מתכון לבמיה טעימה ברוטב עגבניות עם עוף
מסננים במיה טריה וחותכים ה"עוקץ" הגבעולים שבקצה התרמיל (להקפיד לא לפגוע בתרמיל).
לפני שמתחילים בבישול שוטפים את הבמיה ומייבשים אותה לחלוטין באמצעות מגבות נייר.
מרכיבים
- 1/2 ק"ג במיה טרייה
- 1/4 כוס שמן
- 3 שיני שום
- 1 עגבנייה גדולה, קלופה ומגוררת
- 1 כף גדושה רשל עגבניות מרוסקות
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
אופן הכנה:
מחממים בסיר את השמן ומטגנים את הבמיה כ-2 דקות, תוך הפיכתה בזהירות.
מוסיפים לסיר את השום, העגבנייה המגוררת ומים עד לגובה הבמיה. מערבבים בזהירות ומבשלים דקה-שתיים על אש בינונית.
מוסיפים כף של עגבניות מרוסקות והתבלינים ומבשלים עוד שתי דקות, תוך ערבוב זהיר מדי פעם.
מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה 20-15 דקות נוספות.
מוסיפים 5 חתיכות חזה עוף פרוס לרצועות ומבשלים 25 דקות נוספות.
כ-5 דקות לפני סוף היבושל מוסיפים מיץ לימון.
מגישים עם אורז