במיה טעימה ברוטב עגבניות עם עוף

מתכון לבמיה טעימה ברוטב עגבניות עם עוף

מסננים במיה טריה וחותכים ה"עוקץ" הגבעולים שבקצה התרמיל (להקפיד לא לפגוע בתרמיל).

לפני שמתחילים בבישול שוטפים את הבמיה ומייבשים אותה לחלוטין באמצעות מגבות נייר.

מרכיבים

  • 1/2 ק"ג במיה טרייה
  • 1/4 כוס שמן
  • 3 שיני שום
  • 1 עגבנייה גדולה, קלופה ומגוררת
  • 1 כף גדושה רשל עגבניות מרוסקות
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור

אופן הכנה:

מחממים בסיר את השמן ומטגנים את הבמיה כ-2 דקות, תוך הפיכתה בזהירות.

מוסיפים לסיר את השום, העגבנייה המגוררת ומים עד לגובה הבמיה. מערבבים בזהירות ומבשלים דקה-שתיים על אש בינונית.

מוסיפים כף של עגבניות מרוסקות והתבלינים ומבשלים עוד שתי דקות, תוך ערבוב זהיר מדי פעם.

מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה 20-15 דקות נוספות.

מוסיפים 5 חתיכות חזה עוף פרוס לרצועות ומבשלים 25 דקות נוספות.

כ-5 דקות לפני סוף היבושל מוסיפים מיץ לימון.

מגישים עם אורז

אודות juli1974

אקדמאית, אמא ל-3, יחצנית מסיבות לשעבר, עוסקת בתחום בקרת פרויקטים
פוסט זה פורסם בקטגוריה Uncategorized. אפשר להגיע ישירות לפוסט זה עם קישור ישיר.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל

אתה מגיב באמצעות חשבון Google שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.