מסעדה יפנית חדשה בתל אביב – AMAMA

כaמאסטר הסושי היפני, השף יאמה סאן, החל את דרכו כנער במסעדות יפניות מסורתיות בטוקיו, גם בחלומותיו הפרועים הוא לא דמיין שביום מן הימים יהפוך לשף במסעדה בישראל הרחוקה.

אבל כידוע לגורל וליושב במרומים תוכניות משלהם, ובלימודיו בניו יורק פגש יאמה סאן את קרן הישראלית, מי שתהפוך בעתיד לאשתו. הזוג הטרנס-אטלנטי השתקע בישראל לפני שנים, פתח יחדיו את מסעדת TYO המעולה ועכשיו השף יאמה הוא האיש שרוקח ועומד מאחורי התפריט במסעדת AMAMA שנפתחה בנובמבר 2016 ברמת החייל בתל אביב.

בניגוד ל-TYO היוקרתית, התפריט שבנה השף יאמה ב-AMAMA עממי יותר ומבוסס על אוכל רחוב יפני, וכמו ברחוב, גם כאן מכינים את המנות מחומרי גלם טריים מול עיני הסועדים.

רצות שמועות, שב-AMAMA מכינים את הסושי הכי טוב שיש- אז הגענו להתרשם.

מאחורי הדלפק פגשנו את הסו שף התאילנדי טאו המקפיד על כל פרט ופרט ומתייחס לכל מנה כסוג של אמנות. טאו הפרפקציוניסט היה כל כך מרוכז בהכנת מנות, שנדמה לי שכלל לא שם לב אליי או למצלמה

שימו לב לעיצוב המנות- התמונות מדברות בעד עצמן

את הערב התחלנו עם צ'ויה – שיכר שזיפים יפני מסורתי, שפותח יפה את התאבון ועם סלט אצות ים ואטריות זכוכית, אצות וואקמה, תרד חלוט, אטריות שעועית, פטריות שיטאקה, מלפפונים פריכים ואבוקדו מתובל בויניגרט מיסו (48 ש"ח).

כנהוג במסעדות המזרח הרחוק, ניסינו את כוחנו עם מקלות האכילה, אבל מהר מאד עברנו אל המזלג והכף המוכרים והאהובים…

באבו באן חצאי לחמניה מאודה, המוגשים בכלי אידוי מסורתי מבמבוק סאיירו, ממולאים בשר קצוץ מתובל בסגנון חמוץ מתוק, שום ופטריות שיטאקה (22 ש"ח ליחידה)

ב"יפנית משוגעת" תמצאו נתחי אנטריקוט בתיבול אסייתי על מצע ריבועי אורז צרובים, פילה חציל צלוי וקלחוני תירס קטנים צרובים על האש. המנה מעוטרת בחצאי עגבניות שרי, אפונה ובצל ירוק, שומשום לבן ורוטב יאקיניקו (58 ש"ח)

טרטר סלמון וטונה מוגש בתבנית ארוכה וצרה עם גבינת שמנת, ממרח אצות ים ואבוקדו, טיקוואן, איקורה וסויה. (48 ש"ח).

הגיע הזמן לעבור לסושי המפורסם…

טעמנו 4 סוגים: סלמון שרימפס עם שרימפס בטמפורה, אבוקדו, מלפפון, ספייסי מיונז עטוף בסלמון ומעוטר בקויאר סלמון , סלמון לימון עם אספרגוס, פיטריות שיטאקה, טמאגו חביתה יפנית עטוף באבוקדו סלמון צרוב ולימון, ספייסי טונה עם מלפפון, אבוקדו, בצל ירוק, שבבי טמפורה, טוביקו כתום וספייסי מיונז , מידורי לוקוס עם בצל ירוק, שבבי טמפורה, טקוואן, טוביקו וואסבי.

השמועה שמדובר בסושי מהטובים בארץ, אם לא הטוב ביותר, התבררה כנכונה – כל מנות הסושי שטעמנו היו פשוט מעולות. תמורת תוספת קטנה במחיר, בהשוואה לסושיות המזון המהיר, תקבלו סושי שהוא פשוט מליגה אחרת.

מי שמסיבה כלשהי פחות מתחבר לסושי, ימצא בתפריט מנות מעניינות נוספות, כמו למשל קיניקו, אספרגוס וכמהין (מנה טבעונית) – אטריות מוקפצות בווק עם מיקס פטריות, ממרח כמהין, אספרגוס כרוב, גזר ועירית ברוטב יקיסובה (58 ש"ח)

מתפריט הדומברי (קערות אורז) טעמנו ציראשי – אורז מפורק בתוספות סושי מפורק כמו סלמון, טונה, לוקוס, סקאלופ, שרימפס ואונאג', טקוואן, פטריות שיטאקה, קינשיטמאגו , מלפפונים פריכים, פלחי אבוקדו, שורש לוטוס, איקורה וטוביקו כתום (76 ש"ח). המנה מוגשת עם רוטב מיוחד ופיקנטי על בסיס מיסו – מנה מעולה לאוהבי פירות ים.

סיירו סלמון ואיקורה (ביצי סלמון) על מצע אורז מתובל במירין שהוקפץ עם פטריות שיטאקה, נתחי סלמון מאודים, במבוק שוט ואיקורה ( 65 ש"ח)

גם את הקינוחים מכינים במקום – מנות יפייפיות ומושקעות מעוטרות בפרחים אכילים.

קרם ברולה פיסטוק 42 ש"ח

אלוהה – שקיבל את שמו מקינוח דומה מהוואי – מוס פירות עם שוקולד לבן ואננס, על קרם קוקוס עם נגיעות תרכיז פטל ופרחים אכילים (44 ש"ח).

המסעדה מחולקת לאזור פנים וחוץ והקונספט העיצובי נלקח מאופנת רחוב יפנית. פנים המסעדה מכיל בר אלכוהול, בר סושי פתוח, מטבח פתוח וסוגי ישיבה שונים.

ומילה אחרונה על השירות- גם הוא, כמו שאר הדברים במסעדה, מוקפד ואיכותי.

AMAMA   הברזל 34 רמת החייל, תל אביב. 03-7781101 א-ש החל מ-12:00 ועד לקוח אחרון. לא כשר.
מודעות פרסומת

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.