אוכל לבנוני ביתי במסעדת אל רביע במעיליא

מסעדות עממיות קטנות הן זן מיוחד. יש להן קסם ונרקמים בהן תבשילים ביתיים אמיתיים. מסעדת אל רביע, המסעדה הלבנונית, הקטנה והאינטימית בכפר הנוצרי מעיליא בגליל היא מסעדה מזן זה.

המראה הצנוע של אל רביע, ומיקומה, בסמוך לתחנת הדלק בכניסה למעיליא, עלול להטעות בתחילה, אך כמו שאומר (וצודק) הפתגם החכם "אין להסתכל בקנקן אלא במה שש בתוכו" ובמקרה של אל רביע, בתוכו יש הרבה.

האמא והרוח החיה של המסעדה היא מרים חדאד, שפתחה את אל רביע בשנת 1996, אחרי שלמדה את אומנות הבישול הלבנוני מסבתה, אמה וזקנות הכפר. מרים קראה למסעדה על שם בנה רביע ("אביב" בערבית) והיא זו שמכינה ומבשלת במו ידיה את כל התבשילים, הסלטים והמאפים, בעזרתם של בני משפחתה.

העובדה שהמסעדה פועלת כבר 21 שנים וזוכה לאינספור לקוחות חוזרים היא הוכחה לאיכותה.

הגענו אל אלרביע בהמלצתו של דודו, בעלי הצימר בו התארחנו במושב מנות. היה זה כשבועיים לאחר חג המולד ובמסעדה נותרו עדיין קישוטי ועיטורי החג, כולל עץ האשוח.

מרים קיבלה אותנו במאור פנים ולאחר עיון קצר בתפריט (היינו רעבים…) המנות התחילו לזרום אל השולחן:

פתחנו עם פלטת סלטים (35 ש"ח)- חמישה סלטים טריים (לא כולל חומוס) אותם הכינה מרים באותו היום (מרים מעידה שאינה שומרת אוכל למחרת- כל מה שבושל בסיר ולא הוזמן נזרק).

הפלטה שלנו כללה כרוב כבוש עם סומק, סלט חצילים עם טחינה, סלט פיקנטי בסגנון טורקי, סלט עולש מסורתי וחמוצי הבית- זיתים ומלפפונים תוצרת בית.

טבעוניים, צמחוניים ורגישים לגלוטן ימצאו במסעדה מגוון מנות כגון מרק עדשים שחורות עם בורגול ובצל חום (20 ש"ח)

במסעדה לבנונית חייבים להזמין חומוס ביתי עם שמן זית (20 ש"ח)- גם החומוס, כמו שאר הסלטים, טרי, נהדר וטעים. מרים גילתה שהיא מכינה אותו באופן ידני וללא שימוש במעבד מזון. ניגבנו את החומוס עם פיתות מקמח רגיל ומלא, גם הן תוצרת בית.

טעימה קטנה מעלי הגפן

לילדים הזמנו שניצלוני עוף עם צ'יפס (50 ש"ח למנה)- מנה גדולה שמספיקה בכיף לשני ילדים

למרות שהיינו שבעים למדי מהמנות הראשונות ומהסלטים, מרים הפצירה בנו להזמין את מנת הדגל שלה- המנסף – אורז (ללא גלוטן!) עם עוף וצנוברים. מדובר במנה ענקית המספיקה בהחלט לשני סועדים (75 ש"ח). את הבשר, כמו את הירקות ושאר חומרי הגלם, קונה מרים בעצמה ואינה מתפשרת על האיכות והטריות.

השילוב של אוכל עממי פשוט (במובן הטוב של המילה), טעים ומשביע, עם מחירים סבירים ביותר הופכים את אלרביע למסעדה שאני ממליצה עליה בכל פה- רק בקשה אחת: תגיעו רעבים….

בקרו בעמוד הפייסבוק של המסעדה: https://www.facebook.com/%D7%9E%D7%A1%D7%A2%D7%93%D7%AA-%D7%90%D7%9C-%D7%A8%D7%91%D7%99%D7%A2-219264631570143/?fref=ts

המסעדה חברה במיזם אוצרות הגליל: http://www.ozrothagalil.org.il/supplier/321/536-%D7%9E%D7%A1%D7%A2%D7%93%D7%AA-%D7%90%D7%9C-%D7%A8%D7%91%D7%99%D7%A2

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.