב של מיה

חג החנוכה נחגג במשך שמונה ימים. הדלקת החנוכייה המסמלת את מנורת בית המקדש שהגנה באורה על העם היהודי. טקס ההדלקה מלווה בשירי חג סביבונים וכמובן החשובה מכל הסופגנייה שכולנו ממתינים לה בקוצר רוח במהלך כל השנה עסיסית טעימה ובמילוים מפתיעים שמעניקים חוויה קולינארית אמיתית!

המילוי הכי אהוב עלי בסופגניה הוא מילוי בריבת חלב!

לקראת חג החנוכה, מציגה יצרנית המזון הישראלית "מיה" קולקציית ריבות חלב בטעמים נפלאים – ריבת חלב, ריבת חלב בטעם שמנת וריבת חלב בטעם שוקולד.

ייחודן של ריבות החלב של "מיה" הוא בחומר הגלם המעולה – הריבות עשויות מחלב ניגר ישראלי אמיתי, בניגוד לרוב ריבות החלב המשווקות בישראל, העשויות מאבקות חלב או תחליפי חלב. חומר גלם משובח זה, מבטיח איכות גבוהה, מרקם מעולה וטעם דרום אמריקאי מקורי ונפלא. תהליך ייצור ריבות החלב של "מיה", נעשה בצורה קלאסית שיובאה יישר מארץ המקור של ריבת החלב – ארגנטינה.

בישראל, ריבת החלב תופסת מקום של כבוד בחג החנוכה ונחשבת למילוי הסופגנייה האהוב ביותר אחרי ריבת תות. לקראת חנוכה עולה צריכת ריבת החלב בחודשים נובמבר-דצמבר בכ-40 אחוזים בממוצע. ניתן למלא בהן סופגניות שימלאו את הבית בניחוח ואווירת חג, למרוח על לביבות, ספינג' ועוד..

מצ"ב מתכון לסופגניות אפויות פשוטות אותן ניתן להכין בקלי קלות בבית ולמלא או בשוקולד או בריבת חלב. פעילות מגניבה ומגבשת עם ילדים בימי החורף הקרים.

3 כוסות מים או חלב פושרים

1 קילוגרם קמח שמרים 

2 ביצים

1 אבקת אפיה

1 סוכר וניל

1 כוס סוכר

3 כפות שמן

אבקת סוכר לקישוט

200 גר' ריבת חלב למילוי

מערבבים בקערה 2 ביצים עם סוכר ואבקת אפיה.

מוסיפים בהדרגה קמח ומים/חלב פושרים.

לשים עד לקבלת בצק רך, טיפלה דביק.

נותנים לבצק להכפיל את נפחו מס' שעות.

מכינים (אפשר עם ילדים) כדורים קטנים ומניחים על נייר אפיה משומן.

כך נראים הכדורים אותם הכינו ילדים, אבל לא לדאוג -יוצאים טעימים!

טיפ לטיפול בבצק דביק:

ממלאים קערה או צלחת במים וטובלים ידיים לפני טיפול בבצק.

מחממים תנור ל-200 מעלות ואופים סופגניות  כ15-20 דקות (תלוי בתנור) על לקבלת צבע זהוב מלמעלה. חשוב לא לייבש יותר מידי!

בעזרת מזרק מיוחד מזליפים ריבת חלב בתוך הסופגניות

סופגניות יוצאות פריכות וטעימות!

ריבת חלב (במקור בספרדית Dulce de leche ) הינה ממרח מתוק הנוצר על ידי הרתחה של סוכר וחלב. ריבת החלב הייתה מרכיב חשוב בממתקים ובקינוחים פופולריים גם בקולומביה, פרגוואי, צ'ילה, פרו וברזיל. המאכל המזוהה ביותר עם ריבת חלב הוא עוגיות ארגנטינאיות בשם אלפחורס, העשויות כמעין כריך של שתי עוגיות וביניהן ריבת חלב.

ריבת החלב של "מיה" מגיעה ב-3 טעמים: קלאסי, שמנת ושוקולד. מדובר ב-3 ממרחים מושלמים למריחה על לחם, עוגות, עוגיות וקינוחים העשויים מחלב ניגר אמיתי, עשירים בסידן וללא צבעי מאכל. ניתנים להשיג בגביע 400 גר'. כשר חלבי – בהשגחת בד"צ העדה החרדית ירושלים. מידע על אלרגנים: מכיל חלב. מיוצר בסביבה חופשית מגלוטן.

 

חברת 'מיה' אשר הוקמה ע"י שלושה שותפים וחברי ילדות מויש, ישראל והודי, חברי-ילדות  בשנת 1982 , מחברות המזון הישראליות הצומחות ביותר, מייצרת, אורזת ומשווקת מגוון רחב של למעלה מ-300 מוצרים (כ-850 פריטים), בשלל קטגוריות: קטניות, אורז ודגנים, מוצרי עזר לאפייה, תבלינים, פיצוחים, פירות יבשים, חטיפים, סוכריות וממתקים ועוד. שנת 2010 שינתה החברה את שמה הרשמי ל 'מיה תעשיות מזון בע"מ' ובכך משקף שמה את המגוון הרחב של מוצריה. החברה משקיעה רבות ברכישת ציוד ומכשור מתקדם, במחקר ופיתוח של מוצרים חדשים בעלי ערך מוסף ומייצרת את כל מוצריה בארץ במישור אדומים. כך, כאשר אתם רוכשים את מוצרי החברה- אתם תורמים לפיתוח תעשיה בישראל!

 

מודעות פרסומת

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.