מתכונים לשבועות עם מוצרים של מיה – רישומים מהסדנא

חג השבועות – חג גבינות ומאפים טעימים מתקרב בצעדי ענק!

לקראת החג, השיקה יצרנית המזון הישראלית "מיה", מציגה את סדרת "מוצרי האפייה", סדרת מוצרים וחומרי גלם לאפייה ובישול, המיועדים לשימוש בייתי ומקצועי.

סדרת מוצרי האפייה כוללת מעל 70 מוצרים בקטגוריות שונות – קונפיטורות, ריבות חלב, שקדים ואגוזים לאפייה, אבקות אפייה; ממרחים מתוקים ומלוחים ועוד. בין המוצרים הפופולריים ביותר ניתן למצוא: שוקולד ציפס אמיתי, קורנפלור, אבקת קקאו, פודינג מהיר הכנה בטעם וניל, ממרח חמאת בוטנים, חמוציות (שלמות, חתוכות), שקדים (פרוסים,שלמים, גרוסים ושבבים); ג'לטין טהור, סודה לשתייה, סוכר (דמררה, חום);סילאן, פרג, שומשום, סוכר וניל ועוד.

אז מה נכין לשבועות. בסדנת אפיה עם ליאור משיח (קונדיטורית יפייפיה בת 29), אשר התקיימה בחסות מיה בבית ספר בישולים, למדנו טכניקות שונות של עבודה עם הבצק ואיך להכין ברמה מקצועית מגוון קינוחים ואפילו לחם ביתי!

ליאור התחילה את דרכה המקצועית לפני כמה שנים במסעדת ״רפאל״, שם עבדה כקונדיטורית, ועם הזמן קודמה לתפקיד של אופה ראשית ולימים מנהלת הקונדיטוריה. לאחר שעזבה את רפאל, נסעה לניו יורק לכמה שנים, שם למדה קונדיטוריה ולאחר מכן אפיית לחמים ב- international culinary center, ועבדהב״מרסר קיטשן״ של ז׳אן ז׳ורז׳, באיטלי, של מאריו בטאלי,ובסטודיו לעוגות חתונה של רון בן ישראל. עם חזרתה לארץ,
עבדה כשף קונדיטורית של מסעדת פרונטו. היוםהיא מייעצת לבתי עסק, מסעדות, מעבירה הרבה סדנאות, כותבת טור שבועי בוואלה ועוד..

אשתף אתכם בשני מתכונים מנצחים אותם התחלתי להכין במהלך הסדנא ולא הספקתי לסיים בגלל יום הולדת שלי באותו יום (פשוט רצתי להמשך החגיגות:) המתכונים הם באדיבות ליאור משיח למיה.

לחם שקדים וחמוציות
חומרים:
פוליש
200 גר׳ קמח
200 מ״ל מים
0.54 גר׳ שמרים יבשים
מערבבים יחד את כל החומרים ושומרים בכלי אטום
בטמפרטורת החדר כ 14-18- שעות לפני הכנת הבצק.
הבצק
400 גר׳ פוליש
400 מ"ל מים
220 גר׳ חמוציות 'מיה' )כחצי שעה לפני הכנת המתכון, יש להשרות את החמוציות במים(
10 גר׳ שמרים טריים או 3 גר׳ שמרים יבשים
1100 גר׳ קמח לחם
40 גר׳ קמח דורום
36 גר׳ מלח
6 כפות סילאן טבעי 'מיה'
220 גר׳ שקדים 'מיה'

אופן ההכנה:
כחצי שעה לפני הכנת הלחם, משרים את החמוציות במים במד ליטר. כעבור חצי שעה, במיקסר עם וו לישה שמים פוליש, שמרים טריים, את המים מהחמוציות )ללא החמוציות!!(, והקמחים.
לישה של 5 דקות.

מנוחה של 10 דקות. מוסיפים את הסילאן ולשים 6 דקות. מוסיפים את המלח, השקדים והחמוציות ללישה של 4 דקות.


