כריות נוגט החדשות של תלמה עם כ-45% פחות סוכר

הילדים שלנו מאוד אוהבים לאכול בארוחת בוקר שלהם דגני בוקר עם חלב המספקים להם אנרגיה מתוקה לכל היום. מצד שני, אנחנו, ההורים משתדלים להוריד את כמות הסוכר בתזונה של ילדנו ואם ניתן לעשות את זה תוך כדי ארוחת בוקר שגרתית – אז מה טוב!

הבעיה מתחילה כאשר הם מבקשים דגני בוקר "מתוקים" סגנון כריות אשר מכילים בד"כ יותר סוכר מדגני בוקר רגילים…

בתלמה מבית יוניליוור, זיהו את הצורך והשיקו לאחרונה גרסה נוספת למוצר הפופולרי 'כריות נוגט', המכילה כמות סוכר פחותה בכ-45% ביחס למוצר 'כריות נוגט' הקיים.

'כריות נוגט' החדש מכיל כ-20.5 גרם סוכר ל 100 גרם, זאת לעומת כ-39.5 גרם סוכר ל-100 גרם במוצר הרגיל. 'כריות נוגט' החדש ישווק במקביל ל'כריות נוגט' הקיים ולא יחליף אותו.

הנסיינים הצעירים טעמו את דגני בוקר החדשים ולא הבדילו בין המוצר המוכר והמתוק והמוצר החדש (פחות מתוק:)

בהתאם למדיניות השקיפות של החברה, יסומנו מספר כפיות הסוכר למנה (ככפית ורבע) באמצעות אייקון בולט בחזית האריזה.

תלמה השיקה את 'כריות נוגט' החדש כחלק מ"מהפכת הסוכר" עליה הכריזה החברה בשנת 2016, שכללה לצד התחייבות להמשך הפחתת סוכר בדגני הבוקר גם את סימון תכולת הסוכר בחזית האריזה. בזאת, תלמה היתה החברה הראשונה בעולם שהחלה לסמן את כמות הסוכר באייקונים של כפיות בחזית האריזה. את תהליך הפחתת הסוכר בדגני הבוקר החלה תלמה כבר בשנת 2010, באופן הדרגתי לאורך השנים, וזאת במטרה לאפשר לצרכנים להתרגל לשינויים בטעמים ובכך לצרוך פחות סוכר בארוחת הבוקר שלהם. בקטגוריית דגני הבוקר לילדים של החברה, בוצעה הפחתה כוללת של עשרות אחוזים מכמות הסוכר המקורית, כאשר בשנת 2017 לבדה ההפחתות בדגני הילדים השונים נעות בין 27%-7%.

'כריות נוגט' החדש, שפיתוחו ארך למעלה משנה, מכיל 19 גרם פחות סוכר ל-100 גרם לעומת 'כריות נוגט' הקיים, וכדי לשמור על טעם ומרקם איכותיים, פותח המוצר מחדש וערכי השומנים והחלבונים בו השתנו. כך, כמות השומן הרווי, שמקורו בקרם הנוגט, עלתה בפחות מ-2 גרם ל-100 גרם, כאשר המוצר החדש עומד כבר היום בכמות המומלצת לשומן רווי עפ"י תקנות משרד הבריאות הצפויות להיכנס לתוקף בשנת 2020. ל'כריות נוגט' החדש אף הוספו כ-2 גרם חלבון, וכלל שינויים אלו העלו את הערך הקלורי ל-100 גרם בכ-32 קלוריות (לעומת המוצר הקיים).

תלמה מחויבת להמשך תהליך הפחתת הסוכר בדגני הבוקר גם בשנים הקרובות, בהתאם לתקנות משרד הבריאות שייכנסו לתוקפן בשנת 2020. עד סוף הרבעון הראשון של 2018 כל דגני הבוקר של תלמה (למעט מספר מוצרים מסדרת כריות) יכילו בין אפס לכפית וחצי סוכר למנה (30 גרם) בלבד. בהשוואה ל-2012, כבר היום ניתן ליהנות משוגי, המכיל כ- 34% פחות סוכר, קוקומן כדורים, המכיל כ- 40% פחות סוכר וברנפלקס, המכיל כ- 15% פחות סוכר. במקביל לתהליך הפחתות הסוכר, השיקה תלמה מאז 2012 מספר מוצרים חדשים עם רמת סוכר נמוכה, בהם קורנפלקס אלופים מלא, אלופים ריבועים, ברנפלקס ריבועים וברנפלקס אקסטרא פייבר.

סימון אייקון הכפית בחזית האריזה מתייחס לסך הסוכרים במנה ולא רק לסוכר המוסף, כשבחזית אריזות דגני הבוקר מסומנים גם רכיבים חיוניים, כגון סיבים תזונתיים ודגנים מלאים.

מודעות פרסומת

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.