אוכל לבנוני ביתי במסעדת אל רביע במעיליא

יש מסעדות קטנות ועממיות, שאין להן יחסי ציבור משומנים או אתר אינטרנט מושקע והשפים שלהן לא מופיעים בטלוויזיה, אבל יש להן לב ונשמה גדולים, אופי וקסם, ובעיקר אוכל מדהים במחירים סבירים.

מסעדת אל רביע, שבכפר הנוצרי היפה מעיליא בגליל המערבי היא מסעדה מסוג זה. הגענו אליה לראשונה לפני מספר חודשים בהמלצת חבר, שאמר שאין מצב שאנחנו באזור ולא נכנסים לטעום מהתבשילים המיוחדים והביתיים מעשה ידיה של מרים חדאד.

היה כל כך טעים, שהבטחנו לעצמנו ולמרים, שבפעם הבאה שנגיע לאזור נבקר אצלה שוב.

והבטחות, כידוע, צריך לקיים….
מרים, שפתחה את אלרביע בשנת 1996 וקראה לה על שם בנה רביע ("אביב" בערבית), היא הלב הפועם של המסעדה והיא זו שמבשלת ומכינה בעשרת אצבעותיה, עם עזרה מבני משפחתה, את כל המנות בתפריט. מרים ממשיכה שרשרת משפחתית ארוכת שנים של אמנות בישול לבנוני מסורתי, אותו למדה מאימה, שלמדה מסבתה וכן הלאה. באל רביע כל המנות טריות ומוכנות באותו היום לרבות הסלטים, התבשילים והממולאים.

חוץ מלהיות בשלנית דגולה מרים היא אישה מאד לבבית, (וגם סבתא גאה לנכדה חמודה). היא קיבלה את פנינו במאור פנים והציגה את הקישוטים שהכינה לקראת חג המולד המתקרב.

הגענו ממש רעבים אחרי נסיעה ארוכה וטיול באזור וחיכינו בקוצר רוח למנות הראשונות. הריחות שהגיעו מהמטבח רק הוסיפו לתיאבון….

מומלץ לפתוח את הארוחה עם פלטת סלטים (35 ש"ח) – חמישה סלטים טריים, אותם מכינה מרים באותו היום (מרים מעידה שאינה שומרת אוכל למחרת – כל מה שבושל בסיר ולא הוזמן נזרק) ופיתות לבנוניות חמות מהתנור.

הפלטה שלנו כללה כרוב כבוש עם סומק, סלט חצילים עם טחינה, סלט פיקנטי בסגנון טורקי, סלט עולש מסורתי וחמוצי הבית- זיתים ומלפפונים תוצרת בית.

במסעדה לבנונית חייבים להזמין חומוס ביתי עם שמן זית (20 ש"ח) – גם החומוס, כמו שאר הסלטים, טרי, נהדר וטעים. מרים גילתה שהיא מכינה אותו באופן ידני וללא שימוש במעבד מזון. ניגבנו את החומוס עם פיתות מקמח רגיל ומלא, גם הן תוצרת בית.

טעימה קטנה מעלי הגפן

נשארנו בגזרת הממולאים והזמנו כרוב ממולא אשר הגיע עם אורז טעים עם בוטנים ובצל מטוגן

אחת המנות שמרים גאה בה במיוחד, ובצדק: סיניה בטחינה – גם יפה וגם טעימה!

לילדים הזמנו שניצלוני עוף עם צ'יפס (50 ש"ח למנה) – מנה גדולה שמספיקה בכיף לשני ילדים

אז אם אתם באזור, לבד או עם הילדים, ובא לכם על מסעדה אסלית מעולה, שלא תשאיר לכם חור בכיס, עשו לעצמכם טובה ותגיעו לאלרביע.

טיפ לסיום: לפני או אחרי הארוחה כדאי לטייל בין סימטאות הכפר היפה מעיליא, במיוחד אם אתם מגיעים בתקופת חג המולד, בה הכפר מקושט וצבעוני והאווירה נהדרת ומזכירה כפרים באירופה.

בקרו בעמוד הפייסבוק של המסעדה: https://www.facebook.com/%D7%9E%D7%A1%D7%A2%D7%93%D7%AA-%D7%90%D7%9C-%D7%A8%D7%91%D7%99%D7%A2-219264631570143/?fref=ts

 

מודעות פרסומת

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.