מעבירים לכלי / קערה גדולה מקומחת למנוחה של כחצי שעה.


מחלקים לכיכרות של 650 גר'. מכדררים ונותנים כמה דקות מנוחה.


יוצרים את צורת הכיכר, מסדרים על מגש ועוטפים בניילון. נותנים מנוחה בחדר של כשעה – שעה וחצי.


אופים בתנור אבן 220 מעלות צלסיוס, עם אדים כ 20-35- דקות.
פאי ריסס – חמאת בוטנים ושוקולד


בצק קקאו:
225 גר׳ קמח עוגות
28 גר׳ אבקת קקאו 'מיה'
56 גר׳ סוכר
112 גר׳ חמאה קרה בקוביות
1 ביצה
מים קרים

אופן ההכנה:
במיקסר עם וו גיטרה מעבדים את כל החומרים היבשים. מוסיפים את קוביות החמאה ומעבדים עד שהן בגודל של עדשים. מוסיפים את הביצה ומעבדים. אם יש צורך, מוסיפים מעט מים קרים כדי לאחד את הבצק.

מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומעבדים לכדור. משטחים, עוטפים בניילון נצמד, ומקררים כשעה.

לאחר שהבצק התקרר, מרדדים אותו בין שני ניירות אפייה לעובי של כחצי ס״מ. מרפדים תבנית / תבניות טארט, ומאחסנים במקפיא עד לשימוש.

אופים את התחתיות אפייה עיוורת בתנור שחומם מראש ל 180- מעלות צלסיוס.
גנאש חמאת בוטנים:
15 גר׳ דבש
35 גר׳ חמאה
30 גר׳ שוקולד לבן
80 גר׳ חמאת בוטנים 'מיה'
80 מ״ל שמנת מתוקה
קורט מלח
בקערה מניחים את הדבש, חמאה, שוקולד וחמאת בוטנים, ומניחים מעל בן מארי )סיר עם מים
רותחים(, ממיסים כמעט לחלוטין. מוסיפים פנימה קורט מלח. מרתיחים את השמנת המתוקה
ומוזגים מעל התערובת. בעזרת לקקן מערבבים לקבלת תערובת חלקה ואחידה.
מוזגים מעל קלתית הפאי האפויה, ומצננים במקרר.
גנאש שוקולד מריר:
10 גר׳ דבש
35 גר׳ חמאה
100 גר׳ שוקולד מריר
100 מ״ל שמנת
אותו אופן ההכנה כמו גנאש חמאת הבוטנים, מוזגים מעל גנאש חמאת
הבוטנים שקיררנו ומצננים.
אפשר לקשט מעל עם בוטנים קלויים במלח.

ואין חגיגה של שבועות ללא עוגת גבינה מסורתית!

בסדנא הכנו עוגת גבינה קרה עם ריבת חלב

מצרכים לעוגה:
תבנית קפיצית בקוטר 22 ס״מ
2 שרוולים ביסקוויט לוטוס
200 גר׳ חמאה מומסת
2 כפות סוכר
2 חבילות גבינת שמנת )לפחות 30% שומן(
1 מיכל ריבת חלב שמנת 'מיה' או חלב מרוכז
¼ כוס מיץ לימון 'מיה'
1 כפית תמצית וניל 'מיה'
1/2-1 מיכל ריבת חלב קלאסי 'מיה', לפי הטעם.

אופן ההכנה:
במעבד מזון, טוחנים את הלוטוס, מעבירים לקערה, מוסיפים פנימה את הסוכר ובהדרגה גם את החמאה ומערבבים.


בעזרת הידיים, מכתרים תבנית או רינג בקוטר 22 ס״מ עם התערובת, גם את הצדדים.


מקפיאים לכ 10-דקות.
בינתיים מכינים את המלית: במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים את גבינת השמנת, עד שהיא חלקה. מוסיפים את ריבת החלב בטעם שמנת, מעט בכל פעם. מוסיפים את מיץ הלימון והוניל.
לאחר שהתערובת מעורבבת היטב, מקפלים פנימה את ריבת החלב בעזרת לקקן, בכמות שאוהבים.

