מוקפץ עם רטבים קום קי Lee Kum Kee

מתכון למוקפץ עוף אטריות קונג'אק בסגנון ספגטי של שופרסל עם רוטב בטעם צדפות ורוטב פלפל של חברת לי קום קי Lee Kum Kee (הונג קונג).

מבשלים 200 גר' של אטריות קונג'אק  2-3 דקות ומסננים (או מחממים במיקרו כדקה).

במחבת מטגנים עם 2 כפות שמן קנולה 1 בצל קצוץ + 2 גזרים חתוכים לקוביות או רצועות.

מוסיפים 2 פלפלים חתוכים לרצועות דקות

1/4 כרוב קטן חתוך לרצועות דקות

מתבלים בפלפל, מלח וכף רוטב בטעם צדפות, כף רוטב פלפל שחור של לי קום קי

מוסיפים ומקפיצים אטריות כ-5 דקות נוספות עד שהרוטב נספג בספגטי.

מוסיפים 250 גר' קוביות עוף אותן מקפיצים מראש עם מעט שמן, 2 אצבעות רוטב ו-4 כפות מים

Lee Kum Kee, החברה המובילה בעולם בתחום הרטבים למטבח הסיני, משיקה לראשונה מגוון רטבים איכותיים לצרכן, עד היום מוצרי Lee Kum Kee הוצעו בישראל למסעדות בלבד. הרטבים מביאים את הטעמים הסיניים האותנטיים ברמת איכות גבוהה ללא פשרות ומתאימים לשילוב במנות משלל מטבחים.

Lee Kum Kee הוקמה בשנת 1888, כשמר לי קום שאונג, בזמנו בעל מזנון קטן, ייצר בטעות את רוטב הצדפות הראשון בעולם כאשר שכח מרק צדפות מבעבע על אש לוהטת וכשטעם את הנוזל הסמיך הבין שיצר רוטב נפלא! שנים לאחר מכן, 220 הרטבים של המותג משווקים ביותר ממאה מדינות ברחבי העולם, והמהווים את השגריר הראשון והמוכר ביותר של המטבח הסיני. החברה כאמור הינה חלוצה בייצור רוטב צדפות, ובמרוצת השנים הפכה לשם נרדף לרוטב צדפות בעולם כולו.

Lee Kum Kee חרתה על דגלה חיבור אמיתי בין מסורת ולימוד אינסופי של מגוון הטעמים הסיני לבין קידמה והנגשה של המטבח הסיני גם לסועד המערבי.

מגוון הרטבים:

רוטב צדפות: רוטב הצדפות המוביל בעולם וכן ה-1 בעולם. אינו מכיל מונסודיום או חומרים משמרים. מעצים ומדגיש את טעמי האומאמי של המנה.

שימושים: כמרינדה לבשר, עוף, דגים ופירות ים, מנות סטיר פריי ועוד.

רוטב סריראצ'ה: רוטב צ'ילי חריף העשוי פלפלים, חומץ, סוכר ושום. מכיל 69% צ'ילי. מוסיף למנות טעם חריף ואקזוטי.

שימושים: ניתן להשתמש בו לבישול או לטופינג. ניתן לשלבו במתכונים של עוף/בקר, מרקים, רטבים, דיפינג לסושי, פיצות, המבורגרים ועוד.

רוטב פלפל שחור: רוטב ייחודי העשוי מפלפלים שחורים מובחרים, רוטב סויה, רוטב צדפות ושום.

שימושים: מרינדות, רוטב לבשר (בעיקר סטייקים) ופסטות.

בנוסף, ניתן להשיג: רוטב טריאקי סיני, רוטב הויסין, רוטב פקין ורוטב סטיר פריי (טיגון- ערבוב) צמחוני.

את הרטבים ניתן להשיג במעדניות ובחנויות מתמחות. הרטבים לא כשרים מלבד הסריראצ'ה (כשרות KSA +  רבנות ראשית לישראל)

מודעות פרסומת

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.