חשוב לא לקפל יותר מידי, אנחנו רוצים לשמור על מראה שיישי )שיש( לעוגה.
מוזגים את התערובת אל תחתית העוגה שהכנו, מחליקים את החלק העליון, עוטפים בניילון נצמד ומקררים במקרר בין שעתיים לשלוש.

95 אחוזים מתוך המוצרים בסדרה, מיוצרים ונארזים במפעל מיה במישור אדומים בקווי הייצור השונים: קו השוקולד, קו התמציות, קו האבקות, קו ריבות החלב וכו'… הייחוד של מוצרי מיה הוא במגוון המוצרים המיוצרים ונארזים תחת קורת גג אחת, תחת אותה הנהלה, בקרת איכות ופיתוח וע"י כך מתאפשרת ראייה רחבה יותר, החושבת על הצרכן הסופי. המותג מציע מוצרים באיכות מעולה, ללא פשרות על איכות חומרי הגלם ובמחירים שווים לכל נפש. "מיה" מאפשרת לכל צרכן – שומרי משקל, נמנעים מגלוטן, טבעונים, סוכרתיים וכו' ליהנות משלל מוצרים המסייעים לשמירה על אורח חיים בריא.

חברת 'מיה' , מחברות המזון הישראליות הצומחות ביותר, מייצרת, אורזת ומשווקת מגוון רחב של למעלה מ-400 מוצרים (כ-850 פריטים), בשלל קטגוריות: מוצרי עזר לאפייה, קטניות, אורז ודגנים, תבלינים, פיצוחים, פירות יבשים, חטיפים, סוכריות וממתקים ועוד.

המוצרים בכשרות בדץ העדה החרדית ירושלים לימות השנה ומאושרים על ידי משרד הבריאות.

כל מוצרי האפייה פרווה למעט ריבות החלב, מיוצרים ונארזים בסביבה חופשית מגלוטן.

ניתן להשיג בכל רשתות השיווק (למעט שופרסל) : רמי לוי, יינות ביתן, מגה, חצי חינם, אושר עד, יש, ויקטורי ועוד.

מיה היא חברה ישראלית ובעת קניה של מוצרי החברה אתם דואגים ותעשיה ותעסוקה בישראל.

החברה הוקמה בשמה המלא 'מיה תבליני החיים ירושלים בע"מ' בשנת 1982. שלושה שותפים: מויש וייסמן, ישראל גנזל והודי ורטהיימר, חברי-ילדות, הקימו מפעל קטנטן בגבעת שאול שבירושלים, כשברשותם מכונה אחת למילוי אבקות. הם החליטו לקרוא לחברה בשמה 'מיה' – ראשי תיבות של שמותיהם. החברה החלה את דרכה בייצור ומכירת אבקות אפייה ותבלינים, כאשר היא נושאת את דגל הכשרות המחמירה של הבד"צ העדה החרדית, שבימים ההם לא היה נפוץ במיוחד. במהלך השנים צברה מיה מוניטין חשוב בציבור החרדי. עם השנים נוספו שני חברי ילדות (שמוליק ריבלין ועמי ורטהיימר) שהפכו אף הם לשותפים. החברה התרחבה ומגוון מוצריה גדל. כתוצאה מכך נוספו מכונות חדשות ועובדים נוספים בעלי הכשרה. יכולות הייצור והשיווק גדלו והורגש הצורך במקום נוסף. בשנת 1998 עברה החברה לאזור התעשייה במישור אדומים, שם שוכנים כיום מפעלי היצור, מחסני ההפצה והנהלת החברה. בשנת 2010 שינתה החברה את שמה הרשמי ל 'מיה תעשיות מזון בע"מ' ובכך משקף שמה את המגוון הרחב של מוצריה.

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.